Рамбо: Више жалим за ЕП 1992, него за СП 1998.

Бивши српски фудбалер Дејан Рамбо Петковић више жали због неучествовања на Европском првенству 1992. у Шведској, него на Мундијалу 1998. у Француској.

Фудбал 27.04.2019 | 19:15
Рамбо: Више жалим за ЕП 1992, него за СП 1998.
Упитан да ли је највећа рана у његовој каријери јер није позван '98. у Француску, он је одговорио да није.

"Много више жалим што сам 1992. био у оном тиму репрезентације који је Ивица Осим одвео на ЕП у Шведској, али смо због санкција избачени са такмичења неколико дана пре почетка. После је то ЕП освојиа Данска која се није ни квалификовала јер је у групи била иза нас", истакао је Петковић у интервјуу за лист "Данас" у ускршњем издању.

Он је, међутим додао да ипак не вреди да жали ни због чега јер, како је рекао, није он био у питању, нити је он могао да одлучује. 

"Било је ту много закулисних радњи и мислим да нема смисла да се поново враћам на то 20 и више година касније. Неки други људи су вукли конце, а ја очигледно нисам био миљеник или нисам био подобан, шта год...", рекао је Петковић.

Петковић, који није добио прилику да за репрезентацију Југославије (СРЈ), касније Србије и Црне Горе (СЦГ), игра на неким важнијим такмичењима, и због чега је био предмет различитих контроверзних прича и тумачења, прославио се играма у Бразилу где је три пута проглашаван играчем године, а проглашен је и почасним грађанином Рио де Жанеира, где је бранио боје Фламенга, Васка да Гаме и Флуминенсеа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар