Зеленски одмах "ударио" по Русији

- Украјина има новог председника. То је познати комичар Володимир Зеленски, који је према прелиминарним резултатима убедљиво савладао Петра Порошенка.

Свијет 22.04.2019 | 07:52
Зеленски одмах "ударио" по Русији
Међутим, како оцењује Спутњик, Зеленски који још није ни сео у фотељи, већ је "забио" прст у око Русији изјавом да ц́е његов први задатак као новог председника Украјине бити да обезбеди ослобађање војних затвореника који се налазе у притвору након инцидента у Керчком мореузу.

"Задатак број један за нас је повратак свих затвореника, свих ратних талаца, наших морнара“, рекао је новинарима Зеленски који је, према излазним анкетама, убедљиво победио Петра Порошенка на председничким изборима.

Подсетимо, У Русији се у затвору налазе 24 украјинска морнара од новембра прошле године, када је руска обалска стража запленила три украјинска брода док су пролазила Керчким мореузом.

Зеленски је такође обец́ао и да ц́е покренути "моц́ни информациони рат" са циљем да се оконча конфликт у Донбасу.

Истовремено, високи предстанвик његовог изборног штаба Русла Стефанчук рекао је новинарима да ц́е односи са Москвом бити приоритет рада нове председничке администрације, иако није могао да прецизира ко ц́е бити задужен да ту функцију обавља.

Зеленски је рекао да иако још увек није председник, може да говори као грађанин Украјине, сугеришуц́и да његова убедљива победа може да послужи као модел за друге бивше совјетске државе које желе да се покрену из "окоштале" политике.

"Свим земљама бившег Совјетског Савеза – погледајте нас. Све је могуц́е", истакао је Зеленски.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.22.4.2019

22.04.2019 11:05

Зеленки нема у глави што има Путин у малом прсту.Ништа неће бити бољи од Порошенка ако буде слушао каубоје.

ОДГОВОРИТЕ