Просинечки: Казна за Пјанића - жалосно!

Роберт Просинечки, селектор Босне и Херцеговине, разочаран је одлуком Дисциплинске комисије Европске фудбалске асоцијације (УЕФА) која је Миралема Пјанића суспендовала два наредна меча у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Фудбал 26.04.2019 | 19:30
Просинечки: Казна за Пјанића - жалосно!
"Жалосно! Пјанића казнити са двије утакмице, а увјерен сам и данас да онај старт није уопште био за црвени картон. Није имао намјеру да стартује на противника. То није у реду. Вјерујем да ће након наше жалбе УЕФА ублажити казну, да ћемо Пјанића имати за утакмицу с Италијом. Није заслужио да пропусти меч у 'свом' Торину", рекао је Просинечки агенцији "Анадолија".

Према првостепеној одлуци ДК УЕФА, због директног црвеног картона који је добио у мечу против Грчке у Зеници (2:2), Пјанић пропушта утакмице трећег и четвртог кола групе "Ј" квалификације за ЕУРО 2020 с Финском 8. јуна у Тампереу и три дана касније дуел у Торину с Италијом.

Дарко Љубојевић, секретар стручног фудбалске репрезентације БиХ, након објашњења одлуке, потврдио је да ће Фудбалски савеза БиХ (ФС БиХ) поднијети жалбу УЕФА и тражити да се Пјанићева казна ублажи, јер "није имао намјеру да направи прекршај и оштро стартује на играча Грчке".

БиХ је у прва два кола квалификација за ЕУРО 2020 освојила четири бода, побиједивши Јерменију у Сарајеву (2:1) и ремизиравши са Грчком на зеничком стадиону "Билино поље" (2:2).

Италија је тренутно прва у групи "Ј" с максималних шест, Грчка и БиХ имају по четири, Финска три, док су Јерменија и Лихтенштајн без бодова.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар