Бакајоко напушта Милан због расизма?!

Расизам у Италији не намерава да престане, што одбија фудбалере од Серије А. . .  Бакајоко се разочарао, жели да напусти Милан! Француз ближи одласку него останку.

Фудбал 26.04.2019 | 22:00
Бакајоко напушта Милан због расизма?!
Француз Тимуе Бакајоко планира да напусти Милан на лето јер је повређен расистичким испадима навијача широм Италије.

Наиме, како наводи "Ла република", позајмљени фудбалер Челсија је веома погођен скандирањима са трибина, али и чињеницом да фудбалски савез не ради ништа поводом таквих немилих догађаја.

Последњих неколико месеци у Серији А обележили су расистички испади навијача, а слично је било и у среду увече на мечу полуфинала између Милана и Лација, коју је Бакајоков тим изгубио резултатом 1:0. Француски фудбалер је био на удару навијача римског клуба због непромишљеног потеза који су он и Кеси направили након претходног дуела два тима.

Везисти су се након тог меча "подсмевали" дефанзивцу Лација Аћербију држећи његов дрес пред пуном трибином "росонера" као трофеј, а затим су јавно критиковани од стране своје управе и тренера.

Упркос глупости двојице играча, расизам свакако нема оправдање. Италијани су превршили све мере доброг укуса у последње време и због тогаБакајоко планира да се врати у Челси на лето или да крене у потрагу за новом средином.

Ако је судити по партијама које је пружио у оба поменута клуба, Француз ће тешко наћи врхунски ангажман у наредном периоду уколико не подигне значајно ниво своје игре.

Миланови велики планови се полако руше. Испадање из Купа је однело идеалну прилику да се у одсуству Јувентуса освоји трофеј. Росонери посустају и у трци за четврто место и Лигу шампиона што је главни циљ за спортски и економски опоравак клуба. А не иде им ни са плановима на фудбалској пијаци.

Миланова велика жеља је да откупи Тјемуеа Бакајока који је летос стигао из Челсија на позајмицу. Француз је после спорог уклапања и мука на почетку сезоне, касније постао један од најбољих играча тима и срце везног реда. Додуше, и он је као и цела екипа у последњих недеља у паду форме. Миланов план је био да га откупе од Плаваца. По могућности за мање мање од 35.000.000 евра што је откупна цена договорена летос. Али сада је проблем и Бакајоко.

Француз је током недеље био мета расистичких увреда и скандирања навијача Лација. Због тога се умало није прекинуо реванш меч полуфинала Купа Италије на Сан Сиру. Додуше, Бакајоко је сам испровоцирао Лацијале да га узму на зуб. На претходном првенственом дуелу Росонера  и Небескоплавих се понео јако глупо после победе свог тима. На крају меча је разменио дрес са Лацијевим штопером ФранческомАћербијем, а онда га заједно са Франком Кесијем показивао као трофеј и некултурно се ругао ривалу.

Прошао је без казне, али је зато стекао заклете непријатеље у навијачима Лација. Познати по фашистичким и расистичким ствовима и испадима, ултраси Лација су само чекали неки повод да крену у свој пир. Узели суБакајока на зуб и извесно је да ће наставити са увредама и расизмом и у будућности.

Због тога Бакајоко размиља да напусти Италију. Има уговор са Челсијем, Маурицио Сари га је летос отписао, али би променом тренера на Стамфорд Бриџу могла да се отвори и друга шанса за Бакајока.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар