Два пожара захватила шуму

На подручју општине Соколац угашена су два пожара која су захватила шуму и за које постоји сумња да су подметнута, а већа материјална штета избјегнута је захваљујући благовременој интервенцији ватрогасаца и радника соколачког Шумског газдинства "Романија".

Република Српска 27.04.2019 | 12:21
Два пожара захватила шуму
Командир соколачких ватрогасаца Миле Шарац рекао је да су ватрогасци уз помоћ пет радника Шумског газдинства на локалитету Иван Поља два пута интервенисали од јуче у 12.00 часова.

Он је истакао да су ватрогасци уз помоћ 19 радника локалног Шумског газдинства "Романија" у два наврата интервенисали и на Романији од 13.00 до 22.00 часа.

Технички директор Шумског газдинства "Романија" Страхиња Башевић рекао је да је ватра у оба случаја захватила црногоричну шуму и да се захваљујући брзој интервеницији није проширила високу шуму. Он је додао да су то били ниски пожари, који не наносе већу материјалну штету.

Башевић је истакао да је на подручју Романије ватра захватила површину око 10 хектара. У оба случаја у Ватрогасном одјељењу и Шумском газдинству, како кажу, постоји сумња да су пожари пометнути, те је о томе обавијештена и Полицијска станица Соколац.

Према подацима Подручног одјељења цивилне заштите Соколац јуче су на подручју Рогатице угашена два пожара, на подручју Фоче један, Пала два, а на подручју Новог Горажда на локалитету Јабучко Седло пожар је локализован због немогућности даљег гашења /неприступачан терен/, али нема опасности по становништво.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар