Сутра свјежије вријеме уз кишу

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује претежно облачно и свјежије вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

Република Српска 28.04.2019 | 15:02
Сутра свјежије вријеме уз кишу
Јутро ће бити облачно са кишом у већини крајева, која ће се задржати и током дана.

Обилније падавине мјестимично очекују се у западним и сјеверним крајевима од 15 до 30 литара по метру квадратном, а локално на сјеверу и западу и до 50, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар источног и сјевероисточног, а у Херцеговини југозападног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха износиће од четири до осам, на југу и сјеверу до 11, а највиша дневна од девет до 15, у планинама седам степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница један, Хан Пијесак 11, Калиновик, Мраковица, Соколац и Чемерно 13, Невесиње 15, Зворник 16, Крупа на Уни, Мркоњић Град и Сребреница 17, Рудо, Требиње, Сарајево и Тузла 18, Бијељина, Вишеград, Добој, Рибник, Србац и Шипово 19, Приједор, Брчко, Неум и Сански Мост 20, Бањалука 21 и Мостар 22 степена Целзијусова.

У уторак, 30. априла, јутро и пријеподне биће облачни са кишом у већини крајева, док ће у високим планинама понегдје бити и снијега. У другом дијелу дана задржава се претежно облачно вријеме са кишом која ће у јужним и централним крајевима престати до вечери. Минимална температура ваздуха од три до девет, а највиша дневна од 10 до 15, на југу до 18, у планинама од седам степени Целзијусових.

У сриједу, 1. маја, током јутра се очекује умјерено и претежно облачно вријеме, понегдје са кишом у централним и сјеверним крајевима, а у осталим крајевима суво. У другом дијелу дана биће промјенљиво облачно уз сунчане интервале и мало топлије. Минимална температура ваздуха од три до 10, а највиша дневна од осам до 16, на југу и сјеверу до 20 степени Целзијусових.

У четвртак 2. маја, јутро ће бити промјенљиво облачно и у већини крајева суво, а само на крајњем сјеверу уз ријеку Саву понегдје ће бити краткотрајне кише. Током дана и поподне задржаће се промјенљиво и нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином. Минимална температура ваздуха од два до 10, а највиша дневна од 15 до 20, у планинама од 10 степени Целзијусових.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дони

28.04.2019 13:43

Мишко, ја сам твој Дони. Немој да овако киснем на киши, какав си ти газда. Туга брт.

ОДГОВОРИТЕ