Хитан састанак у Милану, али немају кога?!

Гатузо прихватио одговорност: Брука, тим не реагује! Росонери опет остају без Лиге шампиона!

Фудбал 29.04.2019 | 21:00
Хитан састанак у Милану, али немају кога?!
Имао је Милан све у својим рукама, био је је најближи повратку у Лигу шампиона после пет година, а онда је дошао пораз у градском дербију против Интера од којег је све кренуло низ брдо.

Росонери су пропустили гомилу прилика да блиндирају четврто место и остану у возу за Лигу шампиона. Реми кући са Удинезеом, пораз у Ђенови, реми у Парми и као врхунац кризе - синоћњи пораз у Торину. После дуго времена, Милан више није четврти и више ништа не зависи од њега. Росонери у преостала четири кола чак висе и за Лигу Европе.

Тренер Ђенаро Гатузо се успева пробуди екипу из пролећне летаргије, а након новог пораза су опет актуелне приче о његовој смени. Већ дуго се спекулише о Гатузовој смени, а он је на то одговорио.

„Питајте људе из клуба. Знам да сам одговоран. Бићу увек критичан према себи, као што сам био и док сам играо. Ако погледате мало шире, Милан је први пут за четири године у игри за пласман у Лигу шампиона, неке добре ствари су урађене ове сезоне. Нисмо најбољи тим, али имамо много простора за напредак. Имам одговорност јер као тренер сам правио неке изборе међу којима је било и грешака. Резултати су моја одговорност и прихватам то. Не само да имамо срамотне резултате као тим, већ брукамо клуб славне историје. А ја сносим највећу одговорност“, рекао је Гатузо после меча.

Италијански медији преносе да је синоћ одржан хитан састанак на којем су директори Газидис, Леонардо иМалдини разговарали са Гатузом. За сада је тренер преживео и добио подршку директора, али италијански медији остављају простор да ипак дође до смене у наредних 48 часова. Проблем је што Милан нема никакво друго решење јер нико није луд да преузме посрнулу екипу четири кола пре краја. Ипак, помиње се да би тренер младог тима и некадашњи Гатузов саиграч Федерико Ђунти могао да буде шок терапија и ватрогасац до краја сезоне. Мада ни он не важи за перспективног тренера од којег неко има велика очекивања.

Милан је заглављен са Гатузом који не успева да пробуди екипу. Он не спори да се екипа налази у евидентној кризи резултата и менталитета.

„Тренутно, овај тим не реагује. Не могу сада да причам како екипа изгледа добро, када ни на тренинзима не реагује како треба. Не могу да вас лажем и измишљам ствари. У последња два месеца се мање забављамо на терену него што је то било раније и то се осети. Нисмо оштри, превише размишљамо на терену и то нам убија ентузијазам. Нажалост, не могу да уђем у главе играча. Желим да буду одлучни и агресивни на терену, али то се не дешава. Једно време смо били навикнути да патимо на терену, али да оставримо резултат. Али сада се дешавају неке чудне ствари и екипа остаје без реакције“.

Гатузо је упитан за одлуку да најбољег стрелца Кшиштофа Пјонтека синоћ остави на клупи.

„Изабрао сам Кутронеа јер сам желео да будемо бржи напред. Сусо није улазио унутра због чега је цео тим био нервозан и нисмо се добро кретали. Није истина да смо уморни. Пре пенала се не сећам да нам је Торино створио шансу. До тада ми се свиђало понашање нашег тима, али смо после пенала изгубили главе.Мислим да смо били осуђени једном једном инцидентном ситуацијом. Екипа је реаговала како је могла. Још смо живи и копрцамо се. Ствари не иду онако како смо желели, мучимо се, али видео сам неке ствари које су нам биле потребне. Нисмо били без душе као у Парми. Торино је екипа која вас натера да играте лоше. Стварали смо шансе, али када поклониш ривалу пенал на такав начин, онда губиш главу“.

Милан више ништа не држи у својим рукама четири кола пре краја...

„Недостаје нам смирености и нека серија добрих резултата да би вратили самопоуздање. Сами себи лупамо шамаре, као што је било у Парми, као што је било сада против Торина. Треба да верујемо у све победе до краја. У овом тренутку нам је битно само да победимо Болоњу која игра сјајно у последње време“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар