Филипе, узми је! Коначно...

У октобру 2017. у "Берсију" стао је на сет од уласка у ред мастерс шампиона, годину и по дана касније има нову прилику на шљаци у Будимпешти.

Тенис 28.04.2019 | 12:00
Филипе, узми је! Коначно...
У октобру 2017. године, у првом АТП финалу у каријери, Филип Крајиновић повео је 7:5 у "Берсију" и стигао на сет од уласка у ред мастерс шампиона, али је ту и стао препустивши престижну титулу и главну награду Џеку Соку који је добио наредна два сета 4:6, 1:6.

Овај подвиг на Мастерсу у Паризу помогао је нашем тенисеру да, упркос новим проблемима са повредама, пре округло годину дана стигне до најбољег пласмана на ранг листи, 26. позиције.

Много тога издогађало се Сомборцу у међувремену, још повреда, промена тренера и непријатан растанак са Томасом Јохансоном, па мартовска најава повратка у добру форму и тихо финале челенџера у Француској пре две седмице када је у финалу изгубио од чувеног "епизодисте", Дастина Брауна.

Да се налази на правом путу, иако са 105. позиције на АТП листи, 27-годишњи репрезентативац наше земље потврдио је ове седмице у Будимпешти у којој ће данас од 15 часова играти друго финале у животу - до ког је стигао право из квалификација.

Крајиновићу ривал за "првенац" на АТП туру неће бити (5) Ласло Ђере, момак који је ове године и сам освојио први трофеј у каријери, већ 55. играч света Матео Беретини.

Крајиновић, који је у главни жреб ушао кроз квалификације, у полуфиналу је победио Француза Пјер-Ига Ербера 6:2, 6:2, док је Беретини савладао Ђереа резултатом 6:4, 6:2.

Њих двојица бориће се на шљаци за награду вредну 90.390 евра и 250 бодова са којима би, ако савлада Италијана у првом међусобном дуелу, Крајиновић напредовао чак од 65. места на ком се тренутно налази Сем Квери.

Финалисти турнира вредног 586.149 евра, који је 2017. пресељен из Букурешта у комшилук, увелико су зарадили 48.970 евра и 150 бодова, али их то свакако неће "охладити" пред почетак финала. Оно што би могло да их "охлади" је киша, али организатори најављују да ће упркос променљивом времену овај меч почети у предвиђеном термину.

Крајиновић је од елиминације у 3. рунди Аустралијан опена од Борне Ћорића доживео неочекиван растанак са Јохансоном и морао да потражи алтернативу за наставак сезоне. Швеђанин је телефонским разговором саопштио Филипу да мора да прекине сарадњу из приватних обавеза, па се нешто касније договорио са белгијским тенисером, Давидом Гофаном.

На Индијан Велсу стигао је до осмине финала и играо добро против Рафаела Надала (3:6, 4:6), наредне седмице у Мајамију дошао до треће рунде и изгубио од Роџера Федерера (5:7, 3:6), али је успут избацивао играче попут Стена Вавринке, Данила Медведева и самог Гофана, два пута.

Добре резултате овог пролећа бележио је и Душан Лајовић, који је на Мастерсу у Монте Карлу стигао чак до финала, али нажалост и сам доживео пораз попут Крајиновића у завршници сезоне 2018. 

За разлику од Србина, 23-годишњи Римљанин уписао се међу АТП освајаче у јулу 2018. када је у Гштаду савладао Роберта Баутисту Ахута 7:6, 6:4.

Срећно, Филипе!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар