Прва "метла" у плеј-офу, али браво за Индијану!

Било је тешко очекивати да Пејсерси могу да се супротставе Селтиксима без Виктора Оладипа, али су оставили добар утисак.  Метла за Индијану, Бостон је уништио из свих оружја! Имамо првог полуфиналисту.

Кошарка 22.04.2019 | 09:15
Прва "метла" у плеј-офу, али браво за Индијану!
Имамо првог полуфиналисту на Истоку!

Бостон је победио Индијану и у четвртој утакмици (106:110) и заказао дуел са бољим из серије Милвокија и Детроита, где су Бакси на путу да такође славе максимално (3:0).

С обзиром на то да је Индијана од јануара без теже повређеног Виктора Оладипа, може се рећи да су дебело премашили очекивања за ову сезону, а у свакој од четири меча пружили су добар отпор Селтиксима који су регуларни део сезоне завршили на четвртом месту.

Ипак, далеко краћи ростер био је видљив у сваком од других полувремена које су одиграли ови тимови, а Индијана ни у једној утакмици није доживела дебакл.

У првом сусрету у "ТД Гардену" било је "равно" десет разлике за Бостон, у наредне две по осам, док су Пејсерси у опроштају од навијача ове сезоне, у Индијанаполису, пружили и најбољи отпор - изгубили су само четири разлике.

Колико су били мотивисани и жељни да узврате можда најбоље говори закуцавање Мајлса Тарнера из друге четвртине, када је "постеризовао" Гордона Хејворда.



Најефикаснији у редовима победнима био је управо Хејворд који је са 20 поена "покренуо" клупу Селтикса, док су по два поена мање забележили Маркус Морис и Џејсон Тејтум. Одличне партије пружили су и Кајри Ирвинг (14 поена и 7 асистенциаја) и Ал Хорфорд (14 поена и 12 скокова).

У редовима Индијане предњачио је Бојан Богдановић са 22 поена (6/14 из игре), Тајрик Евансса 21 у Дарен Колисон са 19.

Претходне две сезоне Бостон је са позиција један и два из лигашког дела стизао до финала плеј-офа источне конференције, а видећемо колико могу ове године када објективно имају неповољнији "костур" такмичења.

Бостон Селтикси су први полуфиналиста овогодишњег НБА плеј-офа, пошто су се максималних 4:0 у победама пласирали у полуфинале Истока.

Као и у претходна три меча са Пејсерсима, и вечерас су Селтикси показали да су тим у правом смислу те речи. Славили су 110:106 захваљујући бољој игри у последњој четвртини. Екипе су се до тада смењивале у вођству, али је на крају Бостон доказао да има више опција у игри од Индијане.

Водили су Пејсерси у већем делу прве, на крају друге и у скоро целој трећој четвртини када су имали седам разлике, али узалуд. Чак су и у последњем кварталу домаћи били у игри у првих неколико минута, прешли у вођство, али је Бостон средином четвртине дошао до 10 поена предности и до краја није испуштао вођство.

Чак седморицу играча са двоцфиреним кошгетерским учинком су имали Селтикси. Гордон Хејворд је са 20 поена био најефикаснији. Тејтум га је пратио са 18 поена и осам скокова, Норис са 18 поена, Хорфорд је додао 14 поена и 12 скокова, Ирвинг 14 поена, Браун 13, Розије 11... Богдановић је код Индијане уписао 22 поена, али уз шут 6/14. Еванс је додао 21, али је и он имао слабо шутерско вече (7/18), док је Колисоннанизао 19 поена.

Бостон у полуфиналу иде на бољег из дуела Милвокија и Детроита, а то ће скоро сигурно бити Бакси који воде 3:0 у серији.

ИСТОК

Бостон - Индијана 4:0      вс.      Милвоки - Детроит 3:0
Филаделфија - Бруклин 3:1      вс.      Торонто - Орландо

ЗАПАД

Голден Стејт - Клиперси 2:1      вс.      Хјустон - Јута 3:0
Портланд - Оклахома 2:1      вс.      Денвер - Сан Антонио 2:0

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар