Шаулић ће добити своју улицу?

Након трагичне смрти, прикупљено је око 2. 000 потписа да се преименује улица у којој је родна кућа легенде фолк музике Шабана Шаулића, међутим од тога, барем за сада, неће бити ништа.

Србија 26.04.2019 | 07:49
Шаулић ће добити своју улицу?
Иницијатива је подразумијевала да се Улица Авде Карабеговића преименује у Улицу Шабана Шаулића, али два и по мјесеца касније житељи ове улице су од свега одустали.

Пред намјером становника ове улице, у Шапцу познатој као "Мала" да измјеном имена улице заувијек сачувају успомену на пјевача чија се родна кућа такође налази у њој, испријечила се одлука градске комисије за именовање улица и тргова.

Како је Телеграф раније објавио, иницијатива је упућена градској комисији преко Мјесне заједнице Камењак, али није ни разматрана пошто нису приложени потписи грађана.

- Иницијативу градској комисији смо званично поднијели на основу одлуке Савјета месне заједнице. Комисија је, међутим, тражила да се у року од 15 дана прикупе потписи грађана из те улице. Позвали смо људе из те улице који су покренули петицију након смрти Шабана Шаулића и они су рекли да сада не могу да прикупе потписе свих грађана - каже Јанко Миловановић, предсједник Мјесне заједнице Камењак.

У Мјесној заједници су припремили формуларе за изјашњавање грађана, али нису ни покушавали да наново прикупљају потписе.

- Грађанима би требало поштено предочити да ће у случају промјене улице морати о свом трошку промијенити сва лична документа. То нису мале цифре, поједина домаћинства би морала издвојити и више од десет хиљада динара (око 165КМ) за нову личну карту или пасош. Сиромашни људи живе у тој улици, немају новца и то би био велики намет за њих. Проблем би настао и у случају да је већина потписала, неко би се бунио, а тешко је вјеровати да би сви грађани потписали - додаје Миловановић.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нострадамус

26.04.2019 20:02

И трг кнеза Михаила треба преименовати у трг Сабана Саулица.Немам ниста против Сабана али мислим да смо изгубили компас.

ОДГОВОРИТЕ