Пропаст Пипите Игуаина!

У пет великих клубова не желе да чују за њега. . . ! Јувентус у проблему.

Фудбал 26.04.2019 | 22:20
Пропаст Пипите Игуаина!
Пре мање од годину дана је Гонзало Игуаин био човек око којег су копља ломили Челси, Милан и још неки звучни клубови. Данас га не жели нико.

Ни Челси за који игра на позајмици, ни Милан у којем је био на позајмици, ни Јувентус са којим има уговор, ни Интер којем је понуђен. Јувентус је у тешкој ситуација са Игуаином...

На крају сезоне му истиче позајмица у Челсију који га сигурно неће откупити све и да може. А не може због ФИФА забране регистрације играча у наредна два прелазна рока. Плавци ће вратити Игуаина у Торино, а тамо већ имају главобољу због њега.

Јувентус се летос лоше понео према Игуаину. Био им је две године најбољи стрелац, а онда су му заболи нож у леђа када су довели Кристијана Роналда и саопштили му да тражи нови клуб. Пипита се надао да ће играти са Роналдом у тандему, али су у Јувентусу проценили да је скупа варијанта и практично су га натерали да оде. Аргентинац је био љут, одбио је трансфер у Челси који је одгварао Јувентусу и из неке врсте ината прешао у Милан на двогодишњу позајмицу с правом откупа уговора. Надао се некој освети Јувентусу, али је све кренуло низ брдо баш у мечу против Јувентуса када је промашио пенал и скупо коштао Росонере.

После само неколико месеци, у Милану су проценили да је двођење Игуаина била грешка и решили су да окончају позајмицу. Али био им је потребан неко ко ће преузети Игуаина на нову позајмицу. Јавио сеПипитин бивши тренер Маурицио Сари и довео га у Челси са великим очекивањима. У Милану су били срећни што су се решили Аргенинца и за пет пута мању плату довели Кшиштофа Пјонтека. Игуаин их је са позајмицом и бруто платом коштао скоро 20.000.000 евра за шест месеци, а није донео ништа на терену.

Јувентусу је било битно да неко преузем високу Игауинову плату на себе (9.000.000 евра нето, дупло више бруто) и Челси је то урадио. Уз Саријево обећање да ће откупити Аргентинца на лето. Ипак, убрзо је дошла ФИФА забрана, а Челсију је то идеално послућило с обзиром да Игуаин није много показао ни код њих пошто је дао четири гола на 14 утакмица.

Како је извесно да ће се Игуаин вратити у Јувентус, челници италијанског шампиона раузмишља шта даље да раде са њим. Са платом од скоро 18.000.000 евра на бруто нивоу до 2021. године је прескуп да га држе на клупу. Места у тиму нема. Што због конкуренције у виду Роналда, Манџукића, Кена и осталих, што због сопствене форма која је очајна.

Јувентус је дошао на идеју да Игуаина понуди Интеру као део трампе за Маура Икардија, али су глатко одбијени. Интеров директор Ђузепе Марота, иначе човек који је довео Пипиту у Торино за 91.000.000 евра, је у старту одбио било какву идеју о доласку Игуаина и захвалио се некадашњем клубу.

За Игуаина не жели да чују ни у Наполију којем би га Јуве радо вратио. Чак им је драго што Пипита пролази кроз најтеже моменте у каријери.

Аргентинац је у Италији практично затворио сва врата. Врло вероватно и у Енглеској. У Шпанији је већ играо за Реал и повратак је незамислив. Као и прелазак у Барселону. Евентуално би Атлетико можда могао да плаћаИгуаинову велику плату.

Мало је опција за некада најбољег стрелца Серије А. Има 31 годину,  у великом је паду форме, затворио је много врата на лето ће бити велики проблем за Јувентус шта да ради са њим.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар