"Бамби" једва чека дерби!

Да не оставимо простор судији! "Дајемо све од себе када је најпотребније. Верујем у то и пред дерби".

Фудбал 23.04.2019 | 20:50
"Бамби" једва чека дерби!
Партизанов тренер Саво Милошевић вратио је после дуго времена праксу да новинари имају право присуства "отвореним" тренинзима у Спортском центру "Телеоптик".

Овог уторка, два дана пред 160. "вечити дерби" у фудбалу, представници медија добили су прилику да разговарају са играчима црно-белих и да изблиза виде радну атмосферу у "Земунелу".

Зоран "Бамби" Тошић, један од лидера "Парног ваљка", рекао је након тренинга са екипом да су црно-бели спремни да на стадиону "вечитог" ривала покажу своју вредност.

"Пошто смо изгубили шансу за титулу, остаје нам да у нашој највећој утакмици покажемо да имамо квалитет и да добрим резултатом и бодовима останемо у трци за позицију која води у Европу", изјавио је један од искуснијих играча Партизана, са значајним бројем дербија "у ногама".

Упитан какво је психолошко стање у екипи после пораза у Нишу, Тошић је рекао да о мотивисаности не би требало причати уочи тако велике утакмице каква ће бити одиграна у четвртак, на стадиону "Рајко Митић" (19 часова).

"Кад изгубиш шансе за титулу, онда екипа падне. С те стране немамо мотив као раније, али без обзира на то, дерби је утакмица која се игра са посебним жаром. Не мислим да бодовна разлика и стање на табели могу да утичу на нас", додао је "Бамби".

Упитан за предности "вечитих" у четвртак, одговорио је....

"Они играју на свом стадиону, на првом су месту и очекује се да у овом тренутку фаворити. А, ми би требало да тражимо шансу из мирноће и тога да нисмо оптерећени императивом победе. Верујем у саиграче, дерби је нешто најлепше што имамо у нашем фудбалу. Једва чекам да почне утакмица, да се надмећемо и надигравамо".

У претходна два дербија Партизан је био агресиван, чврст... Да ли може то да понови и у четвртак?

"Управо сам на то мислио. Дерби је утакмица за себе, не одлучује форма, него се гледа да свако пружи максимум и одигра најбоље могуће. Показали смо већ да остављамо последњи атом снаге када је најпотребније. А, на 'мањим' мечевима, где смо апострофирани као фаворити, имамо проблем, ту нам фали глад за победом, бодовима... На томе морамо да радимо. А ове 'велике утакмице' као да извлаче то најбоље из нас".

Одлуком тренера Милошевића, Тошић је пропустио меч против Радничког да би потпуно спреман дочекао "вечити" дерби" и верује да ће бити у стању да буде на "100 одсто" на Звездином стадиону.

"Надам се да ћу бити у саставу. Једва чекам да почне. Жао ми је што и својим, али и грешкама неких других људи нисам имао прилику да играм у претходним дербијима. Надам се да то сад неће бити случај. Радујем се утакмици".

На питање какво очекује суђење, Тошић је одговорио...

"Не размишљам о томе. Гледам да моји саиграчи и ја покушамо да добром игром и залагањем не оставимо простор судији да било шта ради".

У овом тренутку, чини се да ће Звезда заиграти без првог "шпица", повређеног Ричмонда Боаћија...

"Имају црвено-бели добру екипу, играли су на три фронта, дугачка им је клупа, доста је ту квалитетних играча, не видим да је то нека наша предност, јер имају и добре друге нападаче".

Да ли победа на "Маракани" може да уједини Гробаре?

"Нама је свима жао што нисмо сви заједно, што не подржавамо и бодримо клуб. Играма и победама ћемо покушати да привучемо што више публике. То нам је обавеза. Надамо се да ће се у будућности то решити, да ћемо сви бити заједно".

Упитан да ли тим осећа велики притисак пред дерби, он одговара одрично.

"Искрено, не. Верујем да ни екипа не осећа. Морамо да чинимо све да поправимо ситуацију колико је то могуће, а кад изађеш на терен престанеш да размишљаш о томе да ли су три групе навијача, какви све проблеми постоје...".

А, да ли постоји притисак борбе за Европу?

"Кад мало боље размислим, драго ми је што смо, на неки начин, угрожени. Самим тим морамо да будемо опрезни и концентрисани сваког дана. Ништа нисмо осигурали. То нас гура напред, да победимо сваку утакмицу. Ако смо изгубили шансу за титулу, нисмо за Европу. Морамо да потрудимо да бисмо завршили тамо где хоћемо. Будни смо".

Евентуални Партизанов тријумф могао би да врати Раднички у трку за титулу, а Тошић каже да црно-бели гледају искључиво себе.

"Победом добијамо много, јер је Звезда ове сезоне доминантна и значиће нам ако освојимо три бода. Првенствено значи нама, а ако помогнемо Нишлијама - мање је важно", додао је "Бамби" у разговору са новинарима у "Земунелу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар