Незамисливо, али... Ливерпул ће навијати за Јунајтед!

Манчестерски дерби биће једна од последњих реалних прилика да екипа Пепа Гвардиоле испусти важне бодове и "дозволи" Салаху и друговима да освоје титулу.

Фудбал 23.04.2019 | 20:30
Незамисливо, али... Ливерпул ће навијати за Јунајтед!
Да би Ливерпул први пут од 1990. године постао шампион Енглеске, биће му неопходна помоћ других тимова, којих је све мање и мање.

Иако је екипа Јиргена Клопа тренутно прва на табели, са два бода више од Манчестер ситија, у Ливерпулу су немирни јер су и одиграли утакмицу више од браниоца титуле.

У таквој ситуацији, "Редси" су принуђени да навијају за оне за које ни у којим другим околностима не би - за Манчестер јунајтед. Разлог за то је јасан, јер ће Сити у среду од 21 час гостовати управо на Олд Трафорду и имаће бар "на папиру" најтежи задатак до краја сезоне.

Наглашавамо "папир", јер је Манчестер јунајтед од победе у двомечу против Пари Сен Жермена у паду форме, а кулминација очигледне кризе "ђавола" виђена је у недељу, када је тим Оле Гунар Солскјера изгубио на гостовану Евертону убедљивих 0:4.

Прецизније речено, од 6. марта и велике ноћи на Парку принчева у Паризу, Јунајтед је изгубио у сусретима против Арсенала (0:2), Вулверхемптона (1:2 у ФА купу и 1:2 у Премијер лиги), Барселоне (0:1 и 0:3) и Евертона (0:4). После тих резултата, Солскјер се извињивао навијачима, Немања Матић је преузимао одговорност за дебакл на "Гудисону", а присталице Ливерпула гаје наду да ће се екипа опоравити и да ће помоћи најљућем противнику да коначно освоји титулу.

У сваком случају, биће то необична ситуација за навијаче оба тима.

Са друге стране, менаџер Ситија Пеп Гвардиола наишао је на крупан проблем у припреми утакмице, јер неће моћи да рачуна на повређеног Кевина Де Брујнеа (27), офанзивца који је осетио бол у мишићу у утакмици против Тотенхема, па у 38. минуту уступио своје место Фернандињу.

"Не верујем да ће (Де Брујне) играти. Има проблем са мишићем. Видећемо наредних дана да ли ће бити боље, али за среду није спреман", изјавио је Гвардиола и отклонио могућност да на "Театар снова" истрчи стрелац пет и асистент за 10 голова ове сезоне.

Белгијанца ове сезоне веома муче повреде. Због проблема са лигаментом колена већ је пропустио 13 кола.

"Нажалост, Де Брујне је већ био повређен, а пре њега и други играчи... Имао је неколико проблема са мишићима као последицу повреде колена", додао је Гвардиола и није могао да потврди да ће сјајни "пакер" поново заиграти ове сезоне.

Наравно, сутрашњи (среда) дерби неће носити такмичарски значај само за госта, јер је Јунајтед и даље у активној трци за четврту позицију и пласман у Лигу шампиона. У овом тренутку, Солскјеров тим је шести, са три бода и утакмицом мање од четвртопласираног Челсија.

Дакле, и Јунајтед ће морати да победи...

Преостале утакмице оба тима:

СИТИ

среда: Манчестер јунајтед - Манчестер сити
недеља: Барнли - Манчестер сити
6. мај: Манчестер сити - Лестер
12. мај: Брајтон - Манчестер сити

ЛИВЕРПУЛ

петак: Ливерпул - Хадерсфилд
4. мај: Њукасл - Ливерпул
12. мај: Ливерпул - Вулверхемптон

Парови:

у уторак

Вотфорд - Саутемптон 20.45
Тотенхем - Брајтон 20.45

у среду

Вулверхемптон - Арсенал 20.45
Манчестер јунајтед - Манчестер сити 21.00

Табела: Ливерпул 88, Манчестер сити (-1) 86, Тотенхем (-1) 67, Челси 67, Арсенал (-1) 66, Манчестер јунајтед (-1) 64, Евертон 49, Вотфорд (-1) 49, Лестер 48, Вулверхемптон (-1) 48, Вест Хем 43, Кристал Палас 42, Њукасл 41, Борнмут 41, Барнли 40, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-1) 34, Кардиф 31, Фулам 23, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар