Шаљивџија Оџо: Можда ће ме газда шутнути из клуба...

. . . па не заиграм Евролигу, зато морам да будем добар момак! „Гледај, ако не будем могао да ставим прстен, има одмах да позовем људе из Јадранске лиге и да им кажем да ми праве нови, јер су ми прсти превелики за овај“.

Кошарка 23.04.2019 | 14:00
Шаљивџија Оџо: Можда ће ме газда шутнути из клуба...
Огроман терет превалили су кошаркаши Црвене звезде како би се докопали шампионских ловорика и поново засели на трон Јадранске лиге. Много је крви, суза и зноја проливено да би се дошло у ову позицију, али црвено-бели су успели у својим намерама и Београду и Србији вратили евролигашку кошарку. 

Један од најзаслужнијих за овај подухват је и уједно и највећи шаљивџија у овој генерацији - Мајкл Оџо. Док су чекали испред свлачионице да им неко отвори врата, новинарима се Оџо прво обратио с пивом у руци и на српском поручио: „Хеј, живели“, после чега је себи дао одушка и запалио победнички томпус заједно са остатком екипе. 

Један од оних који су остварили највећи напредак током сезоне и најпријатније изненадили био је врло расположен за разговор и сваку тему обрадио је с много неискварених емоција, чиме је оправдао епитет највеће фаце у Звездиној свлачионици и праве доминантне силе у рекету. Питајте, уосталом, играче Будућности...

Имаш у рукама томпус и пиво, да ли сада коначно осећаш мир после свега што се дешавало?

„Осећам се фантастично. Невероватно много тога успели смо да извучемо из овог тима. Нападачки, одбрамбено, још од момента када смо се први пут окупили. По цео дан, сваки дан, као тим. Јако је задовољавајуће сада када знамо да смо шампиони“, започео је Оџо причу за МОЗЗАРТ Спорт.

Колико је тешко било да вратите титулу?

„Човече, да си био уз нас на сваком тренингу, знао би како нам је било“, уз осмех нам одговара харизматични Нигеријац и наставља:

„Нимало није било лако. Од почетка сезоне играли смо јако добро, да смо стално подизали лествицу и дошли смо у ситуацију да су сви желели наш скалп. Када си добар постављаш висок стандард. Сви би да те добију, а то нам је само дало мотивацију више. Да, било је утакмица када смо добијали и са по 20 поена разлике, али ми нисмо летели, показали смо велику концентрацију и остварили нешто велико. Јако сам поносан на ове момке“.

Какав је осећај бити шампион Јадранске лиге?

„Предиван“, с осмехом ће Оџо:

„Под један - добио сам прстен. Под два - добио сам пехар. Под три...(показује на пиво и томпус прим. аут.). Сад ме чекају само још ћевапи“.

Чули смо да планираш да поједеш 30 комада?

„Ооо, да. Идем сад да се истуширам и онда правац ресторан и да смажем тих 30 ћевапа у сласт“.

Да ли си покушао да ставиш шампионски прстен на прст?

„Видиш, нисам, добро си ме подсетио. Гледај, ако не будем могао да га ставим, има одмах да позовем људе из Јадранске лиге и да им кажем да ми праве нови прстен, јер су ми прсти превелики за овај“.

Хајде нам реци нешто о мајсторици и мечу који смо гледали?

„Прелеп, заиста прелеп тимски наступ. Морам да честитам играчима Будућности, имали су одличну сезону. Имали су страшан ритам у Евролиги и Јадранској лиги и тешко је одржати ниво. Није лако. Успели су да се пласирају у финале и потврде добру сезону, али овде се правила разлика. Што се нас тиче, много сам поносан на екипу. Чак и када није било добро, остали смо фокусирани и борили смо се заједно кроз све невоље, изазове. Сада смо шампиони, то је сјајно“.

Од јесени долази Евролига, да ли ће ти се остварити снови?

„Постаће остварење снова. Још нисам заиграо у Евролиги. А ко зна, можда ће ме председник сутра шутнути из клуба. Зато морам да будем добар момак, како бих остао и играо Евролигу наредне сезоне“, прича нам Оџо с великим осмехом на лицу.

Да ли је рано размишљати о Евролиги сада и свему што вас чека?

„Јесте, али знам колико сам уживао у Евролиги док сам је гледао на телевизији и знам да је то врхунско такмичење. Имамо велико искуство из ове сезоне, много смо тога научили и сигуран сам да ће тренер и људи из клуба урадити све како би нас што боље припремили за повратак у елиту“.

Кога би издвојио као најбољег играча Звезде ове сезоне?

„Цео тим“, као из топа ће Нигеријац, па додаје:

„Сви смо ми МВП! Прави тим. Људи не могу да виде резултате рада момака који су на клупи. Они су много заслужни за све што смо направили. Они се боре на сваком тренингу и стално нас припремају за нове изазове. Недавно сам причао са Рилетом (Душан Ристић прим. аут.) и искрено му се захвалио због тога. Јако сам поносан на њега. Потребно је много снаге воље да се одрекнеш личних жеља зарад успеха клуба. Он и сви остали момци раде много на сваком тренингу да бисмо сви били бољи. Није играо много, али је био спреман да направи жртву за тим и ето - ту смо. Он и играчи попут њега су истински шампиони, а то људи не виде и не знају. Зато сам морао то да кажем јавно, они су кључ нашег успеха“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар