Прва лига РС, плеј-оф: Леотар јачи у Требињу!

Кошаркаши Леотара су у другој утакмици финала Прве лиге Републике Српске у савладали бањалучки Борац.

Кошарка 25.04.2019 | 08:15
Прва лига РС, плеј-оф: Леотар јачи у Требињу!
Изједначење у финалној серији!

Бањалучани су у Борику имали и преко 20 поена предности али су у наставку сусрета дозволили гостима из Требиња да се врате и у посљедњим минутама стријепили у резултатској клацкалици. Вечерас у СД

"Милош Мрдић" плаво-бијели су након изједначеног првог дијела у наставку поново били бољи од ученика Драгана Мичића и овај пут меч ријешили у своју корист.

ЛЕОТАР - БОРАЦ 80:71 (15:17, 22:20, 21:15, 22:19)!

Два стара ривала су одиграла фантастично прво полувријеме пуно трке, жеље и хтијења.

Тимови су се смјењивали у вођству и играло се "кош за кош", а на одмор се отишло у егалу - 37:37. Блистали су Ђорђе Нинковић и Предраг Лончар. Центар "Леа" је Бањалучанима у обруч спустио 20 поена након исто толико минута игре, док се бек црвено-плавих зауставио на 12 поена.

Ипак, у другом дијелу је дужа клупа домаћина дошла до изражаја док се у игри Бањалучана осјетио недостак повријеђених Михајла Звонара и Бојана Лулића.

Требињци су на крају трећег квартала имали шест поена вишка, да би средином посљедњег периода стекли и двоцифрену предност и на крају славили побједу до девет поена предности.

Најефикаснији у побједничком тиму је био Нинковић са 27 поена, док је Марко Раичевићпостигао 17, а Дејан Шакотић 16. Двоцифрен је био и Срђан Дамјановић са 10 постигнутих поена.

У пораженом тиму најбољу партију је пружио Предраг Лончар са 22, док је Арсеније Вучковићпостигао 16 поена.

Финална серија се игра на три побједе, а трећа утакмица се игра у суботу у дворани Борик од 20 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар