Мекинро: Новак је машина, али...

Федерер је најбољи свих времена! Бивши број један светског тениса, Американац, Џон Мекинро, страхује да би интересовање за тенис могло да опадне када се "велика тројка" буде повукла.

Тенис 25.04.2019 | 22:20
Мекинро: Новак је машина, али...
Американац, наравно, мисли на одласке Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала и каже да не зна како ће тенис изгледати у наредној деценији.

Ђоковић, Федерер и Надал су освојили заједно 52 Гренд слем титуле што је невероватан број и јасно указује колико су доминирали у протеклих 15 година.

"Тенису би могла да опадне популарност јер смо у протеклој деценији гледали можда и најбоље играче у историји. Федерер је најбољи играч којег сам икад видео, Надал је сензационални шампион и неко ко комбинује сјајно технику са снагом, а Ђоковић је права машина. Зато сам концентрисан на наредне генерације како бисмо их приближили нивоу оваквих шампиона", рекао је Мекинро у интервјуу за "Фигаро".

Мекинро је велики заљубљеник у тенис. Каже да му је циљ да помогне да се спорт промовише и да се задржи интересовање публике.

"Одрастао сам дивећи се Роду Лејверу, играо против шампиона какав је Бјерн Борг. Живео сам у то неко златно доба игре и зато ћу да учиним све што могу да промовишем тенис како би задржао велико интересовање публике", додао је Американац.

"Биг Мек" додаје и да се залаже за одређене промене у самој игри.

"Мечеве треба додатно скратити, добро је имати тај-брејк у петом сету. Није ми јасно шта чекају на Ролан Гаросу, посебно ако се има у виду да игра на шљаци може да се продужи и траје сатима", закључио је бивши број један светског тениса.

Он је свестан да је игра у односу на његово време много напредовала.

"Игра се брже него икад. Морате бити физички спремни. У Америци, најбоље атлете су у америчком фудбалу и кошарци. Да су се сви они заинтерсовали за тенис раније, имали бисмо опет велике шампионе, сигуран сам", закључио је Мекинро.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар