Дијелио снимак, па мора у затвор

Новозеландски бизнисмен Пхилип Арпс признао је кривицу јер је путем друштвених мрежа вршио дијељење видеа који приказује нападе на вјернике у двије џамије на Новом Зеланду, у којима је убијено 50 људи.

Свијет 26.04.2019 | 11:07
Дијелио снимак, па мора у затвор
Он је признао кривицу по двије тачке оптужнице и остаће у затвору до изрицања пресуде које је заказано за 14. јуни. Бизнисмену пријети максимална казна од 14 година затвора.

Тужиоци су оптужили 44-годишњака да је видео, који је уживо емитован на Фацебооку, послао непознатој особи дајући јој инструкције да преко снимка стави "мету и бројача убистава". Такође, у оптужници стоји како је Арпс комплетан 17-минутни видео прослиједио на 30 различитих адреса.

Новозеландска премијерка Јацинда Ардерн ове је седмице поручила како је осумњичени за убиства Брентон Таррант користио друштвене медије на досад незабиљежен начин да би промовисао терористички чин и мржњу.

Подсјећамо, Аустралац (28) се терети по 50 тачака оптужнице за убиство и 39 тачака за покушај убиства. Сљедеће рочиште Тарранту заказано је за 14. јули.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лако

26.04.2019 13:06

Лако је у Аустралији привести оног ко дијели снимке, код нас је то удар на људска права и свака луда каци ста хоце против свог народа.

ОДГОВОРИТЕ