Шанса да Маркец оживи каријеру...!

Повратак у Белгију, у мањи клуб. . . ! Србин добио позив.

Фудбал 24.04.2019 | 17:15
Шанса да Маркец оживи каријеру...!
Полако се приводи крају кошмарна сезона Лазара Марковића у којој  је одиграо само једно полувреме за Фулам у Премијер лиги. Некада један од најтраженијих младих играча Европе, скоро да је нестао са фудбалске мапе...

Али појавила се искра шансе да оживи каријеру у Белгији. И то не у Андерлехту и Стандарду који су га раније звали, већ у Генту који је заинтересован да га доведе наредног лета.

Марковићев уговор са Фуламом истиче на крају сезоне јер је зимус потписао само на шест месеци пошто је претходно раскинуо уговор са Ливерпулом. У Лондону није имао среће. Фулам је ушао у серију очајних резултата, испао из лиге, а Марковић је добио шансу само на једној утакмици и оставио је слаб утисак. Није ни тренирао пуним интензитетом јер су повреде наставиле да га прате, па су у Фуламу одлучили да му не понуде нови уговор.

Биће слободан у избору нове средине и Гент се први јавио са предлогом да га ангажује. Додуше, белгијски клуб се обратио Марковићевим заступницима само са намером да се распита о условима под којима би могао да добије српског офанзивца. Гент није клуб са великим буџетом и не би нудио Маркецу велики уговор, али би му пружио добру средину да оживи каријеру.

Белгијски медији наводе да ни Андерлехт није потпуно одустао од Марковића који је претпрошле сезоне оставио прилично добар утисак на позајмици у Бриселу. Хтели су га и летос, али је прича пропала јер Србин није прихватио уговор вредан 1.500.000 евра по сезони с обзиром да је у Ливерпулу зарађивао милион више. Андерлехт је опет расположен да уђе у причу, али са истом, можда чак и мањом финансијском понудом.

Марковић има само 25 година и ако га здравље послужи, пред њим је још много година квалитетног фудбала. Међутим од одласка из Бенфике у Ливерпул 2014. године, каријера му је кренула низ брдо. Редси су га платили 25.000.000 евра и нису добили оно што су очекивали. Током петогодишњег уговора на Енфилду,Марковић је одиграо само 34 меча за Ливерпул и постигао два гола. Више времена је провео на позајмицама у Фенербахчеу, Спортингу, Хал Ситију и Андерлехту. Најбоље је играо у Турској и Халу, али су га током стално пратиле повреде због којих није могао да пружи максимум у континуитету.

Белгија му нуди шансу да се врати на прави фудбалски пут... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар