Томић причао за Грке...

Освојили смо АБА лигу без великог буџета! Млади стручњак поново апострофирао хемију у тиму.

Кошарка 24.04.2019 | 08:15
Томић причао за Грке...
Турбулентан период је прошао Милан Томић на клупи Црвене звезде. Од почетне еуфорије, изазване убедљивим победама на старту сезоне, затим оспоравања, па поново – еуфорије. Међутим, када се буде подвлачила црта остаће забележено да је некадашњи плејмејкер Олимпијакоса остварио примарни циљ на Малом Калемегдану.

Вратио је Црвену звезду у Евролигу. Довољно да буде у центру пажње јавности у Грчкој, пошто је као дугогодишњи члан Олимпијакоса у тој земљи остварио велики траг.

„Финалну серију смо играли без два, можда и три кључна играча. Стратос се повредио после одличне друге утакмице финалне серије. Када се то десило, нисмо имали времена. Направљен је тим са одличном хемијом. Нисмо имали звезде које ће играти за себе и личну статистику. Освојили смо првенство без великог буџета“,рекао је у разговору за радио Спорт24 Милан Томић.

Наравно, грчке колеге су се највише интересовале за здравље некадашњег шутера Панатинаикоса Кеј Си Риверса.

„Имао је повреду... Два месеца је играо у Италији, али сам одлучио да га доведем. Добро смо се распитали, имали смо информације да је велики професионалац. Добро је дете. Не можете лако да пронађете такве играче“.

Он је поручио да је главни циљ за ову сезону испуњен.

„Освојили смо АБА лигу и вратили се у Евролигу. Такође, остаје нам још српско првенство. То је, исто, важно такмичење за нас. Било је свега у финалној серији, али ја највише волим да причам о кошарци. Били смо бољи од Будућности и зато смо пбедили“.

Очигледно је да су колеге из Грчке одлично упознате са дешавањима у Звездином тиму. Зато су апострофирале учинак домаћих играча.

„На нашу игру велики утицај су имали Човић, Симанић, Даидовац. Овај последњи је играо плејмејкера, иако је висок 202 центиметара. По предиспозицијама он је двојка или тројка. Међутим, не желим никога да истичем. Били смо права дружина. Леп је осећај у првој години самосталне каријере освојити титулу“.

Могуће је да ће Црвена звезда следеће године имати јачу конкуренцију у жељи да одбрани Јадранску лигу. Све више се прича о Олимпијакосу.

„Био сам концентрисан на финале, тако да нисам пропратио ту тему“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар