Звезда без Боаћија у дербију, али "са најбољима"!

"Сваки пут изведем на терен тим за који сматрам да је најбољи у том тренутку, много фактора утиче на то, а лако је после утакмице причати шта је могло боље", каже Владан Милојевић.  Милојевић о улози тренера у дербијима: Избећи неукус.  "У самом набоју можда и прелазимо границе, али не треба ићи у неукус. Ми као тренери смо дужни да шаљемо добру слику", истиче тренер Црвене звезде.

Фудбал 24.04.2019 | 18:00
Звезда без Боаћија у дербију, али "са најбољима"!
Плеј-оф подела бодова умањила је предност Црвене звезде у односу на другопласирани Раднички, а она је додатно "истопљена" са девет на четири бода поразом од Чукаричког прошле суботе на Бановом брду (2:3).

Зато је предстојећи "вечити дерби" (четвртак, 19 часова, "Рајко Митић" стадион, пренос на ТВ Арена Спорт 1) од изузетне важности за црвено-беле. што потврђује и одлука тренера Владана Милојевића да сви тренинзи уочи утакмице са Партизаном буду затворени за јавност.

Претходни пут када је Звезда дочекала дуел са највећим ривалом после неуспеха у домаћем првенству био је новембар 2012. године. Тада је ОФК Београд славио 1:0.

"Не бавим се суђењем, има људи који су компетентнији од мене за то", није желео Милојевић да коментарише избор Новака Симовића за главног арбитра 160. "вечитог дербија" и изјаве из супарничког табора.

Тај пораз, међутим, није пореметио Звездине фудбалере, пошто су - такође на "Маракани" - успели да савладају Партизан 3:2 и то после вођства гостију на полувремену 2:1.

Како ће бити овај пут, видећемо. Владан Милојевић нада се да ће неуспех на Бановом брду - први ове сезоне у домаћем првенству и после низа од 57 утакмица - изазвати позитивну реакцију његових играча.

"Очекујем да се екипа покаже у правом светлу и покаже реакцију у односу на Бановом брду", истакао је Владан Милојевић у уводу конференције за медије на стадиону "Рајко Митић".

После пораза од Чукаричког изјавио је Звездин тренер да је дошло до "распада система". Данас је појаснио своју констатацију.

"То сам рекао више-мање жаргонски, али било је доста тога у нашој игри што није штимало. Разговарали смо у свлачионици о тој утакмици, али она је сада иза нас и немамо много времена да се осврћемо".

Милојевић се осврнуо и на бодовну разлику. Подсетимо, она је "плус четири" у односу на другопласирани Раднички, а чак "плус 15" у односу на Партизан.

Пре него што је почео да прича о предстојећој утакмици, Владен Милојевић је честитао кошаркашима Црвене звезде на освојеној титули у АБА лиги и пласману у Евролигу и захвалио се навијачима на још једној успешној акцији добровољног давања крви.

"Чека нас врло значајна утакмица са свих аспеката, и такмичарског и што се тиче престижа. Не може се гледати по броју бодова... Тензија увек постоји у фудбалу. Не знам да ли је прошао један једини дан од када сам тренер да није било притиска. Некад је он већи, некада мањи. Ја увек гледам од утакмице до утакмице и тако припремам екипу".

Још мало о тежини коју носи "вечити дерби"...

"Дерби је увек непредвидив, то је сплет набоја и једна једина, мала, грешка може да реши питање победника. Ја се надам и желим да будемо бољи него у неким претходним утакмицама, а видећемо како ће бити. Дерби је немогуће предвидети... У дербију треба бити концентрисан 90 минута, треба бити паметан и мудар. Ако постоји нека утакмица која захтева све, онда су за нас то утакмице са Партизаном".

Иако су очекивања била другачија, црвено-бели неће моћи да рачунају на центарфора Ричмонда Боаћија.

"Мислили смо да је повреда мања него што се испоставило да јесте... Сваки пут изведем на терен тим за који сматрам да је најбољи у том тренутку, много фактора утиче на то, а лако је после утакмице причати шта је могло боље".

Предстојећи дуел Црвене звезде и Партизана (четвртак, 19 часова, стадион "Рајко Митић", пренос на ТВ Арена Спорт 1) биће шести "вечити дерби" за Владана Милојевића у улози тренера, а први за Сава Милошевића.

Искуство и бодовна предност тима су на Милојевићевој страни, али је он поновио да је дерби увек непредвидив и да много тога може да утиче на исход победника.

О односу са Милошевићем рекао је да се нада да ће бити коректак као и досад са другим тренерима из табора највећег ривала.

"Покушавам да са свим колегама имам фер однос, иако постоји ривалитет. Колики год ривалитет био, треба да има спортску границу. У самом набоју можда и прелазимо границе, али не треба ићи у неукус. Ми као тренери смо дужни да шаљемо добру слику. Са којим год тренером да сам се сусрео, имам поштовање према сваком. Као што сам имао према Ђукићу и Мирковићу, тако и према Сави", истакао је Звездин тренер и додао да некадашњем центарфору предвиђа успешну каријеру у новој улози.

"Милошевића познајем, радио је јако добар посао у ФСС. Определио се да се бави тренерским позивом, а када сте у фудбалу све су то нијансе којим ћете се послом бавити. Имао је фантастичну играчку каријеру, пред њим је и блистава тренерска. Има пуно поштовање према мени, као што су сви до сада који су били на клупи Партизана, а тако и ја према њима".

Милојевић је у досадашњих пет дуела против Партизана као тренер Црвене звезде остварио једну победу и четири ремија. Претходна два дуела ове сезоне завршена су идентичним резултатом - 1:1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар