Спектакли у Фед купу: Аустралија и Француска у финалу!

Тенисерке репрезентација Француске и Аустралије пласирале су се у финале Фед купа.

Тенис 22.04.2019 | 14:45
Спектакли у Фед купу: Аустралија и Француска у финалу!
Аустралијанке су са 3-2 у победама победиле Белорусију, док су Францускиње исти учинак имале против Румуније.

После првог дана између Аустралије и Белорусије било је нерешено. Арина Сабаленка је после неизвесног меча са 2-1 савладала Сем Стосур, а изједначила је Ешли Барти у два сета против Викторије Азаренке.

Барти је другог дана била убедљивија него првог и са терена је "почистила" Сабаленку, али меч лопту за Аустралију није искористила Стосур, коју је са сличном лакоћом победила Азаренка.

Одлука о првом финалисти Фед купа дошла је у дублу, у којем није дошло до измена састава из сингла. Барти и Стосур су освојиле први, изгубиле други, а онда фантастичним тенисом дошле до победе у трећем сету и пласмана у велико финале.

У другом полуфиналном мечу Румунке су повеле победом Симоне Халеп против Кристине Младеновић, да би се за пораз тенисерке балканског порекла осветила Каролин Гарсија, која је такође максималним резултатом победила Михаелу Бузарнеску.

После победе Халеп против Гарсије, након великог преокрета, Румунија је имала меч лопту. Њу није успела да искористи Ирина-Камелија Бегу, којој је претежак ривал била Полин Парментје после три сета.

Одлука је, као и у првом мечу полуфинала, пала у дублу. Гарсија и Младеновић су изашле на мегдан Халеп и Никулеску и успеле да у веома драматичном мечу дођу до победе после трећег, одлучујућег меча.

Финале Фед купа за 2019. годину одиграће се од 6-10 новембра у Аустралији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар