Фирме из Србије побјегле у ФБиХ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да се са одређеним компанијама из Србије воде преговори о томе да отварају погоне у Републици Српској, гдје су сада услови за привређивање бољи него у Федерацији БиХ (ФБиХ).

Босна и Херцеговина 21.04.2019 | 16:46
Фирме из Србије побјегле у ФБиХ
Вишковић је истакао да је замолио предсједника Србије Александра Вучића да утиче да се компаније из Србије, које имају сједиште у ФБиХ, врате у Републику Српску.

"Наши услови за привређивање су бољи од услова у ФБиХ. У једном моменту јесте ситуација на терену била затегнута, али је све промијењено у посљедње три године у корист Републике Српске. Наша збирна пореска стопа на примања је мања него у ФБиХ. Цијена електричне енергије је нижа него у ФБиХ", рекао је Вишковић за "Вечерње новости".

Он је навео како располаже са информацијама о значајном паду промета код одређеног броја српских компанија, које су имале своја представништва у Републици Српској, па су отишле у ФБиХ.

"Да се не лажемо, значајно мања количина робе из Србије се купује у ФБиХ него у Републици Српској. У ФБиХ се гледа ко је произвођач и чија је роба, а када се види да је из Србије...", рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће се о инвестирању у Републику Српску разговарати у мају са представницима Србије, те да ће тај нови састанак донијети још много нових пројеката.

"Већ смо договорили да Србија из фонда који има за подстицање инвестиција према страним улагачима, подстакне своје привредне субјекте да отварају погоне у РС. Све оно што страни инвеститори добијају у Србији, сада ће добијати привредници из Србије за отварање погона у Републици Српској", рекао је Вишковић за "Вечерње новости".

Он је истакао да се привредници из Србије већ јављају и обављају истраживање тржишта, те да се ове године очекују конкретни резултати, као и да велики српски брендови отворе производне погоне широм Републике Српске.

Влада РС још је 2014. године разматрала проблем масовног одласка фирми из РС-а у Федерацију БиХ, а тај тренд пратиле су и фирме из Србије.

Челници РС у неколико наврата отварали су овај проблем у разговору с челницима Србије, но ништа се није промијенило осим што је у међувремену још неколико фирми своје сједиште из РС-а премјестило у Федерацију БиХ због повољнијих тржишних услова и величине тржишта.

Својевремено је објављен и списак фирми из Србије које су напустиле Републику Српску и уговор о представништву и дистрибуцији производа потписале са компанијама са сједиштем у ФБиХ. На том списку налазе се:

– “Сwисслион” Таково
– “Вино жупа” Александровац
– “Вицториа гроуп” Београд
– “Синалцо” Шабац
– “Јумис” Ниш
– “Бамби” Пожаревац
– “Албус” Нови Сад
– “Центропроизвод” Београд
– “Јаффа” Црвенка
– “Нецтар” Бачка Паланка
– “Имлек”, Шабачка млекара
– “Хелло” сокови, Смедерево
– “Таш” Врбас
– “Рубин” Крушевац
– “Медела” Врбас
– “Витал” Врбас
– “Нели” Лозница
– “Винарија Чока”
– “Алфа” Врање

(СБ)

Коментари / 84

Оставите коментар
Name

Закон

21.04.2019 14:56

Прича глупости И сам зна да у Федерацији постоје бољи услови и продајна моч је већа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 15:39

Ста има политика са економијом? Једино економија има са политиком. Економија мијења политику а политика тјера или привлаци економију. Ово да Вуциц мољака газде фирми да отварају фирму гдје политицар зели је глупост.

Name

Меланиј@

21.04.2019 15:39

Свака цаст за премијера...покусава макар да ради на томе...види се да цовјек зели да се привредно ојаца РС

Name

007 БОНД

21.04.2019 15:43

Нормално да ће фирме из Србије ићи у Федерацију која је Америка за пропалу рс.Рс је пред банкротом и колапсом и мора бити укинута.

Name

Нису отислие него..

21.04.2019 15:49

Побјегле су права ријец !!!! Хахаххха!!!!

Name

Тржиште

21.04.2019 16:35

Радио сам 10 година у комерцијали и могу рећи да у РС има само једна дистрибутивна фирма која је постала и ради(Пионир, Карнекс, Полимарк). Сви велики дистрибутери робе су из Ф БиХ односно из Западне Херцеговина. Они имају најјачу комерцијали и логистику. За фабрике и брендове из Србије је битно да дистрибутер за тржиште БиХ покрива оба ентитета, да има приступ свим трговинским ланцима и малим трговинама у цијелој БиХ и да редовно плаћају фабрикама у Србији преузету робу.Сви ови брендови су изменили много дистрибутера углавном из Лакташа и Бањалуке и Источног Сарајева који нису били способни да квалитетно раде дистрибуцију и плаћају па су морали отићи код дистрибутера из Широког Бријега, Посушја.... Тржиште робе и услуга се неможе политички диктирати већ опстају само они који су финансијски стабилни и логистички јаки.

Name

Ре меланиј

21.04.2019 17:00

Премијер нема појма. Сви привредници у РС знају да су законски прописи повољнији у Федерацији.

Name

РС

21.04.2019 17:08

Бјеже и из РС, џаба тилико савјетника (ето га Каран иза леђа, као и увек), менаџера, помоћника, начелника...нема их толико ни земље ЕУ.

Name

дудук/дукић

21.04.2019 17:31

Диспечер Вишко је само скретничар, као у Бокситу камиона и возача.

Name

А Игор

21.04.2019 17:40

Могао би и Игор пренијети фирму у Рајевоса.Како тати прво реце неце овамо па додје а кад мозе тати мозе и јуниор.

Name

диспечер

21.04.2019 17:55

Вишко је ограничен за ову функцију, као млад стручњак формиран је међу шоферима, магацинима, потрошним материјалом...дакле, његови опсег је мала опћина, јача фирма и сл.

Name

Даре

21.04.2019 19:56

АКО ЈЕ ОВО СВА ПАМЕТ ВИСКОВИЦА ОНДА ЈЕ КОЊ АКАДЕМИК ЗА ЊЕГА. Па дјеца знају да се привредни раст једне економије заснива на производњи. Ниједна од набројаних компанија нема производњу у Федерацији него продајна представништва. Дакле ВИСКОВИЦУ ти тразис да се продаја измјести из робне куће у гранап свака цаст токмаку. Даље треба да знас да је БиХ једно тржиште и има једану валуту, то сто ти одвајас РС као конкуренцију Федерацији је равно пропасти. Такав капацитет као ти направице и онако недостижну економску разлику измедју Федерације и РС.

Name

Зарко

21.04.2019 20:31

Бог те ј.....Висковицу, ти или си глуп или будала, само Сарајево има становника као цијела РС скоро, да неце на Сокоцу и Калиновику отворити представниства?? Од Требиња до Зворника нема 100.000 становника, не млати у празну сламу висе. Економија иде за новцем а не за вјером. Федерација има 100 пута бољи стандард и наравно да иду тамо, није тацно да се из Србије не купују производи у Федерацији. Поправљај камионе и цути

Name

Никад Робом

22.04.2019 04:26

Овај лик као да се родио, зивио и радио у Титино вријеме. Кад се декретима одредјивалиоста це која фирма да ради и гдје це да буде регистрована. Тито је умро 1980 а нас Лик (тзв. Фикус) јос увијек маста да му неко на тацни донесе рјесење. Пробуди се Диспецеру, није ти ово ни Тито ни Дукиц. Не изигравај будалу и не брукај се. Просетај мало даље од београдске царсије и информиси о томе да зивис и радис у трзисној економији. Ако се информисес да је РС тренутно црна рупа и најгори амбијент за инвестирање. Корупција, рекетирање, систем ИМТ, непотребне таксе и порези, итд. Локални политицари (цитај лопови) не мисле ни о цему осим како це неког инвеститора пресвуци и украсти му пословну идеју. Зна се десити да унапријед узму паре од неколико понудјаца на тендерима, па ко продје. Неко це проци. О цему овај Пајац и Увлакогузицар прица, док су му министри, прица се, без изузетка, корумпирани и поткупљиви. Без изузетка. Јавна је тајна да ни један посао не мозес у РС заврсити а да дебело не платис. А и у правосудју су иста.. овна. Вецина судија су резимске судије. Зна се тацно коме се додјељују осјетљиви предмети. И сад он, Издркотина и последњи Усљуп, оцекује да му неко инвестира у ту Црну Рупу. Да се разумијемо, ни у Федерацији ситуација није ниста боља.

Name

И Бог им је рек'о Лаку Ноц

22.04.2019 04:34

О цему овај прица. Нигдје у свијету, ОСИМ У РС, не плацас годисњу таксу (600 КМ) само зато сто имас регистровану фирму. Радио, не радио, ти на поцетку године платис ту таксу. У Федерацији тога нема. А да не казем о томе како те успут деру. Ако не поткупис локалне политицаре на ледја ти натовареразне контроле и инспекције и не мозес да дисес. Умјесто да се посветис послу, мора да мислис кога треба платити и поткупити. Ако се се дрзнуо да конкурисес њиховим фирмама, обрао си зелен бостан. Сијеку те и гњаве ко змија забу све док ти кицма не пукне. А полиција им јавно дилује дрогу и тако убија омладину.

Name

ТонКур

22.04.2019 04:50

ПакСу, остаје ПакСу. Цега се паметан стиди, Будала се поноси. Тако и он. умјесто да се прво информисао какво му је стање у РС, па да онда излази у јавност са изјавама. Направили су такву политицку климу да скоро нико у Федерацији не купује робу од фирми из РС. И ко је онда луд да региструје фирму у РС. Овај леват не зна да свака изјава његовог сефа о отцјепљењу РС, и друге небулозе, аутоматски се одразава на мисљење потросаца у Федерацији. Поуздано знам да љуи у Федерацији радије купују кинеску него робу из РС. Он Вуцица моли за несто сто нема здраву логику.

Name

Потрчко

22.04.2019 09:29

Овај не може ни да присмрди бзџету. Не дају му партиски министри. Ханума Амбијенталситикања млати ли млати на грађевинским дозволама и еколошким сагласностима, кепец Енергетичар, и још већи му Кепец Помоћник, хапају на концесијама, Психопата безбедњак је гребе га ни за суву шљиву. тако ти наш јунак из приче, прича се, трчкара около министара и стално пита а ђесам ја ту (не гдје сам). Пробаде да заврне уши Полицајцу и да га смијени, али му заврнуше јајца прије него шро је и проговорио. Јадник и Мученик. Мислио да ће са Дукићевом Милићком школом направити револуцију. А попушио ДУПЛО ГОЛО

Name

економ

22.04.2019 17:17

"Вишковић је истакао да је замолио предсједника Србије Александра Вучића да утиче да се компаније из Србије, које имају сједиште у ФБиХ, врате у Републику Српску." АЈМЕЕЕ па какве везе има предсједник Србије са пословном политиком неке компаније, овакве глупе изјаве одавно нисам чуо, овај човјек не зна од куда је шупаљ.

Name

007 Бонд

21.04.2019 15:04

Тако је, преместили су се у Федерацију, али, биће враћене у Републику Српску. -И баш због тога су се Вишковић и Вучић и састајали. Значи, Вучић је рекао шта и како да одради, па да се олакша пословање у Републици Српској. Тј. влада Републике Српске је морала да послуша савете од Вучића и владе Србије. И кажу да је пословни амбијент у Републици Српској побољшан, -и онда могу да иду у другу фазу, тј. Србија ће да врати компаније из Федерације назад у Републику Српску....Значи: нема бриге, све је већ решено (тако бар паметни људи кажу).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Мд

21.04.2019 15:35

Ти 007 очито ниси лично имао своју фирму у РС- у, а небих ти шкодило да попричаш мало са привреднивима ето за почетак има овдје списак ових из Србије, па почни..

Name

Ре

21.04.2019 15:35

Само ти настави да тролујес. Са том прицом мозес преварити јос једино бабе на клупи у парку. Страни инвеститори одлазе из РС, и то мало сто их је било. Прије неки дан продата Витаминка домацем тајкуну.

Name

ВW

21.04.2019 15:44

Никад их неће вратити.Сит сам Прће и Рудоње више тј демагогије.

Name

Ре комад будале

21.04.2019 15:45

Како да не енглески спијуну . Арапи покуповали пола пољопривредног земљиста у Војводини . Треци су по власниству у Србији а ускоро И први.Теби не вриједи писат колико си комад будале..Знас ли комаду будале колико је фирми у РС из федерације?

Name

Миро

21.04.2019 20:25

сад це Цавино министарсво привреде са министром конобаром на целу , и сефицом његовог кабинета .... Цавином љубавницом.... извјесном Иваном ... вратити све фирме из Федерације БиХ .... о мајко будала...

Name

Домаце

21.04.2019 15:04

Па свако ко има имало у глави и ко размисља прво це погледати цији је производ. Мени је свеједно јел несто произведено у Сарајеву, Тузли, Бања Луци, Зеници, Цапљини или Приједору ја то купујем јер су то домаци производи од којих наси људи хране своје породице, то су производи који пуне пензионе и друге фондове и сасвим је нормално да цу прво купити тај производ него несто произведено у другој дрзави ма која била. Наравно да мора постојати и квалитет јер није ама бас све домаце и квалитетно. Али вода, млијецни и месни производи, сезонско воце и поврце, зимнице, сокови, одредјени број слаткиса обавезно гледам да је домаце. И када казем домаце није битно из којег дијела БиХ долази. Непојмљиво ми је да неко прво узме за фласу воде увезену из Хрватске или Србије а не зели домацу не битно дал била из Тесња или Зворника. А када купујем увозни производ уопсте за мене не игра на вазности јел Србија, Хрватска, Њемацка, Турска или нека десета битна је цијена и квалитет зато Писковицу не лупетај, а компаније из Србије не би исле у Федерацију да је тако као сто ти лупетас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чварак угарак

21.04.2019 15:27

А нарочито свињетина из Србије и чварци. То баш волите

Name

Ре Домаце

21.04.2019 15:49

Свака цаст за коментар!

Name

ре

22.04.2019 16:48

Зивио сам у Федерацији,а и сада тамо наврацам.Има тамо доста србијанске робе у маркетима.Дефинитивно,Нароцито кондиторска индустрија.Одлицно котира и продаје се.Али тако није са пицима.Код Муслимана форсирају њихова пива,па хрватска.Слабо српска.То је као примјер.Муслимани висе купују српску робу,Хрвати много мање.Код њих се форсира роба из Хрватске.Ово сто казе Висковиц,има и тога.Али ти су у мањини.

Name

Директ

21.04.2019 15:10

Да немају потразњу и у ФБиХ, неби ни исли тамо. Смјесна је прица да Босњаци гледају одакле је неки производ па одбију да купе кад виде да је српски производ или из Србије. Неки гледају, а неки не, као и мивсто гледамо. Ја лицно код неких ствари гледам, а код неких купујем не гледајуци одакле је, нароцито на акцији. Тад купујем и кекс из Тесња и ону киселу воду од 2 литре сто хладна "дере" за мале паре. Ове набројане фирме са списка итекако пролазе у ФБиХ, нароцито Сwисслион Таково, који стално има на акцији своје производе, као и Вино Зупа са својим вином и соковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који буздован

21.04.2019 15:11

Е мој Вишко ти мислиш то је Бурле па он одређује које ће приватне фирме добијати послове. Тржиште и новац не познају патриотизам и националности. Ту само постоји интерес. Очигледно не познаје Вучића а он сигурно неће утицати на приватне фирме да пребаце представништва

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.04.2019 15:15

Висковиц лазе. Једина истина је да у БЛ фирма за увођење телефоније је фирма Вуцуцевог брата, а у Београду фирма Додикови сина Игора. Да не би народ сазнао, ето како перфидно једни другима намјестају. Приватне државе двојице психопата Додика и Вучића!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 15:38

Све им дирај али у власт не дирај .

Name

007 БОНД

21.04.2019 15:45

Тачно све је истина Вучић и Додик су два највећа српска лопова!

Name

ГОЈКО

21.04.2019 15:20

Федерација је Елдорадо за јадну биједну и пропалу рс хахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

21.04.2019 15:37

Ма да. Зато бјезе из Федерације преко гране...јер им је супер..тамо се не зна ко је ко у кантонима, висе премијера има неко народа Хахаха. смијесан си

Name

стојко

21.04.2019 15:39

А одакле си ти гојко?

Name

Гојко је

21.04.2019 17:10

Мехмед

Name

Ре Петре

21.04.2019 18:09

Петре...глупане...јел јос ниси нацисто да ФБиХ има висе пара 10 пута? Неписмена незналицо

Name

хуса

21.04.2019 18:17

Који је овај гојко пајсер.

Name

Пајко

22.04.2019 17:28

Само кантон Сарајево има куповну моћ као цијела РС, паметном довољно

Name

Милан

21.04.2019 15:22

И будала зна да Федерација има 3 пута бољу и вецу куповну моц од РС , само КС има куповну моц скоро као сва РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакоров син

21.04.2019 17:11

Милан

Name

Ре Будала

21.04.2019 18:02

Бакиров син се зове Миле а зову га Рудоња.

Name

Милко

21.04.2019 15:40

Држ се ти Вишко дизања кредита. То је опробан рецепт за економски успјех васе власти. Пусти економију, у њу се ионако не разумијете. Цитам глупе коментаре како це Вуциц натјерати фирме да се врате у РС. Код вецине људи размисљање је страни појам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо

21.04.2019 15:45

Не плацају “додатне рацуне” као у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

21.04.2019 23:58

Треци рекет Српске ..

Name

РС

21.04.2019 15:46

Ти си срамота РС.Ти премијер?!Брука

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

21.04.2019 15:54

Цуј молијо вуцица да компаније које су 7 федерацији да се врате у републику српску дали овај цовјек зна ста ради не не не не Да им је било боље у републици српској осталиби висковицу зна се ста тразе каматари свој дијо а ви то из снсд нисте плацали дјаба ти молис вуцица нема од тога ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

21.04.2019 15:54

Правили сте се паметни кад сте били увели порез на добит 20% зато су фирме и отисле а у федерацији је тада био порез 10%.Цињеница да сте касније смањили на 10%,али нека вам буде опомена нису привредници будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

22.04.2019 15:58

Па која од ових фирми има производни погон у српској или у федерацији?...мени није познато. Овде се ради само о трговацким представниствима фирми из Србије, којима је вазно да имају стабилног дистрибутера...на цијелој поврсини БиХ. Српска није изоловано трговацко подруцје...нема границе,царине, порезе на увоз...а БиХ има, то интересује србијанце.

Name

јох

21.04.2019 15:55

Па да није боље досад би се вратили у РС, једноставна рацуница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па?

21.04.2019 15:56

Што се фрајери проваљују Боже драги. Шта два пропала политичара имају са бизнисом. Ма чобани прави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генијалац

21.04.2019 16:12

Је ли неко на том неком факултету поменуо тржиште? Прави привредници имају више памети и знања од политичких дегена који мисле да је економија намјештање тендера. Штета, паметнији си био док си шутио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко Бањалука

21.04.2019 16:32

Имао сам фирму у Бањалуци Убили ме рекетом Нека му Богдан Додик отвара Ко последњи оде нек угаси свјетло Поздраввиз Европе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајде реци

21.04.2019 17:18

Ти се јављаш из Европе на такав начин као да је тамо благостање и падају печене кокоши. Преживљавање синко је ли тако? Само што има неког закона

Name

ре хајде

22.04.2019 12:07

Ако је закон "само" засто и овдје није тако?

Name

истина

22.04.2019 20:34

Благостање је и те како мој јаране овде, ради се а падне и који батак, да није тако људи не би долазили да раде.Слусам ево вец 20 год како Европа пропада и никако да пропадне да се вратим куци, јер једино тад би мого наговорити породицу да се врати у ту вукојебину.

Name

Федерација

21.04.2019 16:48

Фбих је јаче тржиште од РС-а 10 пута зато се тамо и селе компаније које имају намјеру да профитирају. Сам Кантон Сарајево има три пута вецу потросњу од цијеле РС. Ето логике.Мој комшија имао гранап у селу па га затворио а отворио у граду. Сад их има три.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис Бекер

21.04.2019 17:16

Досли би они назад, побјегли од рекета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Поштено

21.04.2019 17:23

Сви навлаче на свој млин , позициони блок ЛАЖЕ , али и опозициони блок пише и прича контра позиције , само да су контра , а ботови из блискоисочне БиХ имају своју пропаганду . Истина је да су многе фирме прешле у ФБиХ , али су разлози чисто економске природе , до прије две-три године порез на добит је у РС је био 10+10% , а у ФБиХ 10% , и то је био највећи разлог , а не ове небулозе што пишу и једни, и други , а и трећи . Лаку ноћ свима и држите се оне народне "Боље сит гладан , него сит глуп"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.04.2019 17:39

Овом не дају ни слободну Недељу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Танасковић

21.04.2019 18:05

95% фирми које врше увоз сједиште је у ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

21.04.2019 18:09

ВИСКОВОЦУ ИДИ КОД АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ ПА ЈОЈ РЕЦИ МОЗДА И МЕРЦЕДЕС ДА СА ПРЕСЕЛИ КОД ТЕБЕ КАКО ТИ ПРИЦАС,ДРЗИ СЕ ЦУВАЊА ОВАЦА ТО ТИ ЈЕ КРАЈЊИ ДОМЕТ ИЛИ ЦУВАЊА КОЗА САМО МОРАС ИМАТИ ЦИЗМЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаца

21.04.2019 18:55

Шта лупате без везе Вучићу нема нико ништа да каже оње нај већи борац у 21 веку аковамсе не живи ајде на запад па слушајте фашисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

21.04.2019 19:54

Колико се хвале ови"федералци", као живе у елдораду, стално то понављају, чини се желе у то прије увјерити себе, него нас, овамо, са друге стране.. мукице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2019 07:07

И још себи дају српске никове: Гојко, Милан, Србин.... провидно и глупо али никако да сконтају да је просло 25 година од рата. Проћи ће још 25 а они заувијек остати глупи и ограничени.

Name

мујо

22.04.2019 07:35

Јесмо бас глупи . Радим у Грачаници за машином у производњи 1350КМ на руке.Бас сам глуп

Name

Сретен

22.04.2019 16:03

Ја у Шамцу нисам ни видио машине ..има веч 25 година. У цјелом граду, запослено 35 људи у производњи...за 450 марака мјесечно. Чувај посо Мујо.

Name

ре мујо

22.04.2019 19:15

А има ли у Грачаници запослених из подозренских села?

Name

Ефраим

22.04.2019 20:54

Ја радио у Тузли за плату од 1700 КМ нето, а сад прелазим у Сарајево за 2500 нето.

Name

ре неко

22.04.2019 21:42

само потпуно слијеп цовјек или тотална будала није у стању погледати истини у оци, ма колико болна она била. Са Додиком и његовом црвеном сектом имате ентитет, ција је куповна моц мања од куповне моци једног града у другом ентитету. Имате преЦједника који са својим полтронима ведри и облаци. Којем нико не смије писнути. Није у федерацији мед и млијеко, али у поредјењу са мањим ентитетом ЈЕСМО ел дорадо, свидало се то теби или не

Name

закон

21.04.2019 20:49

новац и трзисте не познаје границе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све трце

22.04.2019 06:41

Па не говорите ви у власти то да би манупулисали привредницима из Србије, њима не мозете продати маглу, него покусавате безуспјесно да манипулисете народом у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фу

22.04.2019 08:56

И,ко' није економиста је знао да не неће у Федерацији дати преварити.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

22.04.2019 10:15

Која глупост казе у задње три године се знатно побољсали услови за пословање у Републици Српској.Само криминалци попут Мисковица улазе у Републику Српску,а Вуциц због подрске криминалцима у Републици Српској губи подрску код Српског народа.Бојим се да це Српска дозивјети сидбину КиМ са оваквом власти који вец 15 година пљацкају градјане и дијеле Српски народ.Бит це ко за вријеме Турака Бег Додик Бег Радојциц итд.а оно постеног народа ко не успије да побјегне бит це сиромасна раја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

25 %

22.04.2019 12:02

,,, БАТАГОН,,,, ЗВАО И ДОШЛИ СА ВЕС МАСИНОМ ЗА ПРАЊЕ,, НОВЦА,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

22.04.2019 12:12

Засто не извозимо насе менаџере у Федерацију? Има их свуда и превисе, од сумарства до здравства, а све у дуговима. Гдје је ту логика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијана

22.04.2019 12:15

Е овде се први руково с Вучићем.....а од Јуна овај иза њега ће бити први...хе,хе, хе...ал зато су сви његови у апартманима владе у Бл.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

22.04.2019 15:52

Значи нови премијер Синиша Каран....или он или Дијана Гајић.... е јбг кога поставити ....имаће Рудоња пуно проблема.....

Name

реално

22.04.2019 12:57

Знају и у Србији који је бољи ентитет. А Додик и појединци размисљају о некој самосталној РС. И Срби из Србије окрецу браци у РС ледја. Браво Додик! Идемо даље до банкрота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

23.04.2019 01:18

Коме није јасно ево назалост: Славиша Крунић, власник више предузећа из Бањалуке, убијен је синоћ на свом имању Јаблан код Трна, сазнаје БН телевизија. Шок и невјерица у Бањалуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

23.04.2019 07:25

сад је касно....просли сви возови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогс

23.04.2019 20:10

Опет ови идиоти са овим инфирмацијама о порасту економије,наталитета и свега осталог. А кад се спомене пораст исељавања односно егзодус онда се наводи како се и у свјету исељава народ. Али ста је овдје најзалосније по све вас и позицију и опозицију сто за пар година нецете имати за плату посто нецете имати од никога наплатити порез и доприносе. Зиви били па видјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хамис

24.04.2019 13:46

Неце људи рекет да плацају

ОДГОВОРИТЕ