Човић о ставу Будућности: Регуларно је само кад сте први?!

"Нека их је срамота тог саопштења", одговорио је председник Звезде Подгоричанима.

Кошарка 24.04.2019 | 13:30
Човић о ставу Будућности: Регуларно је само кад сте први?!
КК Будућност захтевала је одмах после пораза од Звезде у "мајсторици" у Београду смену директора АБА лиге Крешимира Новосела и спортског директора Жарка Чабаркапе, уз поруку да регионално такмичење с њима "више не постоји".

Око 24 часа касније, након растанка са тренером Јасмином Репешом, Подгоричани су објавили и саопштење у којем су "тражили да се поништи финална АБА серија", која је протекла уз серију инцидената, закључно са одлагањем пете утакмице због улетања навијача Звезде на паркет.

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић гостовао је у среду ујутру на ТВ "Хаппy" и рекао да је најскандалознија утакмица одиграна у Подгорици, где су навијачи Будућности улазили на терен.

Коментаришући саопштење и захтев Подгоричана, Човић је рекао:

"Треба да их је срамота оног саопштења. Изгледа да је АБА регуларна само када је Будућност прва. Благо мени нека они објасне колико су потрошили пара, одакле су те паре, из којих фондова… Онда узму ове момке Кларка (Кола) и Џексона, задуженог да прави провокације, па им напишу шта да кажу и онда им напишу 'расизам'. А, ја нађем да када су у Црној Гори оптужени за расистичко вређање играча енглеске репрезентације они су нашли тих шест играча да кажу да нема расизма и да су криви појединци. Па, шта Звезда да каже? У Звезди игра шест играча црне пути. Па, сетимо се Џенкинса, Србина".

"Џексон је то о расизму писао да би оправдао уговор, Кол пише да никад није била таква атмосфера, па буразеру ти си НБА играч и мораш да оправдаш те паре, али немој да си некарактеран. Као што разумем и Репешу, који после 38 разлике оно каже. Он је скинуо сако јер није био пљуван, а да ли сте видели наше сакое у трећој утакмици? Ми смо у петој утакмици ставили жандармерију и обезбедили смо све, максималну безбедност"

Коментаришући изјаву директора лиге Крешимира Новосела за "Јутарњи лист", да је у Београду виђен наставак започетог у Подгорици и да се на снимцима не види да је ударен неки играч Будућности, Човић је рекао: 

"У Београду никаквог физичког контакта није било, чак ни гађања ни судија ни играча. Оно што се десило на почетку десило се три минута и то нико не спори, било је покушаја да се прекине, да се не игра… Врло просто сам рекао да поступе по пропозицијама. Будућност је захтевала пражњење хале, ја сам рекао 'па добро, да се испразни, али ће се играти одмах', а они су хтели да играју за два дана. То је класична лицемерна превара и немој да Новосел пореди неупоредиво. Разумем да је седео у ложи са Ђукановићем и осталим званичницима Црне Горе, али није исто. Оно што се десило у Црној Гори није исто и никад се не дије десило. Нађите ми синове функционера да улазе на паркет и да пљују и вређају играче".

Звездин председник рекао је да је после инцидената уочи "мајсторице" испуњен захтев Будућности да се испразне прва три реда до њихове клупе.

"Тај њихов безбедњак Јокић је седео на ЛЕД дисплеју… Питајте наше представнике да ли су у Подгорици могли да седе у трећој утакмици, а нико није реаговао у присуству тамошњег председника државе и његове супруге Лидије... Рекли смо шта се прошле године дешавало у АБА лиги. Сада је било пет пута горе него прошле године. Били смо у затвору од уторка до суботе ујутру. Ко је њихове играче дирао, где су биле бакљаде, ноћна пуцања, где су били напумпани, тетовирани мангупи у хотелима, који ништа не раде, само гледају… Где су била деца наших министара?"

"Мој син је прошао топлог зеца, осетио је пљувачку на лицу сина црногогрског министра… Знате шта је овде системски, да Срби не смеју да се радују и да побеђују. Ми нисмо нападнути од Варвара, већ од чланова ДПС-а. Нема ово везе са Варварима", рекао је Човић и најавио да ће Звезда прикупљену документацију о именима 36 идентификованих нападача послати на адресу ФИБА и Евролиге.

Председник Звезде рекао је да би главни град Србије требало да има два евролигаша и пружио подршку "вечитом ривалу" у трци за "вајлд кардом".

"Црвена звезда у потпуности подржава напоре КК Партизан да се врати у Евролигу, Београд као најјачи кошаркаши центар у целом региону заслужује да има два кошаркаша представника".

О РЕКЛАМИ "ВОЛИ" НА УТАКМИЦАМА ЗВЕЗДЕ
 
Човић је говорио и о рекламирању трговинског ланца "ВОЛИ" на утакмицама Црвене звезде мтс у Евролиги пре неколико сезона. Власник те компаније је Драган Бокан, председник Будућности.

"Кад је Црвена звезда играла Евролигу, није имала гаранцију домаћих банака, већ је добила гаранцију Атлас банке од 100.000 евра за случај да се нешто деси, а није се десило. После десет дана, звао ме је Душко Кнежевић да би било добро да се на ЛЕД дисплеј крај терена закачи реклама 'ВОЛИ' и ми им кажемо да нема проблема. Закачили смо то на неколико секунди и они су нам помогли. Не улазимо у њихов однос, али немој да лажу и да причају о мржњи кад Србија није мрзела. Српски народ има право на понос, да се побеђује и да се радује".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар