Чајеви за бубреге

Да бисмо помогли бубрезима у правилном раду довољно је да смањимо унос соли, пијемо довољно воде, избегавамо алкохол и дуван, одржавамо нормалне вредности холестерола и шећера, вежбамо и - пијемо различите чајеве.

Здравље 23.04.2019 | 09:03
Чајеви за бубреге
Они су парни органи о којима ретко водимо рачуна док су здрави, што је погрешно. Бубрези, између осталог, елиминишу токсине из организма, а да бисмо им помогли у правилном раду довољно је да смањимо унос соли, пијемо довољно воде, избегавамо алкохол и дуван, одржавамо нормалне вредности холестерола и шећера, вежбамо и - пијемо различите чајеве.

Навешћемо само неке од њих, а за све важи да не би требало претеривати у конзумирању, односно да би након две недеље конзумирања, најдуже, требало правити једномесечну паузу.

- Чај од маслачка - биљка има диуретичка својства, а помаже и код борбе против инфекција, а цветови садрже витамине А и К, као и многе антиоксидансе.

Увин чај - делује антибактеријски, па је одличан избор за бубреге и мокраћне канале. Иако се најчешће користи за инфекције уринарног тракта, може да помогне бубрезима на више начина. С обзиром на то да делује као диуретик, помаже при избацивању токсина из тела, а и спречава настанак бубрежног каменца.

Чај од першуна - ова биљка је благи диуретик и антисептик, па чисти организам од штетних материја. Такође, садржи есенцијалне нутријенте који помажу раду бубрега.

Зелени чај може да заустави развој бубрежног каменца, а има и диуретичка и противупална својства.

Чај од коприве, уз то што је диуретик, спречава размножавање бактерија и помаже да бубрег боље ради.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар