Положени вијенци, запаљене свијеће

Резервисти ЈНА који су тог дана страдали су Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Република Српска 22.04.2019 | 11:01
Положени вијенци, запаљене свијеће
На мјесту убиства осморице припадника бивше ЈНА из групе “Транспортер” у Великом парку у Сарајеву 1992. године данас су чланови њихових породица и представници Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево положили вијенце и запалили свијеће.

Делегација Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево и чланови породица убијених резервиста ЈНА први пут су 2017. године на мјесту убиства положили вијенце и одали пошту убијеним припадницима резервног састава бивше ЈНА из групе “Транспортер”.

Резервисти ЈНА који су тог дана страдали су Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

Осам припадника бивше ЈНА из групе “Транспортер” је 22. априла 1992. године најприје заробљено на Аеродромском насељу, а потом за само сат времена звјерски ликвидирано у Великом парку у Сарајеву. 

Од њих осам пронађена су два тијела – Недељка Вујичића и Зорана Марковића, док се за осталих шест још трага, због чега је тај датум – 22. април озваничен као Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије.

Пред Судом БиХ у току је процес у предмету “Велики парк”, у којем су четири лица оптужена за ратне злочине против ратних заробљеника почињене 1992. године у Сарајеву.

Оптужница у овом предмету терети бившег команданта Специјалне јединице МУП-а такозване БиХ Драгана Викића, бившег министра унутрашњих послова такозване БиХ Јусуфа Пушину, те Нермина Узуновића и Младена Човчића.

У оквиру обиљежавања Дана несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије у 12.00 часова ће бити служен помен несталим у цркви Светог Ђорђа у Миљевићима, у Источном Новом Сарајеву, а у 12.30 часова предвиђено је полагање вијенаца испред спомен-костурнице у Миљевићима.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Камелеон

22.04.2019 15:34

А убица Херенда ужива у заштити странаца, без бојазни да ће га изручити суду бих.

ОДГОВОРИТЕ