Лукач са Бишопом: Заштитити грађане

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да су представници полицијских и безбједносних агенција у БиХ током заједничког радног ручка у Сарајеву са замјеником директора ЦИА Воном Бишопом разговарали о борби против тероризма, организованог криминала и међусобној сарадњи.  

Република Српска 26.04.2019 | 16:54
Лукач са Бишопом: Заштитити грађане
– Био је кратак, али веома конструктиван и добар разоговор. Изнијели смо одређена виђења свих наших агенција о заједничком функционисању и раду, сарадњи, размјени информација и све што је битно за изазове у БиХ о питању мигранстке кризе, борбе против тероризма, што су и приоритетна питања – рекао је Лукач новинарима.

Према његовим ријечима, учесници састанка су се добро разумјели и сагласили када је ријеч о наставку заједничке сарадње о питању заштите свих грађана и њихове имовине у БиХ од сваког вида угрожавања, било да је ријеч о организованом криминалу или илегалној миграцији.

– Са нелегалном миграцијом имамо проблем који ће вјероватно и у будућим годинама егзистирати. Било је ријечи и о повратницима са страних ратишта на које посебну пажњу треба посветити да би се спријечио сваки евентуални терористички напад који би могли да изведу управо ти људи – рекао је Лукач.

Министар унутрашњих послова Републике Српске указао је да повратници са страних ратишта морају да буду под апсолутном контролом свих безбједносних служби у БиХ. 

Он је навео да на састанку није посебно било ријечи о успостављању резервног састава полиције и његовом опремању.

– Све полицијске агенције у БиХ треба да имају више полицајаца и поздрављам сваког новог полицајца на улицама БиХ. Сматрам да је то с циљем заштите и безбједности наших грађана и њихове имовине без обзира да ли је активни или резервни састав – рекао је Лукач.

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић рекао је новинарима да је током састанка указано да САД изражава посебно интересовање за подручје западног Балкана.

– Речено нам је да ћемо имати подршку америчких партнерских агенција – додао је Мектић, наводећи да је било ријечи о сарадњи у вези са свим безбједносним изазовима са којима се суочава БиХ, те о њеном интензивирању.

(Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Лукац

26.04.2019 15:03

није посебно било ријеци о резервистима. Наравно да није, добио си задатак и цути. Клепнут це те ста по усима и прије новог предцедника Бајдена- Босњака. xд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цути тамо

26.04.2019 15:57

Има људи који радије гину него клеце.

Name

Ре Цути Тамо

26.04.2019 17:27

а има и оних који не гину а и не клеце. Ти си друзе пред себе поставио избор гдје си у оба слуцаја губитник. Није ти то бас паметно.

Name

Емпирија

26.04.2019 21:18

ЦИА није поменула резервни састав полиције. Значи, питање резервног састава је скинуто са дневног реда. Није актуелно, резервног састава нема га, нити ће га бити.

Name

Маки

26.04.2019 15:10

Закаснио си господине Лукацу. Све сто си договорио не помазе родитељима, супругама, дјеци и родбини који су изгубили своје најмилије да не би сада набрајала имена и како су им зивоти одизети. Покусавас само да се искупис народа али на залост неце ти успјети своје олоско лице си вец показао

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

26.04.2019 15:32

Како то лијепо звуци да је све у слузби градјана рс и за њихово добро... Али хајде да се висе не лаземо и не вриједјамо интелигенцију једни другима! Све сто раде је да би заститили себе, а и резервни састав полиције су увели како би били спремни одговорити на "тсунамије" слицне тсунамију "давор"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

26.04.2019 16:22

Направите мафијаску дрзаву па онда идете са све вецим бројем васих полицајаца, против неистомиаљеника. А за те криминалце које ви ловите доста вам је цетвртина полицајаца од оних који су активни. Јос мало па це у РС бити власт, полицајци и пензионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суцо

26.04.2019 21:18

Мој назови министре ,ти мислис да је народ глуп а ти памета.Зна народ ста ви покусавате да урадите како би заститили себе и своје,а какав народ.Народ је за тебе и те твоје потросни материјал.Ни онако не ститите народ ста це јос полиције .ааКаква је то полиција ,одвалили стомацине као да су у осмом мјесецу трудноце ,убиство за убиством .Истраге нема,одговорнисти нема, ПРАВДЕ нема,све пука монтаза,убице сетају слободно,а не знамо ко су.То је васа безбједност гдје се градјани боје за себе и своју дјецу.

Name

Милан

26.04.2019 17:58

Странци респектују овакве људе зато сто не попустају ни за јоту којекаквим битангама. Браво Лукац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.04.2019 19:34

Исто ко и Милосевица.Због оваквих це мо овога пута и атомску да добијемо .А ти Милане ако си спреман да гинес за будале не вуци друге за собом.

Name

Нострадамус

26.04.2019 20:06

Милане јесте ли били код доктора скоро не би било лосе да га посјетите.Цуј постују оне који не попустају ни за јоту.Постовали су и Милосевица исто није попустао ни за јоту.

Name

@Роки

27.04.2019 05:01

Заштита грађана, то оним палицама код Боске , срам те било Лукач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.04.2019 10:32

Како сви трче на ноге кад "неко" позове.. Тако це и кад НАТО позове неце бити хоћу нећу ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста друго

27.04.2019 11:00

Спрдња на рацун градјана.

ОДГОВОРИТЕ