ПЛ: Ериксен је херој Тотенхема!

Фудбалери Тотенхема победили су Брајтон са 1:0 голом Кристијана Ериксена у самом финишу утакмице.  Ериксен решио Тотенхем драме за Лигу шампиона.  Голом Данца "пецви" пред крај меча стигли до три бода против Барнлија. Саутемтон постигао гол после 10 секунди, а онда га примио у 90. минуту.  Фудбал је победио, Брајтон је изгубио! Ериксен извукао Певце из пат позиције, Лига шампиона на дохват руке! Двосмислено, али тако је. . .

Фудбал 23.04.2019 | 23:24
ПЛ: Ериксен је херој Тотенхема!
Тотенхем је на свом новом стадиону дочекао екипу Брајтона која се бори за опстанак у елитном рангу енглеског фудбалског такмичења, а то гостовање завршили су обореног погледа.

Тотенхем је био апсолутно бољи противник, доминирао током читавог сусрета, а о томе довољно говори и број шутева који су упутили ка голу Брајтона – 29, од чега је само 5 ишло у оквир гола, док су имали посед лопте од чак 78%.

До победе су дошли захваљујући данском фудбалеру, Кристијану Ериксену, који је са велике удаљености послао лопту у доњи леви угао голмана Рајана и помогао Тотенхему да дође до 23. победе у шампионату и да побегну екипи Челсија на 3 бода.

У уторак увече одигране су две одложене утакмице Премијер лиге. Тотенхем је голом пред крај меча савладао Барнли 1:0, у дуелу 33. коло, док су Саутемптон и Вотфорд ремизирали 1:1, у утакмици 33. кола најјачег фудбалског ранга у Енглеској.

Спасилац Тотенхема је Кристијан Ериксен.

Домаћин је атаковао свим силама ка голу Барнлија, али ниједан од скоро 20 удараца није завршио у мрежи. До тог 89. минута само су четири ишла у оквир гола, док гости ниједном нису угрозили Уга Лориса.

А, онда је ствари у своје руке преузео Данац. Ериксен је био далеко од гола, није имао баш ни повољну ситуацију, међутим, лепо се наместио опалио са преко 20 метара и тик уз стативу сместио лопту у мрежу.

Био је то тренутак одлуке и гол који је ваљда решио и последњу дилему око пласмана Тотенхема у Лигу шампиона.

Брајтон није паркирао аутобус, Брајтон је довезао дабл декер, наслонио га на локомотиву и приде све попунио лимом са ауто-отпада, тек да не буде никакве дилеме. Међутим, баш кад се учинило да ће Брајтонов антифудбал победити Кристијан Ериксен је затегао стрелу са 25 метара и прецизним хицем у доњи угао противничког гола донео Тотенхему минималац који га је значајно приближио Лиги шампиона.

Да будемо јасни: новом наступу у Лиги шампиона, а не трофеју Лиге шампиона који ће Певци појурити преко полуфиналног окршаја са Ајаксом. Чак и ако не успеју, сва је прилика да ћемо их и следеће сезоне гледати у европској елити, јер Певци сада имају три бода више од Челсија и четири од Арсенала, који у среду у свом заосталом мечу иде на ноге Вулерхемптону.

Пред Тотенхемом још три препреке, Вест Хем и Евертон код куће, Борнмут на страни. Ако буду прави једно од прва четири места на табели не би смело да се доведе у питање. Јер Тотенхем можда не изгледа тако недодирљиво као некад Манчестер Сити, можда не изгледа ни тако убитачно као у појединим тренуцима Ливерпул, али увек изгледа као тим који зна шта ради.

Па тако у против Брајтона, који је после низа од 570 минута без датог гола у Лондон допутовао само са једном идејом - 0:0. Проблем је само што тај резултат на Тотенхемовим мечевима нисмо видели још од септембра 2017. кад је Свонси одолео на тадашњем Вајт Харт Лејну.

У међувремену су Певци постали још бољи тим. У међувремену је Кристијан Ериксен постао још бољи играч. И баш кад су гости помислили да ће неправедно до бода који би могао да им значи и опстанак у Премијер лиги, Данац распаљује по лопти, Метју Рајан се бацио колико је дуг, али није вредело.

Некад изгледа тако просто. А није било просто. Тотенхем је чак 77 одсто времена држао лопту у ногама, имао неких 900 и кусур пасова, али је до јединог гола стигао из тек 29. шута на противнички гол! Колико је Брајтон желео да игра најбоље говори то што се опробао само шест пута, једном је ишла лопта у оквир гола, а и овај укупан број шутева је “набилдован“ у финишу меча када је Тотенхем коначно прошао.

У другом мечу вечери Вотфорд је поготком Демараја Греја у 90. минуту меча Саутемптону из џепа узео два већ виђена бода. На крају 1:1 уз вечно успомену на најбржи гол у историји Премијер лиге – потписао га је Шејн Лонг после само седам секунди игре – и утисак да ће Свеци ипак преживети у елити, јер су три кола пре краја шест бодова испред Кардифа, приде са много бољом гол разликом. А Кардиф у последњем колу има гостовање код Манчестер јунајтеда.

Колико је само Саутемптон био близу бодова спаса.

Шејн Лонг је погодио још у првом минуту и тај резултат је био актуелан све до 90. Ирац је постигао гол након свега 10 секунди игре, после неспретне реакције играча Вотфорда, који су извели почетну ударац.

Гости су дуго чували минималну предност, али је у последњем минуту пре судијске надокнаде уследио "хладан туш". Лопта је после "карамбола" у казненом простору Саутемптона случајно дошла до Андреа Греја, коме није било тешко да са свега пар метара погоди мрежу гостију и постави коначан резултат.

Додуше, Саутемптон је и даље прилично сигуран јер има чак шест бодова више од Кардифа, првог испод црте и три од Брајтона, који се налази између њих.

ЕНГЛЕСКА 1, ЗАОСТАЛИ МЕЧ 33. КОЛА

Уторак

Тотехем – Брајтон 1:0 (0:0)
/Ериксен 88/

ЕНГЛЕСКА 1, ЗАОСТАЛИ МЕЧ 31. КОЛА

Вотфорд – Саутемптон 1:1 (0:1)
/Греј 90 - Лонг 1/

ТАБЕЛА: Ливерпул (35) 88, Манчестер сити (34) 86, Тотенхем (35) 70, Челси (35) 67, Арсенал (34) 66, Манчестер јунајетед (34) 64, Вотфорд (35) 50, Евертон (35) 49, Лестер (35) 48, Вулверхемптон (34) 48, Вест Хем (35) 43, Кристал Палас (35) 42, Њукасл (35) 41, Борнмут (35) 41, Барлни (35) 39, Саутемптон (35) 37, Брајтон (35) 34, Кардиф (35) 31, Фулам (35) 23, Хадерсфилд (35) 14.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар