Почиње борба за српске интересе

Председник Србије Александар Вучић каже да нема велика очекивања од данашњег самита у Берлину, који ће се одржати поподневним часовима, али да, за разлику од оних који трагају за сензацијом и "ексклузивитетом", Србија не жели сукобе, већ очување стабилности и дуготрајни мир.

Србија 29.04.2019 | 14:58
Почиње борба за српске интересе
"Очекујем да разменимо ставове, на озбиљан и одговоран начин", рекао је Вучић и најавио шири коментар после самита.

"Много тога бих могао да говорим, али то ћу да сачувам за вечерас. Не желим да правимо било какав политички циркус. Знам да људи траже неку врсту сензације, ексклузивитета, не би ли се направио неки нови сукоб.

Ми никакве сукобе не желимо, желимо чување и очување стабилности, дугорочни и дуготрајни мир као најбоље и почетак решавања свих оних проблема који коче све то", рекао је Вучић новинарима у Берлину после састанка са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини.

Да ли ћемо у томе успети или не, моја очекивања нису превелика, каже он.

"Нисам велики оптмиста, али нисам оптимиста ни по природи, можда је боље тако. Можда се и изненадимо, можда буде нешто добро, али, не бих се кладио на то", закључио је Вуцицћ.

(Тањуг) 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Вук

29.04.2019 13:20

благо српском народу кад има оваквог вођу, тек кад он једног дана оде видјеће се колики је био човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звиздиц

29.04.2019 14:22

Стварно није јасно ста Звиздиц којег је оладио и Бакир тамо ради.Он мозе саопстити ставове Сирокаце ил Цекалусе и понудити десет у лепињи с луком.Која је ово све зајебанција балканска.

Name

@Звиздиц

29.04.2019 14:46

Да требали су Додика позват да представља интересе Србије,доста је Вуциц.Управо ради његови ставова и изјава и цртање карата није позван у озбиљно друтво.У осталом ста би тамо имао тразит цовјек са црне листе.

Name

Ре Звиздиц

29.04.2019 15:00

Ако иста зна,зна се културно понасати и могао би твог саторског пјеваца науцити како се понаса.

Name

ре

29.04.2019 15:23

Звиздић је дипломата европског калибра а Додик бахати шаторки пјевач којему је ужа специјалност пелцовање паприка за пијац. То што ти или ја мислимо другачије за свјетске играче не значи ништа. Звиздић је премијер БиХ владе и изнијет ће неко своје мишљење, био је Баја код Папе, куд ћеш више

Name

Ре @

29.04.2019 15:35

Ах ја.Додик је предсједавајуци ма како се то вама и Ангелики не свидјало.Нек вам се и не свидја.Вама и њој се Срби свидјају за трахуњање о мултиетницности. Инаце. Кус Срби. Па неце бас ици.С тим кус ни од госпоје Англеле. Нисмо ми бас Дајке Дојцланд фела.

Name

Милан

29.04.2019 13:22

Како појединци у Републици Српској и поједини медији у Републици Српској не схватају прави разлог засто Додик није позван на Самит у Берлин гдје се рјесава питање Косова и Метохије. Та прица коју гурају странци како је он на америцкој црној листи и да оспорава дрзаву Босну и Херцеговину, па због тога није позељан саговорник, оцито да се примила код једног дијела људи и код појединих медија. Медјутим ко год се окрене 2-3 деценије уназад јасно је свакоме да је Њемацкој и Меркеловој стало до свих народа који овдје зиве као до лањског снијега. Да је другације одмах би зауставили крвави рат 90-тих на овим просторима као сто су потезом једне руке урадили у Дејтону. Неби врсили признање насилног одвајања дијела територије Југославије, неби дозвољавали страну окупацију Косова и Метохије, итд. Према томе све је јасно, и ово непозивање Додика је имало за циљ да на Самиту буду све земље које це подрзавати да Косово буде независно, једино це Србија да се противи и тако це се намјерно сирити слика у свијет како су сви присутни да се то ријеси а једино неки срби су тамо дезурни кривци који се стално несто буне и треба им реци да не мозе бити онако како једино они тразе. То је циљ, да се таква порука посаље медју цијели свијет који буде слусао вијести са овог Самита. Знали су да ако позову Додика да це им он скресати у фацу да постоји Резолуција Савјета безбиједности УН-а 1244 по којој је Косово саставни дио Србије. Знајуци то, да би се тиме могла створити другација слика у свјетској јавности гдје це се видјети да поред Србије има јос дрзава које тразе да се постује територијални интегритет Србије и медјународно право, видјели су да је пуно боље изоставити Додика са тог састанка. Зато брацо срби знајте да Додик није позван само зато сто је србин и иста би ситуација била да у Предсједниству БиХ сједи Говедарица или Иваниц. Немојмо се зато сада дијелити и пљувати медју собом ни у овим коментарима јер смо довољно попљувани од других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

29.04.2019 13:49

Друзе постујем твоје мисљење али 80% ниси у праву. Прво Додик има санкције и неце нико да је он близу друго повуце нас у пропаст исто као и оне крајне у Хр ако се сецас па Косово. Друзе де се запитај засто Србија надје увек неке Србе у свим бивсим републикама који це се борити против дрзаве у којим зиве. Воле висе Србију него дедовину где су родјени па нека иду у Србију ако им је боље ја нецу. Да се разумемо и Хрватска исто има Цовица.

Name

Бањалуцанка ето па родјена

29.04.2019 13:52

Драги господине,схватили смо ми то,не треба пуно размисљати,али проблеми су дубљи,а посљедице по РС горе него Додиково цвилење сто га игнорису.РС нема снагу да се одупре,ни економску ни политицку,висе ницему.Томе је Додик ускљуциво крив,а то сто би он скресао у брк пффф..то мозе свако ако хоце.Али да предводи свој народ,ојаца и оснази,па да је тако фактор који се пита,е томе овај сеоски кабадахија није дорастао.Схватили??

Name

борац

29.04.2019 13:52

Баја има своје резолуције.Али нико га висе не призна јер је слагао свијет.

Name

Реално гледано

29.04.2019 16:37

Додика нико неће за саговорника јер је више пута показао и доказао да не држи до оног што договори па ни до оног што потпише... Најбољи примјер НАТО, дигли руку за Закон, писали дај што прије НАТО па завршио на црној листи и сад продаје маглу србима као брани он србе од НАТО алијансе... Обични лажов који искључиво ради у свом интересу и боли га уво за народ...

Name

Пиле

29.04.2019 13:31

Гладни кобци су се обрусили на Вуциц-а, али у пракси је народ тај који стоји иза било које одлуке. За тако вазне одлуке имамо референдум!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.04.2019 14:35

Господо драга оно сто је радио Бакир и за ста га је критиковао Додик и ми из РСе,ти сад ради сам Додик.Кад је Бакир отисао код Ердогана додик је урлао,а сад је исто урадио Додик са папом и нико не урлуце.

Name

ре Зоки

29.04.2019 15:33

Предсјеништво БиХ иде код Ердогана за пар дана, колико ја знам, протокол у Турској предвиђа дочек Предсједавајућег предсједништва а то је тренутно Додик, ради се о свечаном дочеку који је карактеристичан по моћној пратњи и коњици а дочек је на највишем свјетском нивоу, видјет ће мо како ће се Баја понашати у ситуацији коју је гледао само на ТВ као и ја. Ово је тај протокол: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=7ГаXwхxYДХИ

Name

Епистахије

29.04.2019 13:35

Преузимање потпуне контроле од стране Републике Косово над комплетном територијом укљуцујучи и 4 српске општине. Србија не треба да призна државу Косово али мора да преда власт и у 4 општине. Заузврат датум приступа у ЕУ. Директно укидање такси које је Приштина увела. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.04.2019 14:21

Јаоо борбе, само да крви не буде ...Хаххааххаа

Name

Гоого

29.04.2019 16:14

Србија нема ниста од ЕУ.

Name

Ре

29.04.2019 16:39

Како су кренули ови да штите србе још ће платити Косову ратну одштету и признати независност...

Name

правда

29.04.2019 14:50

свима њима смета србски инат и пркос србског народа србису срусили отоманско царство и аустро угарско царство такоце в идети крај и сиптарима и европској унији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеванце

29.04.2019 15:04

Сто ми иду на зивце ти српски интереси. Имао сам 15 година кад је те борбе за тзв српске интересе поцеле а сад ми је 45. Ма мрс стоко једна, ста сад цитав вјек само гледај вјести, а друство не да је пропало него немам рјеци. Гдје смо ми били а гдје Цеси, Словаци, Пољаци, Мадјари, ... сад смо супак свјета и Европе. Ни птице овје неце остати а камо ли људи. Нек се населе овдје ови Пакистанци, Мароканци и НИгеријци сигурно це ову прелијепу земљу знати цјенити висе од ових балканских племена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Стеванце

29.04.2019 16:06

Браво,потписујем,продјосе нам зивоти за несто апстрактно,сто се квази висе боримо за свесрпске интересе,Срби све лосије зиве,5% Срба то гура само да би они све имали а нама 95% сипак.

Name

Освит

29.04.2019 17:08

Кад се мали људи играју великих политицара обицно знају ста неце никада сто могу и сто је реалност.Збиља је немилосрдна и не признаје имагинарну стварност коју смо створили унутар својих торова а понајмање умисљене велицине које су науциле униставати а не и стварати како материјално тако и углед који оцигледно висе немамо . Покусавамо трговати али немамо циме или мислимо да се благонаклоно гледа на поруке, ако ви нецете са нама ми цемо са васим непријатељима и да је то добра тактика.Сибају нас на овај или онај нацин и они које сматрамо и непријатељима и пријатељима ,једни нас не разумију а други само зарад својих интреса јер да су нам пријатељи давно би нам рекли у памет се људи.Пласим се да они који су генерисали зло и у нама и око нас а који и данас несто договорају и преговарају су најмање пријатељи Српском народу.Морамо ресетовати своје политике и своје интересе и са новим људима наци своје мјесто у будуцности и зивот достојан цовјека за свој народ на овом простору.Крајње је вријеме јер народ побјезе насим непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ