ШПА: Ускликнимо с љубављу, Чимију Авили!

Велика победа Уеске, сан о опстанку и даље жив! Фудбалери Уеске савладали су Еибар на свом терену са 2:0 у 34. колу шпанске ЛаЛиге и тако остали у трци за опстанак у елитном шпанском такмичењу.  Волеј сезоне запалио Уеску, ако после овога и испадну – вредело је! Да не помињему да је и Енрик Гаљего само три минута раније постигао чаробан гол.

Фудбал 23.04.2019 | 21:50
ШПА: Ускликнимо с љубављу, Чимију Авили!
Уески је за нову победу било потребно само три минута, пошто су у 54. и 57. минуту утакмице успели да постигну оба гола којима су победили Еибар на стадиону "Ел Алкорас" пред неких 6,500 навијача.

Енрик Гаљего је био стрелац тог водећег поготка, који је на асистенцију Ћућа Ернандеса петом пробацио лопту кроз ноге голману Дмитровићу, а само три минута потом Езекијел Авила хвала волеј са ивице шеснаестерца и прелепим поготком поставља коначних, Уеска 2, Еибар 0.

Уеска сада има 29 бодова из 34 утакмице и иза себе је оставила Рајо Ваљекано, који додуше има бод мање, као и утакмицу мање, док је испред њих Ваљадолид са 33, односно Леванте са 34 бода и у наредна четири кола ћемо гледати заиста интересантну борбу за опстанак у ЛаЛиги.

Ако овако игра тим који испада из лиге можете да замислите какви су остали. Мада је Уеска са данашњих 2:0 против Еибара макар продужила сан да ће опстати у елити. А таман и да не успе имаће по чему да се сећа дебитантског учешћа у Примери. Биће ту сигурно и оних 2:1 против Севиље, али утисак је да ће прва асоцијација на Уескин деби у Примери кроз коју годину бити два ремек дела у вечерашњој победи над Еибаром од 2:0.

Чувао је Марко Дмитровић мрежу гостију се док је могао, али ова два фатална ударца просто није било могуће ухватити. Са акцентом на други, највећим могућим акцентом, толиким да смо морали да ускликнемо с љубављу Езекијелу Авили, поносном власнику несумњиво најбољег волеја у ковој сезони. И не мислимо ту само на Шпанију, ова је лопта пробила звучни зид. Да је Дмитровић висок четири метра, да има крила и да брани два пута мањи простор, опет не би могао да ухвати ову муњу. Невероватан гол. Гол који сањате да ћете постићи још откад у најранијим данима први пут изађете на терен са другарима.

Тај гром аргентинског фудбалера значио је и дефинитиван крај Еибарових надања да ће избећи пораз, пошто је само три минута раније Енрик Гаљего начео репзентативног голмана Србије. И да није било овог Авилиногчуда без проблема бисмо Гаљегов погодак прогласили кандидатом за гол гола, пошто је 32-годишњи шпански нападач оштар центаршут са десног крила – несрећно је закачио и Марка Кукурељу – петом спровео кроз ноге Марка Дмитровића. Нема се ту шта замерити нашем голману, превише је близу биоГаљего и превише је лепо сакрио намеру.

Уеска је прескочила Рајо Ваљекано и фењер више није у њеним рукама. Само што не значи још да се Уеска избавила. Напротив. Али барем имају чему да се надају на Алкоразу.

ПРИМЕРА - 34. КОЛО

Уторак

Уеска - Еибар 2:0 (0:0)
/Гаљего 54, Авиља 57/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар