Ф1: Ботасу пол позиција у Азербејџану!

Леклер и Кубица се закуцали у зид! Возач Мерцедеса Валтери Ботас освојио је пол позицију у квалификацијама за Велику награду Азербејџана, испред Луиса Хамилтона и Себастијана Фетела.

Остали спортови 28.04.2019 | 10:30
Ф1: Ботасу пол позиција у Азербејџану!
Шарл Леклер је деловао као фаворит за узимање пол позиције, био је изузетно брз и видело се да и њему и Ферарију итекако одговара стаза у Бакуу, али се онда десила једна невероватна грешка у другом делу квалификација, када је Леклер изгубио контролу и ударио у зид, притом је уље исцурило и квалификациони тренинг је био заустављен добрих 20 минута.

Иста ствар се у првом квалификационом циклусу догодила и пољском возачу и повратнику у Формулу 1, Роберту Кубици који је на истом месту направио исту грешку и прошао идентично као и колега из Ферарија.

"Глуп сам, нема изговора. Био сам бескористан, сутра ћу се потрудити да будем много бољи", рекао је Леклер на тимском радију.

Леклеров тимски колега Себастијан Фетел завршио је трећи у квалификацијама, одмах иза Ботаса и Хамилтона, док је на позицији четири био Макс Ферстапен, пети је био Серхио Перез, шести Данил Квијат, седми Ландо Норис, осми Антонио Ђовинаци (који почиње трку са 18. позиције), девети је био Кими Раиконен, десети Шарл Леклер, а једанаести Карлос Сајнц.

Трка за Велику награду Азербејџана на програму је у недељу од 14 часова.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар