Шеф Твитера код Доналда Трампа

-- Амерички председник Доналд Трамп објавио је на Твитеру да се састао са суоснивачем и извршним директором компаније "Твитер" Џеком Дорсијем.

Свијет 24.04.2019 | 08:03
Шеф Твитера код Доналда Трампа
"Сјајан састанак овог поподнева у Белој Кући са Џеком из Твитера. Разговарали смо о пуно тема о њиховој платформи и о свету друштвених мрежа уопште. Радујем се наставку отвореног дијалога", поручио је амерички председник на Твитеру.

Трамп је јуче позвао на формирање више и праведнијих друштвених медијских компанија као одговор на дискриминацију, коју, како је рекао, као републиканац осећа из компаније Твитер.

Он је, такође, поздравио учешће америчких посланика, који су позвали извршне власти из неколико технолошких компанија да сведоче у вези са разним скандалима. "Не чуди што Конгрес жели да учествује - и треба", написао је он на Твитеру.

Трамп има један од најпраћенијих налога на Твитеру, са готово 60 милиона пратилаца, али је он више пута критиковао ту компанију и њене конкуренте у друштвеним медијима за оно што је назвао пристрасност против конзервативаца.

Он је оптужио Твитер и друге технолошке компаније да ограничавају видљивост истакнутих републиканаца у САД, али није доставио доказе који би поткрепили ту тврдњу. Компанија Твитер је саопштила да је посвећена слободи изражавања и редуковања случајне пристрасности у њеним алгоритмима.

Дорси је рекао да нема статистички значајне разлике измедју учесталости гледања твитова демократа и републиканаца.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар