Немања Матић послије дебакла: Ја сам крив!

Репрезентативац Србије преузео одговорност за убедљив пораз од Евертона.

Фудбал 22.04.2019 | 14:00
Немања Матић послије дебакла: Ја сам крив!
Јак шамар доживели су фудбалери Манчестер јунајтеда минулог викенда у Ливерпулу, где их је Евертон савладао 4:0 и значајно им отежао борбу за пласман у Лигу шампиона.

Тренер Оле Гунар Солскјер упутио је извињење навијачима, а Немања Матић преузео кривицу на себе.

"Ништа нам није ишло по плану. Ја, као најискуснији играч тима у овој утакмици, нисам одиграо добро. Не можемо кривити младе играче, ја сам био највећи проблем", изјавио је репрезентативац Србије.

Јунајтед је овим поразом пропустио прилику да се изједначи на трећем месту са Тотенхемом. Клуб са Олд Трафорда остао је на шестом месту, са три бода мање од лондонских "певаца", а два мање од Арсенала и Челсија.

Занимљиво је да су у овом колу изгубили и Арсенал и Тотенхем, док Челси игра од 21.00 против Барнлија код куће.

Понижење. Манчестер јунајтед је осрамоћен. Поново. Оно што се дешавало у ери Дејвида Мојеса, Лујаван Гала, па и Жозеа Муриња, догодило се и Оле Гунару Солскјеру. Да добије преко носа од клуба који би по свему требало да буде нижа категорија.

Евертон је размонтирао Црвене ђаволе (4:0) и успорио их на путу ка Лиги шампиона, а осим норвешког тренера који је јпш на терену пришао трибинама и извинио се гостујућим навијачима, одговорност за пораз преузео је и – Немања Матић.

Као један од најстаријих играча у екипи, српски везиста је био самокритичан после бламаже у Ливерпулу.

„Много ствари нам није ишло од руке на Гудисону. Стручни штаб је припремио утакмицу као и сваку другу, указивао нам на детаље из којих Евертон може да нас угрози, али сматрам да је највећи проблем био у томе што нисмо имали лидера на терен. У конкретном случају, требало је да, као најискуснији у саставу, да преузмем ту улогу, јер ако не добијемо битку на средини терена онда је остатку тима тешко да игра. Зато, не можемо да упиремо прстом у младе фудбалере. Ако неко треба да се криви за овај меч онда сам то ја“, јасно је ставио до знања Немања Матић.

Манчестеру је недељни пораз био четврти у последњих пет званиних утакмица, али бивши првотимац Челсија уверава да атмосфера није уздрмана и да екипа са Олд Трафорда има капацитет да се врати у трку за елитни куп.

„Битно је да у свлачионици имате победнички менталитет, психу шампиона. Лако је то рећи кад побеђујете, међутим, кад губите утакмице, стручни штаб мора да сагледа шта је било лоше и сигуран сам да ће анализирајући проблеме успети да нас врате на прави пут“.

Наредни изазов за Манчестер је већ у среду. Градски дерби са Ситијем. Утакмица на први поглед далеко значајнија за састав Пепа Гвардиоле у борби са Ливерпулом за шампионски наслов, међутим, мораће и Јунајтед да запне ако мисли да се угура на једну од прве четири позиције на премијерлигашкој табели. Само, да ли може после седам примљених и ниједног датог гола у размаку од само пет дана.

„Пред утакмицу као што је следећа са Ситијем мотивација је сама по себи присутна. Неће бити проблем нашој екипи да нађе инспирацију за градски дерби. Проблем су да на кажем „мале“ већ утакмице против екипа које нису међу првих шест на табели. И прошле сезоне смо имали потешкоћа у дуелима са тимовима из средине табеле или онима који су се борили за опстанак“, допунио је Немања Матић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар