Лазићев најдражи пехар!

АБА пред Звездиним навијачима! „Домаћи терен нам је донео ту предност и на крају и титулу. Честитке саиграчима, навијачима и свима у клубу“, поручи је лидер ове Звездине генерације.

Кошарка 23.04.2019 | 13:00
Лазићев најдражи пехар!
Капитен Црвене звезде Бранко Лазић ову освојену титулу сматра најважнијом у досадашњој каријери, јер је прва која је освојена прва пред присталицама српског шампиона.

Црвено-бели су обезбедили повратак у Евролигу након годину дана паузе, апсолутно заслуженим слављем у мајсторици.

"Јако тешка сезона, одиграли смо максималан број утакмица, што је тражило велику спремност и концентрацију. Најважније је да смо искористили предност домаћег терена за коју смо се борили током целе сезоне, што нам је на крају донело титулу. Све честитке читавој екипи, свима у клубу, навијачима, којима желим да се захвалим на фантастичној атмосфери. После толико времена и трофеј АБА лиге да се подигне пред нашим навијачима", рекао је Лазић.

Атмосфера је била на граници регуларности у великом броју мечева у финалној серији.

"То није на нама да коментаришемо, то су неке ствари на које ми као играчи не можемо да утичемо. Оно на шта смо могли да утичемо то смо урадили".

На крају је пресудила предност домаћег терена.

"Искористили смо предност домаћег терена, победама у прве две утакмице резервисали смо карту за повратак у Београд. Домаћи терен нам је донео ту предност и на крају и титулу. Честитке саиграчима, навијачима и свима у клубу".

Да ли је овај трофеј после свега и најдражи?

"Јесте сигурно, после пет утакмица, свега што смо прошли од почетка плеј-офа, тензије, пред нашим навијачима. Свакако је посебна".

Огњен Добрић је својом огромном енергијом представљао важан фактор на паркету и у вечерашњем мечу.

"Били смо фокусирани свих 40 минута, одрадили смо оно што смо хтели и заслужено победили", поручио је Добрић.

Да ли сте очекивали овако убедљиву предност?

"Не можеш то да очекујеш, једноставно били смо концентрисани, тако се отворилио, носила нас је публика, урадили смо оно што смо хтели, тако се наместило. Када вас носи оваква публика и да играте пет дана имали бисте енергије. Да је прекид трајао и три сата мислим да бисмо били спремни, јер једноставно када има толико људи не можеш да не одиграш како треба".

Да ли си некада видео пунији Пионир?

"Не стварно, немам речи за ово...", закључио је Добрић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар