Франчак побједник трке БГ - БЛ

Павел Францак бициклиста Востер АТС тима побједник је 13. трке "Београд – Бањалука", која је ове године први пут имала четири етапе. Иза њега у генералном поретку су се нашли Арон Гросер (Бајк Рид) који је био други, те Атила Валтер (ЦЦЦ Девелопмент тим) који је завршио као трећи.

Република Српска 21.04.2019 | 20:22
Франчак побједник трке БГ - БЛ
"Нисам очекао побједу, али нисам ни претјерано изненађен. Ово ми је највећа побједа у каријери. Био је ово тежак, напоран дан. Ишли смо максимално како бисмо славили. Захвалан сам друговима из екипе на великој помоћи и презадовољан сам", рекао је Францак који је славио са временом 14:55,35 часова.

Док је Жута мајица припала Францаку, Црвену мајицу намјењену најбољем спринтеру обукао је Виљам Давид Муњоз Перез (Цолдепортес Бицицлетас Стронгман). Плава мајица (најбољи брдски возач) припала је Оскару Кирозу Ајали (Цолдепортес Бицицлетас Стронгман), а бијелу мајицу (најбољи возач до 23 године) обукао је Валтер (ЦЦЦ Девелопмент тим).

У посљедњој етапи воженој јуче од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја, Тополе и Лакташа славио је Марко Кумп (Адриа мобил). Он је дионицу дугу 180 км превезао са 3:31,57 часова. Друго и треће мјесто заузели су Павел Францак (Востер АТС тим) и Арон Грозер (Биле аид)

"Био је ово тежак дан. Срећни смо због побједе. Организација је добра. Сва четири дана смо имали лијепо вријеме и ово је оно што ми бициклисти волимо", рекао је Кумп. 

У трећој етапи у суботу је славио Воутер Виперт из ЕвоПро рејсинга, којем је то била друга етапна побједа. Он је дионицу дугу 160 километара од Бијељине до Теслића превезао за за 3:47,27. часова, други је био Арон Гросер (Бајк Рид), а трећи члан словеначке Адрије Марко Кумп. Арон Гејт из ЕвоПро рејсинга је сачувао жуту мајицу уочи посљедње етапе.

Бициклистички караван, у којем је стартовало више од 160 бициклиста из 23 тима, осим кроз поменте градове и општине прошао је кроз Зворник, Милиће, Власеницу, Брчко, Угљевик, Лопаре, Бијељину, Шамац, Модричу, Добој... а догађај је и ове године превазишао спортски аспект јер су домаћини показали и своје туристичке потенцијале.

"Нимало лаган задак је огранизовати овакву трку. Сигурно је да можемо да направимо и корак више, а једна таква ствар је да повећамо број градова кроз које ће проћи бициклисти. Овакав пројекат се спрема 365 дана и већ сутра ћемо почети са припремама за наредну годину", рекао је Владимир Куваља, директор трке.

Покровитељ трке била је предсједник РС Жељка Цвијановић, која је такмичаре дочекала на циљу у Бањалуци, а велики допринос дала је и Влада РС, као и спонзори. Цвијановићева и Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, похвалили су организатора.

Додијељене плакете

Организатор 13. трке "Београд – Бањалука" након такмичења подјелио је плакете у знак захвалности за подршку у организацији Жељки Цвијановић, предсједнику РС, Игору Радојичићу, градоначелнику Бањалуке, Соњи Давидовић, министару породице, омладине и спорта у Влади РС, Дарку Томашу, начелнику Прњавора. Плакете су добили Младен Марић и Перо Видаковић из организације. Тихомиру Куваљи је припала плакета за 50 година развоја бициклизман, а ово велико признање је добио од Бициклистичког Савеза Србије.

(Независне новине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Слависа БИјељин

21.04.2019 18:58

Свака цаст за безпрекорну организацију ,Кувељи Влади и његовом тиму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре..

21.04.2019 21:35

Каква организација???Усли смо на паркинг код Ферхадије.Нико није рекао нити је игдје писало да иманекаква трка.Уредно на апарату купили паркинг карту.Да би по повратку све било блокирано.И цекали смо трисата да се трка заврси.Кад се на западу требају блокирају два паркинг мјеста због нецега додју слузбе 10 дана пре и ставе обавјестење да це се то десити.Да ли је био проблем у БЛ на тенаплатне аутомате ставити обавјестење????Људи су били у пролазу из Сло.из Аустрије.Људи су зурили назад а нису могли као ни двадесетак аута само на том мјесту не рацунајуци остале паркинге.Говорите о туристима па ти туристи не гледају РТРС да знају ста це бити и када.Срамота какав јаваслук и немар.

Name

Обавјештење за паркинг

22.04.2019 06:44

На свим аутоматима за наплату у БЛ стоји да се недељом не плаћа паринг. Тј паркинг недељом и државним празницима је бесплатан.

Name

ре

22.04.2019 07:39

Бањалука је била као лавиринт. Да бисте стигли нпр. из Борика до Чаира, требали сте да гатате којим правцем да кренете. Могли сте само ићи на Источни транзит, па скренути код Леснине, па на Западни транзит. Или ићи Источним трнзитом па наставити до Шехерског моста, и онда се враћати према центру. Не би ни то био проблем, да је постојала сигнализација на саобраћајницама која би вас усмјеравала. Овако, само сте могли да лутате, изнервирани су били и возачи и полицајци, а све због траљаво урађене сигнализације - боље речено никакакве. Тешко су се сналазили и Бањалучани, а о туристима о којима стално причамо, да не говорим. Многи туристи су понијели ружне успомене због овога.

Name

ре Обавјештење

22.04.2019 07:41

Није бесплатан паркинг на свим паркинзима недјељом (Палас, Тржница, Кастел...).