Драма у АБА лиги није завршена!

Ветерани носили Задар до великог брејка, МЗТ испустио меч лопту! Дашић и Жорић кључни фактор великог брејка Задрана, који су серију успели да врате у дворану Крешимир Ћосић - 78:77.

Кошарка 23.04.2019 | 20:40
Драма у АБА лиги није завршена!
Задар изборио "мајсторицу"! МЗТ није успео да пред својим навијачима оствари још једну победу и тако се пласира у АБА лигу 2019/20.

"Мајсторице" су се играла у оба полуфинала и у финалу плеј-офа АБА лиге, а играће се и у серији за опстанак између Задра и МЗТ Скопља!

Питање учесника највишег ранга регионалног такмичења биће решено 30. априла у Задру, након што се хрватски тим у Скопљу реванширао за пораз на свом терену прошле седмице.

МЗТ - Задар 77:78 (23:18, 20:17, 15:21, 19:22), за укупних 1:1.

Гости су у последњи минут ушли са великих 71:77, али је плејмејкер Џејмс Вудард постигао пет поена заредом и увео меч у драматичну завршницу.

Лука Жорић потом је погодио само једно бацање, али и Вударду је задрхтала рука када је могао да избори изједначење. МЗТ је, међутим, имао среће да после промашеног "пенала" лопта поново припадне њима, пошто Жорић није успео да исконтролише скок.

Вудард је преузео одговорност и покушао да из акције "1 на 1" донесе победу и пласман у АБА лигу, али није био прецизан.

Драма у АБА лиги није завршена синоћном мајсторицом између Црвене звезде и Будућности, већ је продужена вечерас где је на програму био други меч плеј-аута регионалног такмичења између МЗТ-а и Задра. Хрватски клуб се реванширао македонском тиму за пораз у дворани Крешимир Ћосић, изједначио на 1:1 у серији и сада ће пред својом публиком за седам дана бити у прилици да одбрани статус јадранског прволигаша - 78:77 (18:23, 17:20, 21:15, 22:19).

Задар је играо на крилима сада већ кошаркашких ветерана Владимира Дашића и Луке Жорића, који су испред себе имали изузетно расположеног, такође искусног, Марија Литла. Американац је био најефикаснији у гостујућем тиму са 20 постигнутих поена, Жорић је убацио 17, а Дашић 12 (осам скокова). Ипак, Жорић иДашић су у кључним тренуцима меча заиграли на искуство и увели утакмицу у жељени ток, иако је на крају одлучивала једна лопта.

Домаћин је водио читаве три четвртине, а у трећем периоду је залиха ишла и на позамашњих 14 поена (51:37), што ипак није било довољно да би се ушло у мирну завршницу. За то је пре свега била одговорна поменута тројка искусних играча гостујућег тима.

Ипак, МЗТ је у финишу меча додатно погурао сјајни Џејмс Вудард, који се надовезао на добру игруЛестера Медфорда из првог дела игре. Постигао је много важних поена, међу којима и последњих осам МЗТ-а на утакмици. Вудард је успео да врати свој тим у живот, али му је онда задрхтала рука. Девет секунди пре краја промашио је слободно бацање за изједначење, али му је Жорић доделио другу шансу избацивањем лопте у аут. Американац је покушао солоакцијом, али је његов шут за победу у последњој секунди био превише кратак, па се серија враћа у Задар.

Вудард је меч окончао са 26 постигнутих поена иседам скокова, док је Медфорд убацио 17, а Иванов 14 поена.

АБА ЛИГА – ПЛЕЈ-АУТ

Уторак

МЗТ Скопље - Задар 77:78, у серији 1:1
/Вудард 26 - Литл 20/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар