Саво: Реми не доноси много, али...

. . . може да нам помогне! Тренер Партизана изјавио је да предстојећи "вечити" дерби посматра у контексту борбе за пласман у Европу, што је примарни клупски циљ.

Фудбал 24.04.2019 | 18:30
Саво: Реми не доноси много, али...
Екипа Партизана у 160. "вечити" дерби улази после серије резултата у стилу "топло-хладно".

Претходних недеља црно-бели су наизменично ређали победе и поразе, чиме су довели у питање пласман у квалификације за Лигу Европе.

Оба овосезонска окршаја са Црвеном звездом завршена су мирољубивим исходом (по 1:1).

Шеф стручног штаба Саво Милошевић на конференцији за новинаре је зато упитан да ли би био задовољан ако би и у четвртак (19.00, Арена спорт 1) на стадиону "Рајко Митић" било нерешено.

"У ситуацији у којој смо, можда и бих. Ремијем не добијамо много, али понекад може доста да донесе. Четири утакмице после дербија могу да нам буду олакшане ако савладамо Звезду".

Партизан је претходна два дуела са лидером, када је тренер био Зоран Мирковић, одиграо чак и изнад очекивања. Нарочито јесенас на свом стадиону...

"Те две утакмице могу да помогну, екипа је показала да зна како да изађе на крај са Звездом и то може да буде мали плус за нас. Ко буде успео да се квалитетније одупре психолошком притиску, биће у великој предности", оценио је Милошевић, који ће први пут са клупе бити актер највеће утакмице српског клупског фудбала.

Он није желео да прича о евентуалним тактичким изненађењима, али је по питању здравственог билтена изнео охрабрујући податак - ван строја је само Марк Валијенте, ако не рачунамо одавно оперисаног Светозара Марковића.

Важан сегмент "вечитог" дербија, поготово у новије време је и суђење.

Међу навијачима Партизана је на негативан одјек наишла вест да ће главни арбитар у четвртак бити Новак Симовић, кога је тренер Младости из Лучана, Ненад Миловановић, после једног пораза од Црвене звезде назвао "Елвисом Прислијем".

"Нећу да коментаришем судије и суђење, ни пре ни после утакмице. За тај надимак не знам. Не бавим се судијама, поготово не у мери да им знам надимке".

"НАША СИТУАЦИЈА ЈЕ КОМПЛИКОВАНА"

Партизан пет кола пре краја плеј-офа заузима треће место на табели, али је бодовно поравнат са Чукаричким, а Младост из Лучана "дише им за врат".

"Наша ситуација је компликована и трудимо се да је поправимо. У Нишу смо направили резултатски корак уназад, али је ослабљена екипа одговорила захтевима које смо пред њу поставили. Дерби јесте битан, али није из категорије 'бити или не бити'. После њега следи нека врста мини-лиге, четири утакмице у којима треба да обезбедимо излазак у Европу".

Осим борбе за "Топ 4" Суперлиге, црно-бели имају и Куп, где су у првом полуфиналном мечу савладали Раднички 1:0. И ту би у финалу могли да се састану са "вечитим" ривалом... Прецизније, састаће се готово извесно, ако на "Чаиру" одбране минималну предност.

"Не знам да ли ћемо освојити Куп, али знам да морамо да се пласирамо у Европу. Морамо да будемо спремни за последње четири утакмице плеј-офа, које су нам примарни циљ. Не кажем то да бих тражио оправдање, већ је реално тако. То је циљ, а Куп је бонус",рекао је Милошевић и закључио:

"Дужан сам да изборимо Европу. То је императив, а све остало - премија".

С обзиром на то да је одиграо двоцифрен број мечева против Звезде, Саво Милошевић одговорио је и на питање која му је најдража победа.

"Три-један у Купу, на нашем стадиону 1994. Али, то што сам радио као играч је далека прошлост. Наравно, из тог искуства знам шта дерби представља и какву врсту притиска доноси, без обзира на стање на табели или у клубовима".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар