Човић: На прљаве акције, морала да услиједи реакција!

Знам шта је било припремљено као провокација, жао ми је и извињавам се јавности због онога што се на почетку догодило, поручио први човек црвено-белих.

Кошарка 23.04.2019 | 11:00
Човић: На прљаве акције, морала да услиједи реакција!
Првом човеку Црвене звезде Небојши Човићу пао је велики камен са срца. Црвено-бели су добили мајсторицу против Будућности, узвратили на прошлосезонски пораз и вратили се у Евролигу. На питање колико је искуство из прошлогодишњег финала значило за припрему одлучујућих утакмица ове сезоне казао је:

"Не бих се враћао на прошлу годину. Тада нас је од оваквог резултата делила једна несрећна лопта. Да не анализирам све оно друго што је ишло уз то", започео је Човић, а онда се осврнуо на дешавања пред почетак утакмице и готово једночасовно кашњење почетка меча. "То што се дешавало на почетку утакмице је нешто због чега сам јако бринуо. На прљаве акције које су се догађале у Подгорици морала је да уследи реакција. Немам намеру да вечерас причам о томе. И да то апсолвирамо... Мислим да је атмосфера била фантастична. Знам шта је било припремљено као провокација, жао ми је и извињавам се јавности због онога што се на почетку догодило. Не бих сад да говорим о томе како су играчи излазили на терен и како су појединци који су задужени за обезбеђење, а нису из Црвене звезде... Али не бих сада о томе. Најважније да смо дошли до циља, да смо издржали малтене затворски режим од уторка до суботе у Подгорици". 

Да ли би инциденти били избегнути да Јасмин Репеша није онако реаговао после друге утакмице у Београду?

"Мени је смешно да причам о тренерима. Са мојим искуством од 52 године радио сам са скоро свим врхунским стручњацима. Никада није добро када изгубе са великом разликом да алиби траже у некаквим причама. Мислим да се тада закувала чорба. Тада је уследило и једно занимљиво саопштење. Црвена звезда се ни на првој, ни на другој ни на овој утакмици у Београду није бавила организацијом вређања, прављењем транспарената, вређањем породице и тако даље. Али запамтите, апсолутно никада. Ти што мене набеђују полазе од себе. Видели смо како функционишу. Данас смо се бавили тиме да спречимо реакцију наших навијача после онога у Подгорици". 

На крају и честитке...

"Честитам стручном штабу, играчима, управи, менаџементу. Истрајали смо у овоме, издигли смо се изнад свега. Онако како приличи Београду и Србији", завршио је Човић. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

то

23.04.2019 10:58

Србијаци сто не мозе мило узмите силом.Цеститке.

ОДГОВОРИТЕ