Видео: Прича из Солуна - чиста емоција!

И вољени капитен кога уводе у игру са повредом предњих укрштених лигамената! Неће моћи да заигра још неколико месци, али Тумба му се поклонила! Солун у трансу - горело све! Цео Солун је од недеље увече у трансу - ПАОК је нови шампион Грчке!

Фудбал 22.04.2019 | 17:45
Видео: Прича из Солуна - чиста емоција!
Више од три деценије, навијачи солунских црно-белих чекали су на титулу шампиона Грчке.

И она је коначно дошла, после 32 године чекања. Убедљивом победом на Левадијакосом 5:0, ПАОК је коло пре краја грчког шампионата осигурао трофеј.



Пуне 34 године чекали су у Солуну и кад су коначно дочекали вулкан је експлодирао на северу грчке. Још пре утакмице запалили су ПАОК-ови навијачи буквално целу обалу Егејског мора, да би се после победе над Левадијакосом од 5:0 журка наставила до дубоко у ноћ.

И на самом стадиону је билло емотивних сцена. Можда и најемотивнија била је она када у 89. минуту мечаРазван Луческу на терен шаље 33-годишњег капитена Вијерињу, који је у прошлом колу покидао предње укрштене лигаменте колена због чега ће бар седам месеци одсуствовати са терена. Али при вођство од 5:0 Луческу вуче шмекерски потез, нек бар одстоји тих минут, само да га публика аплаузима награди за све што им је Вијериња донео. Стадион Тумба је стојећим овацијама натерао капитена на сузе.



Фешти је присуствовао и Александар Пријовић, који је специјалном пригодом допутовао из Саудијске Арабије. Али ова је титула добрим делом и његова. Уосталом, ове сезоне је постигао чак 18 голова за ПАОК, иако је већ 10. јануара прешао у Ал Итихад у трансферу вредном 10.000.000 евра. У првенству девет Пријовићевих голова. У ствари, Пријовић је најбољи стрелац ПАОК-а ове сезоне, иако током пролећа уопште није био ту.

Уосталом, то је сада најмање важно. Важно је да се титула вратила у Солун. Важно је да синоћњу журку навијачи никада неће заборавити. То је у ствари једино важно.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар