БЛ: Ајнтрахт се коцка с Лигом шампиона!

Остао без победе у 90. минуту! Волфзбург се спасао у задњи час. . .  Костић нехотице асистирао за бод у Волфсбургу.  Српски репрезентативац Филип Костић нехотичном асистенцијом Џонатану Де Гузману осигурао вођство Ајнтрахта, али је у 90. минуту Џон Брукс погодио за изједначење Волфсбурга (1:1) у посљедњем мечу 30. кола Бундеслиге.

Фудбал 22.04.2019 | 22:55
БЛ: Ајнтрахт се коцка с Лигом шампиона!
Волфзбургу не значи много, Ајнтрахт би могао скупо да кошта. Реми у последњем мечу 30. кола Бундеслиге - 1:1. Тим из Франкфурта био је у потчињеном положају у већем делу утакмице, али је ипак успео да поведе 13 минута пре краја преко резервисте Џонатана Де Гузмана и најави тријумф. Вукови су тада кренули на све или ништа, Бруно Лабадија направио је неке добре измене и у последњим секундама меча стигло је изједначење. 

У стартној постави Адија Хитера нашла су се сва тројица српски интернационалаца - Лука Јовић, Филип Костић и Мијат Гаћиновић. Јовић је одиграо испод свог нивоа, није био довољно агилан, док је Костић пружио још једну у низу маестралну партију. Он је и те како заслужан за гол гостију. Костићу се не пише асистенција, али управо је после његовог паса Де Гузман погодио мрежу Первана. Гилавоги је међутим закачио лопту, мало је подигао и сервирао за везисту Ајнтрахта...

Бод Волфзбургу донео је штопер Џон Брукс који је сјајно истрчао све део петерца Кевина Трапа, испратио диван продор Феликса Клауса и онда рутински ћушнуо лопту у мрежу. У трећем минуту судијске надокнаде Брукс је пробао главом после корнера, али није најбоље захватио лопту и пропала је прилика за потпуни преокрет. 

Вукови су били конкретнији током већег дела сусрета, имали више шутева, више добрих акција. Само у првом полувремену погодили су и пречку (Нохе) и стативу (Арнолд). 

Најмање што су заслужили јесте овај бод.

Ајнтрахт би овај гол примљен у 90. минуту могао да удаљи од Лиге шампиона. Уместо да оду на плус четири у односу на петопласирани Менхенгладбах, сада имају само два бода вишка. Оно што мучи Франкфурт понајвише јесте распоред који им не иде на руку, јер у последњој рунди иду на ноге Бајерну. А пре тога имају и гостовање Леверкузену.   

Након што је послије шест везаних побједа од Аугзбурга доживио први пораз на "Комерцбанк арени" у Франкфурту (1:3), Ајнтрахт је у понедјељак увече прекинуо успјешну серију и у гостима послије три узастопна тријумфа.

ВОЛФСБУРГ - АЈНТРАХТ 1:1 (0:0)

И са осмим овосезонским ремијем, екипа Адија Хитера је задржала четврту позицију и повећала бодовну разлику на "плус два" у бици за Лигом шампиона у односу на петопласирану Борусију из Менхенгладбаха пред четири посљедња кола Бундеслиге.

С друге стране, Волфсбург је по приказаној игри и шансама био много ближи побједи, погодио је неколико пута и оквир гола, али је до "егала" стигао тек у 90. минуту када је мрежу Ајнтрахта затресао Џон Брукс.

Претходно су се домаћи прописно испромашивали, што је нехотичном асистенцијом Џонатану Де Гузману у 77. минуту, казнио репрезентативац Србије Филип Костић.

Упркос ремију, екипа Бруна Лабадије је остала у трци за пласманом у европска такмичења наредне сезоне.

Први су вечерас запријетили "вукови" и то у деветом минуту када је дефанзивац Ајнтрахта са гол-линије избацио лопту послије ударца Вота Вегхорста, а Холанђанин је и у 36. минуту мајсторски ухватио волеј шутиравши у сами угао, али је Кевин Трап фантастично реаговао и спријечио вођство.

Имали су и гости из Франкфурта своје шансе у првом дијелу преко српског тројца - послије акције Мијата Гаћиновића и Луке Јовића у 28. минуту изблокиран је био први голгетер "орлова", да би потом ФИлип Костић десет минута касније шутирао тик поред стативе.

Ајнтрахт је у финишу могао до предности преко Гонзала Пасијенсе, међутим, његов ударац главом под пречку је "извадио" чувар мреже Волфсбурга Павао Перван.

Голман "вукова" је у првих 45 минута имао највише успјешних пасова - 38, од свих фудбалера на терену "Фолксваген Арене".

У наставку су поново домаћи фудбалери први креирали стопостотну прилику, чак је у 57. минуту савладан био и голман Ајнтрахта, али је госте спасила пречка коју је главом уздрмао Робин Нохе.

Волфсбург је и у 63. минуту погодио оквир гола, овога пута стативу је затресао волеј ударцем Максимилијан Арнолд.

У посљедњих 20-ак минута умјесто Јовића у игру је ушао Анте Ребић, али ни хрватски репрезентативац није могао много да направи у нападу с обзиром да су "вукови" кидисали ка голу гостију и на све начине покушали да стигну до побједе.

До 77. минута када је Филип Костић шутирао искоса, лопта се кроз шуму ногу одбила до резервисте Џонатана Де Гузмана, који је из петерца прослиједио лопту у мрежу - 0:1.

Била је то 10. асистенција, додуше нехотична, репрезентативца Србије, али то није било довољно за побједу тима из Франкфурта јер је у 90. минуту послије контранапада Феликса Клауса по десној страни, Американац Џон Брукс с пет метара погодио за изједначење и бод "вукова" - 1:1.

БУНДЕСЛИГА - 30. КОЛО

Субота

Аугзбург - Штутгарт 6:0 (3:0)
/Кедира 11, Хан 19, Макс 29, 58, Рихтер 53, 68/

Леверкузен - Нирнберг 2:0 (0:0)
/Аларио 61, Фоланд 86/

Бајерн - Вердер 1:0 (0:0)
/Зуле 75/

Мајнц - Фортуна Дизелдорф 3:1 (1:1)
/Матета 1, 87, Онисиво 67 - Лукебакио 19/

Менхенгладбах - РБ Лајпциг 1:2 (0:1)
/Плеа 62 - Халстенберг 17пен, 53/

Шалке - Хофенхајм 2:5 (1:2)
/Калиђури 60пен, Бургшталер 90 - Белфодил 25, 80, Крамарић 45, Салаи 65, Амири 74/

Недеља

Фрајбург – Борусија Дортмун 0:4 (0:1)
/Санчо 12, Ројс 54, Геце 79, Алкасер 87 пен/

Херта - Хановер 0:0

Понедељак

Волфзбург - Ајнтрахт 1:1 (0:0)
/Брукс 90 - Де Гузман 77/

ТАБЕЛА: Бајерн 70, Борусија 69, Лајпциг 61, Ајнтрахт 53, Борусија Менхенгладбах 51, Хофенхајм 50, Бајер 48, Вердер 46, Волфсбург 46, Фортуна 37, Мајнц 36, Херта 36, Фрајбург 32, Аугзбург 31, Шалке 27, Штутгарт 21, Нирнберг 18, Хановер 15.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар