Шта народ добија одвајањем РС?

Све и када би се РС формално одвојила од Босне и Херцеговине, па и ако занемаримо међународне консеквенце које би у том случају трпјела, понижени грађани не би осјетили никакву промјену. Баш никакву! Остају исти тајкуни, иста свакодневна пљачка. . .

Република Српска 21.04.2019 | 13:57
Шта народ добија одвајањем РС?
„Република Српска је већ одвојена, само што то није проглашено“, тако је грађане Босне и Херцеговине у најновијем иступу обавијестио предсједавајући Предсједништва Милорад Додик, апсолутни владар живота и смрти у РС и лидер владајућег Савеза независних социјалдемократа.

А онда у маниру правог милитанта поручио да “не може неко из Сарајева рећи да је Бањалука његова, кад је она српска!”

Иако је неспорно да има право да промишља, било би добро да, зарад мирне крви међу усијаним главама, то ради у своја четири зида. Јер, кад промишља наглас то звучи попут позива на нови жесток рат: “Најстабилније би било када би се Срби објединили у једној држави – Србији”.

Ваљда, због два милиона евра вриједне виле на Дедињу чију куповину још није објаснио народу за чије се интересе, наводно, свакодневно бори у мрском му Сарајеву. До ње би у обједињењу лакше могао таксијем који му опет плаћа народ, а таксира Хеликоптерски сервис те исте Републике.

Док тако “из иностранства” посматра послушнике у Републици Српској, не треба заборавити да дневне активности усмјерава и на бројање милиона КМ који су, засад, необјашњеним и неистраженим путевима стигли до његових џепова.   

Оне које је послије избора оставио на „бранику отаџбине“ обавезао је да његују танане страначко-пријатељске нити. Док свако вуче своју вуницу, рујни трагови од џепа народа, преко тендера и осталих бизнис дилова, воде до фирми СНСД-у добро знаних власника.

Све и када би се формално одвојила од Босне и Херцеговине, па и ако занемаримо међународне консеквенце које би Република у коју се “заклиње” у том случају трпјела, понижени грађани не би осјетили никакву промјену. Баш никакву!

Пријатељи, дјеца, кумови...

Аутопутеве би и даље градио близак пријатељ Милорада Додика, Слободан Станковић и његова фирма “Интеграл инжењеринг”. Додуше, није сасвим сигурно да је фирма уистину Станковићева, јер се на састанцима, као представник капитала “Интеграла”, с времена на вријеме појављује Додик јуниор. 

Сваки мегабајт интернета, сваки метар кабла положио би “Проинтер” иза којег званично не стоји, а званично њим управља, вјеровали или не, опет Додик јуниор.

Нема сеоског прилаза нити удаљеније вукојебине гдје не би дошле Кајине машине. То што километар сеоског пута до мјеста са десет кућа вриједи милион марака, Бог ће народу опростити, јер ктитор Каја ће цркву да сагради. Он је, што би му једном пригодном бизнис приликом рекао Јоца Амстердам, ”поштен човек”.

Ни за скупо плаћене наплатне кућице народ Републике Српске неће морати да брине. Нема те беспотребне кућице коју фирме Драгана Чорокала неће уклонити. Неће сада неки милиони стајати на путу грађанима самосталне Српске да фурају аутопутевима од Бањалуке до..., шта знам, Лакташа. Све даље од Лакташа се плаћа! А народ баш нема пара па тренутно путем фурају јежеви и вјеверице, као у пјесмама Јове Змаја. Али, у самосталној Српској народ ће аутопутем ићи од кухиње до хале, ако буде штогод имао да убаци у уста.

И апсолутна слобода у Републици Српској мора да се поштује, а како то провјерити у право вријеме и на правом мјесту него брзом и безбједном лимузином. Ту се доказује и тендер-кредибилитет брижно гради Ђорђа Којић, страначки кадар, власник “Брчко Гаса” и главни снабдјевач институција.

Републичку имовину и даље ће крчмити инострани пред судовима доказани хохштаплери и утајивачи пореза којим се овдашња власт не бави док им истовремено у бесцијење даје оно што је стварао овдашњи народ.

Јер, Додик таквима воли да поручи, али и да викне преко Дрине: “Добродошли на слободну територију”. Чуо је то прије који дан пресуђени криминалац и утајивач пореза Мирослав Мишковић, док је отварао фамозни “Делта Планет” испод којег је земљиште стекао криминалом. Народ ће у сободарској земљи за сличне од властитих уста одвајати огроман порез и градити велелепне кружне токове. А у средини ће бити застава. Да се вијори 12 метара! И да све што је у РС остало стане под исту!

Оно чега се паметан стиди, Додик ће без проблема признати. Не постоји мјесто на које се није “уградио”.

“Готово да нема ниједног објекта који је изграђен у Источном Сарајеву, а да у томе није учествовао СНСД – од градске куће, преко вртића, музеја, путева, позоришта, трга, дворане, па до болнице”, поручио је.

А народу... 

Ако пак коме засмета ова апсолутна слобода и пожели нешто реда, у слободарској, самосталној Српској може љубазно, са “драги министре”, да се обрати првом специјалцу Драгану Лукачу.

У РС људи ће слободно шетати. Додуше, не баш свуда, не баш кад хоће и не у групама већим од по троје, али ће зато моћи неометано да фотографишу. Ипак, да не буде дибидус досадно, ту би могла (у форми измијењеној у односу на тренутну) да постоји зачкољица. И туристи и домаћи мораће да буду опрезнији да им у кадар не улети неки Лукачев полицајац или, не дај Боже, коњ или неко друго службено лице. Јер, у Полицијској Српској слобода јесте апсолутна, али само за поточић и цвијет, док мини хидроелектране не кажу другачије!

Ако ли ко с ума сметне све ово, без бриге! Ту ће бити полицајци да, по знатно проширеним овлаштењима, несметано хапсе, приводе, узимају изјаве, пресрећу, пријете, ударају… Враћају на прави, слободарски пут! (Приручник: Протест, Бањалука 25. децембар 2018. године).

Јер, министар-бетон зна шта је ред, а све што народ треба да зна крије се у дрвеној палици, уз бруталан повик -

Напријед!

Аутор: Жана Гаук

Коментари / 217

Оставите коментар
Name

Лали

21.04.2019 11:59

Добице Санкције а мозда и Олују2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добице мир

21.04.2019 12:05

Кад се одвоји РС народ це добити вјековни мир на овим просторима а босњацка и српска дрзава це се такмицити ко це пре уци у ЕУ јер висе зеље једних неце бити сметња плановима других. То је најбрзи пут за просперитет региона. Ако надју друга мјеста у Европи и свијету да одмјеравају мисице велики. Нас це пустити да предузмемо кораке ка вјецитом миру а то је расздрузивање

Name

Џон

21.04.2019 12:07

А ти сендвич са шунком недеља је ипак

Name

Нормалан,

21.04.2019 12:16

заболе ме, ко гради путеве;важно нам је да се возимо као и Сав народ,свугдје у свету цестарина се плаца, немојте молим вас да лупате , уколико незнате ниста друго; онда нам је све јасно !Миле !само напред

Name

Ре добице мир

21.04.2019 12:18

РС је на издисају тако да треба на вријеме отворити народу оци .Ни привреде,ни народа ни пара ... Отето проклето давно речено ...

Name

Ре

21.04.2019 12:24

Па то је и задатак МД, којег је добио још док су му тенкови крчили пут до Трона. Да није тако, Србија и РС би повезали питање РС и КиМ, па шта важи за једне, важило би и за друге. А овако, ми Срби ћемо остати и без КиМ, а РС је војно ионако на нивоу ловачког друштва.

Name

Лав

21.04.2019 12:26

Нови рат се спрема, оцигледно

Name

Ко презиви

21.04.2019 12:57

Добице свако несто, како ко и како ста, али не по заслузи, хм а мозда и по томе. Некоме сузе залоснице, а некоме радоснице. Као и увијек. Памет у главу народе!

Name

Будо

21.04.2019 13:11

Додиков кум Станковић Будо је приватизовао Геодетску управу -П.П. РУГИПП Д.О.О. и тамо турио сина економа за главног, а земљану и софтверску мафију, Деурић и Груловић (суди им се) и Стојчина, осуђен 4,5 год. на директорске функције, па раде исте послове за које им се суди, као награда за укњижено. Ту је и Проинтер Додикова сина.

Name

За ЛАВА

21.04.2019 13:12

А ко це ратовати, у том рату сто га спомињес?

Name

Логика

21.04.2019 13:16

Ако би се РС одвојила, Европа би добила Џамахирију. Иако се Милорад својски труди Европа то неће дозволити.

Name

007 Бонд

21.04.2019 13:37

Остаће вам 500 000 Хрвата (који ће онда да буду 25% популације Федерације...Значи: 1.5 Милиона Бошњака= 75%, и 500 000 Хрвата= 25%). Тако да неће бити џамахарије, или како се то већ зове. А моћете ако будете хтели с Хрватима државну заједницу да направите (Федерација + Хрватска) . Јер и онако сте с њима били и 1914, 1941, 1991... А и шта ће вам Срби и Република Српска кад их не волите? ... И мала је могућност за некакву олују 2, јер Србија је то све већ једном прошла, добила је искуство и знаће како да се олуја 2 избегне. А вероватно ни рата неће бити. И једино што бити је то да ће имовина Србије + амбасада Србије у Сарајеву да буде полупана... + што ће Бошњаци да се наљутена Србију и следећих 50 година неће имати никакаквог посла с Србијом. ...+ Што ће ови из Новог Пазара, Сјенице и Тутина мало да бесне, али, смириће се и они...

Name

Ре Ллогика.

21.04.2019 13:41

Албанија, па онда Косово, слаба ти та логика..

Name

Е па ја

21.04.2019 14:15

Не слажем се са цланком. Управо супротно, кад би РС била самостална и кад не би било константног страха од мајоризације из Сарајева, народ би могао да цијени само оно добро што политичари раде за народ просперитет . Ако не ваља, одмах мијењај, не би било више изговора за политичаре. Овако, сви се нешто плаше једни других па је лопужама лакше да манипулишу народом.

Name

Због Додика

21.04.2019 14:44

Због Додика се не бих никад одвојио али би се због сарајевске хистерицне мрзње и на слово С сад одмах одвојио.Јер да зивим с оним ко ме отворено мрзи, то не мозе ни у овој америцкој креатури направљеној ради НАТО, а не ради људи у БиХ.Огавно.

Name

ГРАД ХАУБИЦА ВИТЕЗ

21.04.2019 15:00

Хаубице из Витеза су спремне да поцну дејства по рс.Бице безболно за мање од три дана сте сви до једнога у мајцици Сербији.

Name

ре.Бонд

21.04.2019 15:11

Тренутно 1.7 милиона босњака, и мање од 350 хиљада хрвата (који нестају убрзано, мањина у нестанку),...Хрвати би били пресретни да их је 500 хиљада, али то је давно просло вријеме,...

Name

Босњак Миле

21.04.2019 15:33

Све смо близе моменту успоставе Унитарне Босне. То је неминовно, и слиједи убрзо. Додик је велики борац за Унитарну, само многи тога нису свјесни, одрађује задатак по договору,..

Name

блбл

21.04.2019 15:37

А ста цемо са Брцко дистриктом? Он припада Федерацији у слуцају да ентитет РС крене тим путем. Онда це нас Босњаци пропустати на сламку на том границном прелазу.

Name

Келн

21.04.2019 16:24

1.Цестарина на утопутевима се не плаца свуда.У Њемацкој је возња аутоптевима бесплатна .У Свајцарској је годисња вињета само 40 ЦХФ у Аустрији годисња вињета је 90 еур у Словенији 110 еур итд Купи се наљепница која се наљепи на сајбу и возис се цитаву годину по свим аутопутевима у земљи 2.Раздрузивање би доњело трајан мир.Политицари висе неби могли да се крију иза националних интереса.Главна тема би била економија ,народ неби висе морао да страхује за опастанак и мир.Рздрузивање је најбоље ријесење

Name

ререблбл

21.04.2019 16:26

Брцко је кондоминијум и тацно се на медјуентитетска линија разграницења .Брцко је вец подјељено зна се линија измедју ентитета

Name

ре 007 Бонд

21.04.2019 16:27

Одакле 500 000 Хрвата Хрвата нема у федерацији висе од 350 хиљада ,то су подаци католицке цркве који редовно ради попис по зупама, Босњака нема висе у федерацији од 1,1 милиона ..Федерација има око 1,5 милиона становника

Name

Дрвар

21.04.2019 16:35

Сви цемо добити слободу и трајан мир.Улгедати се на сканиднавце и они су имали слицне проблеме али кад су се одвојили и свако своју дрзаву основао свима је кренуло набоље.Република Српска треба добити јос Грахово,Гламоц,Дрвар ,Кљуц ,Сански мост ,Петровац...Бихац,Цазин,Бузим могу да припадну Хрватској ..мала дрзава Босна на потезу Тузла Зеница Сарајево измедју Србије и Хрватске.Сви би били сретни и задовољни ..имали би трајан мир на овим просторима

Name

Долази пас додик

21.04.2019 16:57

Неће бити као 92 данас је све другачије!

Name

Боки

21.04.2019 17:26

А је ли ико размишљао да бошњаци који су већински народ у БИХ неће то дозволити. Ми знамо и правимо се наивни како и на којо начин смо заокружили ове територије, како смо чистили, протеривали и.... Па и они су сад наоружани а да не дозволе да се понови рат ту су гаранти мира, велике силе. А РС није република, није држава. Она је мањи ентитет у БИХ, а дс се и зарати ко би имао користи, ко би ратовао и мислим да ми опет не би победили.

Name

Вук

21.04.2019 17:31

Национално такмицење " Како сто прије побјеци у Србију", пардон на Запад, Србија несигурна дестинација.Бјезанија бато, а ста друго да оцекујес, народ није глуп да брани неције енормно богатство стецено крадјом, лоповлуком, зеленаством, профитерством итд.Смијем се опкладити да се подјеле пуске да би поцео медјусрпски обрацун.Зна се да би тако било, знају то добро криминалци на власти

Name

Министар

21.04.2019 17:33

Постојање БиХ као дрзаве слузи само снсд-у као оправдање за неуспјехе и претварање у некакве националне заститнике. Када би Република Српска била самостална Додик не би могао да говори како развој коци ето неки дрзавни ниво. Не би могао свакога да назове издајником па да их онда зове у коалицију и слицно. У том слуцају много народа би лаксе гласало против додикове хоботнице. Успоставиле би се двије или висе јасно дефинисане дрзаве и самим тиме би били стабилнији и могли би се посветити зивоту. Због тога нато земље и не дозвољавају разбијање БиХ. Овако је увјек неки проблем и они суде. Република Српска треба да постане покрајина у Србији и ту сва прица треба да стане.

Name

Ре долази...

21.04.2019 17:35

Јесте вала неце бити.НАТО-у висе не треба пјесадија у БиХ. Они су ту иако их Миле Додик упорно убједјује да они нису ту.Бозе сацувај луде земље.Гледа Миле да прода скупо ал нема ста.Пијацни пајацо од свега прави пијацу па и од народа.

Name

Ре Град Хсубица

21.04.2019 17:56

Стари само удрите. Вас мозда неко и презиви ал Додикову владу неце нико од Срба. Тај је јаци од атомске бомбе ни коров код нас остати неце.

Name

Ре

21.04.2019 18:10

Мораце се Мили дозвати памети ја милом ја силом

Name

Психолог

21.04.2019 18:16

Баја се игра са ово мало полу дрзаве ко дијете неком играцком.боље да му купимо ту играцку па кад је сломи бар неце настати хаос

Name

Реално

21.04.2019 18:36

Добија све нај горе метар са два

Name

е овако

21.04.2019 19:22

1. Запад је против тога- знаци заборавите 2. Босњаци имају намјенску индустрију и 20 година станцају хаубице, минобацаце и остало. Србиија се директно у рат неби мјесала. Попусили би у троскоку овај пут а Српска би нестала. 3. списак фирми из србије које су из Српске пресле у Федерацију: – “Сwисслион” Таково – “Вино жупа” Александровац – “Вицториа гроуп” Београд – “Синалцо” Шабац – “Јумис” Ниш – “Бамби” Пожаревац – “Албус” Нови Сад – “Центропроизвод” Београд – “Јаффа” Црвенка – “Нецтар” Бачка Паланка – “Имлек”, Шабачка млекара – “Хелло” сокови, Смедерево – “Таш” Врбас – “Рубин” Крушевац – “Медела” Врбас – “Витал” Врбас – “Нели” Лозница – “Винарија Чока” – “Алфа” Врање

Name

Ланацо

21.04.2019 19:45

Јел ви заиста мислите да додје слуцајно до подјеле БиХ да би РС остала у овим габаритима?? Грдно се варате. Молите бога да до тога не додје, јер би српски народ много изгубио. Друга ствар, да додје до рата добро би награбусили, два милиона и двјесто муслимана у БиХ има, нас и хрвата заједно милион и тристо. Будите паметни и не серите без везе. Уз то имају јаку војну индустрију. Треба сви да градимо економију и да гледамо у будуцност а не да цацкамо мецку па на тракторе и преко Дрине.

Name

Даре

21.04.2019 20:00

ЈАСНО ДОБИЈА РАТ И ВРАЦАЊЕ УСТАВА ОД ПРЕ ДЕЈТОНА то је по Дејтону и гаранту НАТОа. Ето Додик це је унистит

Name

Бакс

21.04.2019 20:01

Најбоље да ухапсимо станковица, кају, цорокала, борка дјурица, станивуковица старијег, па да онда правимо новог станковица, кају, цорокала, борка дјурица, станивуковица старијег... Како да не...

Name

@Министар 21.04.2019 19:33

21.04.2019 20:15

Од ријеци до ријеци си у праву. Додик без бакира не би био ниста. Одавно.

Name

турчине

21.04.2019 22:47

ти ћеш зајашити камилу за анадолију

Name

Ре Дрвар

21.04.2019 23:46

Ништа од тога земљаче. Још 92` су српски политичари продали те лрајеве. Док су они прали народу и војсци причу о 70% српске земље, већ је постојала карта 51%:49%. Тражили су Срби тих 51%. Зато никада и није дозвољено од српских политикаа се порази пети корпус као из због богаћења. Слободану Милошевићу, Р.Карађжићу та Крајина и није ништа предствљала, јер према тврдњама он никада ни оцев гроб није посјетио, али највећа су туга наши тадашњи градоначелници и људи који су одлучивали о томе. Продадоше општине за своје интересе и министарске фотеље. Да смо се сами организовали у Крајини, могли смо боље проћи и одбранити се. РС данашња је понудила само оним спремним на муљање нешто. Свако ко се клонуо тога је остао го. Ни Турци нас раселише, ал ови изроди успјеше.

Name

ре ре Дрвар

22.04.2019 06:13

Земљаце ти заборављас да су се западне силе умјесали у рат и прогласили Бихац,Сарајево,Гораyде,Сребреницу застиценим зонама реолуцијом 824 у савјету беyбједности УН а реyолуцијом 836 у савјету беyбједности УН је дат мандат НАТО пакту да свим располозивим снагама брани зоне под зсаститом УН.Срби су могли узети цитаву БИХ али то запад неби дозволио

Name

ЗА ЛАВА

22.04.2019 08:05

ИСТО ПИТАЊЕ А ОДГОВОР ЈЕ НЕК РАТУЈУ ОНИ КОЈИ СУ СЕ НАГЕПАЛИ И КОЈИ ИМАЈУ ВЕЛИКУ КОРИСТ А НЕ ОНИ ШТО ШТРАЈКУЈУ И ТРАЖЕ ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ КАКО ДА ПРЕЖИВЕ, МИСЛИМ КОЈИ СУ БИЛИ ПРАВИ БОРЦИ А САД РАТ ОСТАВЉАМО ОВИМ ШТО СУ МАКСИМАЛНО ИСКОРИСТИЛИ ОВУ НАШУ РС ЗА КОЈУ СМО СЕ МИ ИЗБОРИЛИ ДА БИХ ЈЕ ОНИ МАКСИМАЛНО СРЕДИЛИ И ПОГЕПАЛИ.

Name

Горан

22.04.2019 14:40

Могло се земо. Ти заборвљаш да је за бихаћ запад дао зелено свјетло, када смо били ушли у предграђе, заборвљаш да смо узели Сребреницу. Нисмо морали злочине чинити и нико нам не би могао издиктирати да оставимо наше домове. Жртвовани смо, продати ради општина које су ближе Србији. По живот се није смијело од издајника говорити да смо издати и продати. Сада када нам Србија обнвља Нотре Даме, гробови наших дједова зарастају, огњишта се не виде јер од РС ништа конкретно нема.

Name

цестерфилд

23.04.2019 06:29

Добија Додика као апсолутну власт који це све откупити за мале паре и нас све истјерати напоље! Са убиствима и застрасивањима је вец поцело, а ви гледајте...

Name

Рада

23.04.2019 17:19

Добија: тањир супе и ногу у дупе.

Name

ВW

21.04.2019 11:59

Пустите небулозе његове,ко још њему вјерује.Мада мислим да мало Срба има визију и зна шта би нама било добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

21.04.2019 12:23

У,овој поруци најбоље би ли да се Херцеговина одвоји ,да буде самостална држава !

Name

Само резултати рада на терену

21.04.2019 12:41

Обавезно реорганизацију направити, лаксе се багре на власти и у регијама и на локалу ријесавати. Овако градјани имају висе омци око врата. Свако нека преутима своје дугове.

Name

идоли

21.04.2019 15:30

Унитарна Босна је све близа, то је будуцност. Каква одвајања и одцјепљења, маните се снова, то је немогуце.

Name

Мирсо

21.04.2019 16:38

Нек градјани дрзаве Републике Српске одлуце на референдуму па камко буде ,демократска воља се мора постовати ако казу да остају у БИХ или прикљуцују се Србији бујрум ја нецу имати ниста против

Name

Зоки ЛОГИКА

21.04.2019 17:12

Ако је Федерација у којој никад ниси био дтамахирија ста је онда по теби РСа и засто нас Србе нико неволи и не подрзава од европских веци земаља па и сире,врло је то цудно.

Name

Ре идоли

21.04.2019 18:48

Мајмуне ваши су снови о унитарној.мозе само ал у сарајевском пасалуку

Name

Ре Зоки

21.04.2019 18:48

Зато Зоки сто смо дрцни , безобразни , арогантни и некултури у незнању и лијени.Волимо украсти.Волимо корупцију.Ето има јос, ал довољно да нас не воле.Вјера с тим везе нема.О другима нецу.Не интересују ме.Нека се само оцјене.

Name

Реалитиц

21.04.2019 12:09

Приватна својина бурлина. Тада би људи свакодневно нестајали са улица од стране лукаценкових хорди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто

21.04.2019 14:51

Сто се Зана брине за српски народ?

Name

Гацко

22.04.2019 06:19

Превисе нас воле па недају да одемо ,љубав је то велика

Name

прес

22.04.2019 08:07

РС СЕ НАЖАЛОСТ НЕ МОЖЕ НИ ОДВОЈИТИ ЈЕР ЈЕ БРЧКО ДИЈЕЛИ НА 2 ДИЈЕЛА ! А БРЧКО ЈЕ ПРОДАТО!

Name

За Рудоњу

21.04.2019 12:12

Цудно је то да Срби ниста нису науцили нк од Словеније, ни Хрватске а јос мање од Косова. Ко не уци нове греске прави. Спрее ли се тракторијада и Олуја 2. Паметније би било да! Рудоња умукне док није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дал

21.04.2019 14:47

Вуце промаја затвори прозор

Name

Реално

21.04.2019 20:13

Не буди глуп процете као у серији зато вам се зури у нато

Name

Стефан

21.04.2019 12:15

Добија то да ће се ријешити оних који му вијековима раде о глави, посебно задњих 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

21.04.2019 18:07

Не идите усандјак он це ускоро бит врацен босни

Name

Арса

21.04.2019 12:23

Одлична анализа безнађа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

21.04.2019 12:23

Народе, реците ми искрено, зар заиста зелимо нови рат? Да гинемо за профитере, да порусимо ово сто смо тек скрпили, да нам дјеца и унуцад иду или из земље или под земљу? Зар цемо стварно то дозволити поново? Зар смо све заборавили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац врс

21.04.2019 13:27

Ре сова и ја сам дијо овог народа не зелим и не призивам јел ја знам ста нам рат доноси и многе моје комсије сва три народа то не зеле то зеле и призивају они који су покрали сва три ова народа да избјегну за оно сто су уцинили

Name

ре.сова.

21.04.2019 15:14

Једноставан одговор. Уколико крене авантура одцјепљење рс, рат је неизбјезан, с тим да је омјер снага такав да би услиједила олуја2, тракторијада идр. Па ко воли нека изволи,..

Name

Х ер ге

21.04.2019 16:59

Хехе до хоће Додик да увуче србе и остале у рат у Босни и Херцеговини и оде у Русију

Name

Гога

21.04.2019 12:35

Били би најсретниј народ на свијету и висе неби било страха од рата а овако зивот на силу стварно нема смисла када нам је свима јасно да зивот у заједници није могуц без рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 13:20

Иди ти па ратуј ако ти се ратује.Има нас јос који се нисмо опоравили ни од прослог рата.А овим насим гузоњама кад би и Свицу препустили на мјесец дана успјели би је довести до банкрота.

Name

Ре Гога

21.04.2019 14:09

Јест друзе ал ваља стиснут. Ево ја ти први казем да це нас најмање 1 милион на орузје из ФБиХ ако се одвојите. Имас ли за то храбрости?

Name

Ре Ре

21.04.2019 15:04

Опанке на ноге па одмах правац мајцица србија.Нецес имати времена да упалис трактор ако га биједо уопсте имас!

Name

ре.ре

21.04.2019 15:17

Само када он буде ратовао, ти цес заврсити у јами, или мислис побјеци,...јаде распали

Name

Ре ре ре

21.04.2019 15:50

Мисли побјеци јер је паметан. Ста ти мислис? Цуват цес границу рс оволику са 300 хиљада бораца? Доци це ти помоц они билдери из србије мислис?

Name

ре Гога

21.04.2019 23:06

Е па, хајте више! 13 пуних година већ трубите о независности и како је БиХ немогућа. Пун кофер! Ако већ морамо да се разрачунамо до краја, јер багра није задовољна с овим што има, а што је невиђено у модерним државама, ко вас је*бе! Покрените то!

Name

Брод

21.04.2019 12:36

Народ добиа рат а вође покриће за пљачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мук

21.04.2019 17:28

Да ли би добили, ни овај нисмо добили

Name

Несо

21.04.2019 12:40

Поуцан ТЕКСТ БН Свака цаст. Зелимо правну слободну демократску БИХ постујуци све људе једнако не зелимо енклаве са ратним злоцинцима и криминалцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Несо

21.04.2019 15:23

Браво Несо.Која глупост ,бјежи се главом без обзира на запад да би обезбједили зивот достојан човјеку.На једном није важно ако немаш канал на свом језику ,своју ћирилицу ,свој језик ....Битно је да је стомак пун а све остало је у другом плану .Само једнакост сваког човјека доноси просперитет .Само слободне и отворене средине доносе бољитак .

Name

паљанин

21.04.2019 12:53

Народ ко народ добија орлово даму као и увијек, кад је народ ста добио осим цеститке за војску рат, дуг за струју, воду док лоповима остају да пљацкају тито сто им је оставио и јос не могу све довести пред сврсен цин. Куку народу сто цути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.04.2019 13:00

Е моји срби продали би се за саку брасна. Па зар овако самокритицни треба да буду једино срби. Ако је ово зајљуцак да ниста неби добили у слуцају отцјепљења, па засто се овако нису запитали муслимани 92-друге године када су изврсили насилно одвајање једног дијела територије Југославије. Засто они тада не рекосе па ста моземо имати боље него сто имају у Југославији. Не. Неце они тако реци зато сто су такве небулозе једино за себе оставили поједини срби који се сада опет налазе да постављају питање ста би добили да се којим слуцајем одвоји Република Српска од Босне и Херцеговине. Е моји срби ви који критикујете такву идеју немате у себи ни "с" од српства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 14:11

Одвајање од Југе су направили Хрватска, Словенија и Македонија па лапрдај њима ту супљу. А за ово остало, слободно идите у одвајање, спремни смо.

Name

Ре Милан

21.04.2019 14:27

Мозда си родјен после рата,па не знас ко је рат поцео или си безобразан.

Name

Јеца

21.04.2019 14:49

Е Милане, велики Србине па нереце ти ни једну ријец ста би ми добили да се одцјепимо и припојимо Србији. Ти велики Србине мозес да идес тамо кад год позелис, али немој да вредјас друге који нису твоји истомисљеници и твога великог лидера лопова. Нетребамо се ми одвајати а ратовати никако, миморамо мјењати овај окорели криминални резим да поцнемо нормално зивјети и радити, е тада нам ове теменеби падале на памет. То ти је исто кад немас пара у дјепу свако ти је крив а кад имас све ти је потаман.

Name

Ре ре

21.04.2019 15:18

Ми цемо се одвојити од васе лијепе Босне росне, исто као сто сте се ви одвојили од Југославије.

Name

Милане србине

21.04.2019 15:29

Вјериватно си балавац па незнас ста знаци рат,или си далеко у некој вам мрској НАТО земљи И лајес као пас.Имате народну скупстину изадјите вец једном на референдум,прогласите независност......за остало цемо се ми побринути као сто су то Хрвати урадили

Name

одвоји

21.04.2019 15:42

Хоцес одвојицес се од Босне,...Кад пређес Дрину одвојио си се,...љепота, ето те у матици, стари сан се остварује,.. сви срби у једној дрзави ,..Србији,...

Name

ПероОдзак

21.04.2019 16:31

Па и Хрвати це се одвојити од БиХ.прогласице хрватску републику херцег босну и одвојити се.БИХ це се распати као Југославија.БИХ је југославија у малом кад није могла велика југославија опстати како це опстати БИХ

Name

Ре Перо Одзак

21.04.2019 17:46

Покусали сте и једни и други 92-ге, и нисте успјели. А доказ ти је Праљак.

Name

За Перу

21.04.2019 21:53

Малени мајоризирани Перо,...нестајете као сладолед на сунцу, а ти мастас о тзв.херцег босни,...а јављас се из Загреба или из Ирске,...поздрави Праљка и попијте по једну праљковацу на мој рацун,...малени Перице...

Name

Е

21.04.2019 13:05

Каже Жана Гаук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

21.04.2019 13:06

Треба одвоити турке арапе од нас православни то никад ние исло неце они нама зулум правит доста је исламски терориста никад у нато брате србине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре митар

21.04.2019 14:28

Преко Дрине и ријесио си проблем.

Name

Ре

21.04.2019 14:30

Батали ти писање. Није то за тебе.

Name

Коке

21.04.2019 15:29

О Митре, па ни три разреда заврсио ниси а дохватио се интернете да коментарисес. Процитај прво три пута ста написес па онда "ентер", не срамоти се. Ал има и горих од тебе.

Name

дрина

21.04.2019 16:16

Па Митре лијепо чамац и преко Дрине ,и ја би волио узети Италију али не мозе,мозе само ратом али то твој плитки мозак не мозе разумјети,па ста мислис како це то бити хејјј одосмо ми ,па ако мислис да је тако лако па крени сад ста убацис друге

Name

ре.Дрина

21.04.2019 21:56

Не треба Митру цамац. Он це препливати Дрину и ето га у матици.

Name

Глобал зитизен

21.04.2019 13:06

Увалисе они нас измедју двије глобалне сабље. Нато и Русија це се настави ли овако млатити насим тјелима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хебига роки

22.04.2019 18:45

цораву намигиват´ и глухоме саптат´, узалудан труд ..... "ми" цемо се једни од других "одвајати и бранити", све до последњег руско-натовског метка...... и онда додју кинези, и направе себи дрзаву, на насим гробовима..... а дијаспора БиХ це онда као туристи долазити у "најновију републику кину", да обилази гробове предака им глупих и конацно мирних и задовољних....... хебо нас ба, глупљи смо од волова..... ни за кориде нисмо

Name

ракун

21.04.2019 13:13

Добија све Српска...скида ланац с врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

21.04.2019 13:57

Тако ! Скидамо терет који су нам надметнули. Сто да зивим на силу са неким. Нови брак, ново задовољство у свему !!! Ту смо вецина, свој на своме. Па како нам драги Бог дадне.

Name

Ре

21.04.2019 14:44

Јест ал прво мало ратовања да вам вратимо оно за ста сте добили 1000 г у Хаагу. Након тога мозете да се одвојите и кмеците.

Name

Бошњак м

21.04.2019 15:14

Добијас раскидање Дејтонског споразума, РАТ (100%) И повратак на стање прије Дејтона односно Републику БиХ. Ако мислис легализовати добивено агресијом и геноцидом мало си се прерацуно'. То цес морати одбранити у 2 - ом полувремену. Па бујрум !

Name

За: "Босње" -

21.04.2019 15:46

има те мјеста у пустињи, и онако се позивате на васу брацу, ми вам не бранимо. Пут под ноге. цао

Name

Ре

21.04.2019 15:55

Ја навијам да крену и да бране територију, јбг и ми смо бранили па настрадасмо...нек сад они виде ста је окрузење.

Name

За: Босњу М

21.04.2019 17:32

Ти се то припремас за Турску, видим зборис турски. Ста казес: сто је сигурно, сигурно је: одо ја у Турску. Нека си се ти на вријеме склонио. Ој измисљена нацијо бх, као килави "ИБРАХИМ" гдје год кренес, оде све у ..

Name

Ре за Босњак М

21.04.2019 17:40

Ми измисљена нација? Ево молим Бога да се покусате одвојит засутит цес за 10 дана.

Name

За: Босњу М

21.04.2019 18:54

Доказано да је измисљена па погледај босњо заставу своју на ста ти она лици ???? Какве коријене има она из прослости прије рата ??? Није ни зелена, а васе ниндзе носили зелено и неки мјесец ??? Босњо М, де се пробуди или узми лијекове на вријеме.

Name

ре Тацно

21.04.2019 23:11

Пошто нам је РС показала како се стварају "наше" територије, једва чекамо да вам покажемо да смо ту лекцију итекако апсолвирали!

Name

Аустрија

21.04.2019 13:14

То сто ас зељно оцекују у србији то зна све Иједан србин из босне И херцеговине као у хрвати у хрватској стоје србија И њени становници вец давно рекли даби све из босне натоварили у тертни воз за стоку И врати назад дасе вусе никад неврате такве зеље има И хрватска Са хрватима из босне И херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

21.04.2019 13:20

Крезуби, неуки, опљачкани српски народе , схватите већ једном да ми морамо да живимо са Бошњацима и Хрватима.Упућени смо једни на друге. Тако је вијековима и тако ће и бити! Колико пута смо се потукли и покушали да истријебимо једни друге!? Је ли неко успио у том науму? Није, нити ће! Живот,обични, свакодневни живот јачи је од свих будала и самопроглашених вождова на свим странама. Народе, тај национализам је само шарена лажа за сиротињу која ће опет животима своје дјеце да плаћа цијену свог назнања и вјере у "велике вође"! У памет се народе, ни замислити не можете колико мало памети има у главама "очева нације"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 23:13

Ма, вала, не морате! Пун нам је кофер више. Покрените то и да завршимо, па да видимо. Ти мислио Србе освијестити о национализму, а у РС-у се то упија уз мајчино млијеко. Смрт фашизму!

Name

Јоја

21.04.2019 13:24

92' требало је се поделити не би народ изгинуо неби био попаљен, коме се неби зивело поред неког заменио би имовину или продао као после сто се десавало... а овај лик сто спомиње "олују" , па мозда би било обрнуто да се веци ентитети смање а мањи повецају теско је то сада проценити јер однос великих сила је промењен знате па тако они размене територије неким није висе у интересу балкан а неким јесте и одмах се срање на терену мења , али мир је највазнији остало само додје по себи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 22:05

Дрзи се ти Србије одакле писес. 92 сте хтјели подијелити Босну, то је стара зеља и план, али неуспјесно. А Олуја2 је спремна, поруци ђиканима да добро одрзавају тракторе, онима који их имају наравно..

Name

ре

21.04.2019 23:14

Ма ја, геополитички моменат праааво игра за РС... Болан, кад '92. нисте успјели, с оном премоћи, нећете НИКАД. Али, никад! Ти размјењуј територије у глави до сутра, нема више ни педља попуштања, сунце вам калајисано!

Name

Посматрач

21.04.2019 13:24

Нико ,ама баш нико у Српској не размишља шта би се десило кад би се, онако хипотетички, под пријетњом употребе силе, Федерација одвојила од Српске? Зар има ико нормалан да замисли да би Србија прихватила и кад би јој било понуђено да под своје окриље прихвати оволики број незапослених,оволики број пензионера и дуг који се мјери милијардама? Не будите наивни....Све су то приче на којим ове послератне власти живи годинама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

21.04.2019 13:59

А у Србији тече мед и млијеко... :-)

Name

Ре СИНИП

21.04.2019 15:10

Гдје си ти људски олосу? Ко је убио Давида Драгицевица смраду а кази сауцеснице???

Name

ре

21.04.2019 15:27

Овде се ради о успостави Унитарне Босне, мани се хипотетике и будаластина. Ријец је о уједињењу простора, а не некаквом одвајању, то није могуце ни у сновима.

Name

007 Бонд

21.04.2019 13:28

Република Српска ће добити оно исто што је и Војводина добила 1918-те! Значи, политичку стабилност, живот без страха од тога да ће неко да је војно нападне, или да ће политички да је уништава, + што ће бар део Срба из Републике Српске који је отишао у инстранство да се врати... А биће и део веће целине: централна Србија, део Косова, АП Војводина, АП Српска (тад неће бити потребно оно Република, јер Србија је већ Република), - значи, тад ће Србија да има 100 000км2, а то је већ нешто (јер то је већи простор, већа конкурентност, више народа, већа војска, уједињено тржиште)... И тешко је да ће некаква олуја 2 да се деси, јер Србија је све то већ једном прошла, и Србија ће знати како да реагује, а да се олуја не деси! ... А и Србија ће знати како да се Србија и Република Српска извуку без рата, јер доста је више било ратова у прошлом веку (терај Турке-1912, ратуј с Бугарима- 1913, ратуј с Аустроугарима - 1914-1918, ратуј против Немаца и Хрвата-усташа- 1941- 1945, ратуј против: Бошњака, Албанаца и Хрвата- 1991 - 1999)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 15:11

Свињогојац ша има? Јес данас наранио и напојио свиње???

Name

007 Бонд

21.04.2019 15:55

Свиње немамо још од 2011. А сад око 18:30 морам да изађем да с косачицом за траву (бензинка) потшишам травњак, јер пала је киша, па ми је травњак сад неких 10-15 цм, а задњи пут сам косио пре око 10 дана. Значи, биће ту бар 1.5, ако не и 2 сата посла.

Name

За: РЕ

21.04.2019 18:01

Оцес кобасицу или СУДЈУК ! Мозе и једно и друго. Како водим, наострио си се на саламу. Ајде кад молис, да ти дам. Зелембаци, Зелембаци .....

Name

Реално

21.04.2019 13:33

Немозе се одвојити, а нема своју валуту, презадузена је, сви документи из поцетка би се правили, као и таблице и све остало и на крају неби имали ниста посто смо мали и без градјана. То је само прица без покрица, назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 13:33

Мени ни у џеп ни из џепа . Једино знам да муслимани никад неће дозволит Палестину у срцу европе . Па сад коме капа коме шака .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха Ха

21.04.2019 15:55

Знас тацно да це те вриснут. Као добар дан.

Name

Коле

21.04.2019 13:49

Добице будалу додика за вјецног владара са породицом.и лукаца психопату за вјецног министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Губљење времена

21.04.2019 13:50

Мислим да је био најбољи план да смо се разисли после рата да би данас сви били куд и камо у бољој позицији. Федерација је потросила толико тудјих пара на којекакве глупости умјесто да то утроси у привреду могла је данас бити куди камо у бољој позицији. РС је исто тросила своје паре и зато су ту гдје јесу. Привреда слаба људи одосе на запад а политицари прицају исту прицу. Ако се једног дана и разидју неце бити никаква стета. Економија је та која це имати главну ријец. Мислим да то западу неце одговарати јер они зеле контролу над свима а посебно над Муслиманима због тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 16:27

Цјеловитост Босне нема цијену,ако је то теби губљење времена,нама није,ми имамо времена и стрпљења за насу БиХ.

Name

Мало логике

21.04.2019 18:43

Каква цјеловитост цовјеце кад је поцијепана ко Бугарска скупстина. Ако западу буде требало Косово они це одма понудити Републици Српској да се прикљуци Србији. То је Изедбеговиц вец рекао

Name

Ре мало логике

21.04.2019 21:11

Рекох,цјеловитост БиХ нема цијену а цудно је да те Изетбеговиц увјерио да це запад све урадити за неког ко запад мрзи.Ви мрзите Америку,Њемацку,Енглеску,Француску(ликовали сте сто је црква у Паризи горјела)а оцекујете да вам помогну,немас ти ни "м" од мало логике.

Name

ре

21.04.2019 23:17

"Ако западу буде требало", "геополитички тренутак ће се окренути"... Па, мајку му, шта би од оноликих српских хероја који су полетјели убијати и протјеривати цивиле? Шта, данас се све свело на "сад ће доћи наше вријеме"? Стисните па се отцијепите више!

Name

Висе логике

22.04.2019 06:13

Заапад помазе себи а не мени и теби цовјеце. Каква логика какви бакраци . То су само интереси. Срби су народ који не мрзи никога али зели да зиви у слободи и ниста висе. Погледај колико се твојих комсија протјерује из Европских земаља због тероризма ? Док су им требали није било проблема али вријеме се промијенило.

Name

па зна се

21.04.2019 13:54

Добија немире, рат, крвопролица, сиротињу, сироцади, инвалиде, девастирану инфраструктуру, глад...и на крају се не мозе одвојити. Све је вец видјено али овај народ какав је није боље ни заслузио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некима позељан рат

21.04.2019 15:21

Није то став вецине народа, то је став и типкање задузених из криминалне хунте. За пљацку, криминал, прије градјанског и сваког другог рата се не процесуира, само у току и након рата. Дофисе код нас се не процеауира ни у једном слуцају до сада.

Name

Један

22.04.2019 07:55

Нека Додики и његови полтрони ратују а ја висе не. А ни било ко из моје фамилије

Name

Зоки

21.04.2019 13:57

А ста це бити са Радним Визама онда??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко иза угла

21.04.2019 14:01

Погледајте мало карту РС па онда размисљајте о отцепљењу,ста би са дискритом Брцко,затим босњацким енклавама у РС,мислим на Срзбреницу,Јању,Козлук,пола приједорске опстине,затим Козарац... Ја цу одмах да прогласим слободну Козарацку опстину,моју бабовину и 120 дулума земље нема сансе да припојите Србији,бјази ба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.04.2019 14:03

Исламску дрзаву тузланске, сарајевске, зеницке и бихацке регије у срцу Европе у слуцају да се и хрватски дијелови одвоје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 23:18

Само ти маштај, и тако већ 28 година, а оно - ШИПАК!

Name

да

22.04.2019 06:21

Само полако туиха вода брег рони.БИХ је све близе распаду

Name

БЛ

21.04.2019 14:04

Добија прилику за неометан развој, слободан зивот без терета бх бирократије и ОХРа. У свак слуцају ниста не би изгубили да се одвојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 15:57

Имао би ста изгубити, рецимо цијелу РС

Name

За РЕ

21.04.2019 17:37

Јо, јо Видјај силе видјај витеза ! ух То је снага, ко кад од пасуља неко дрекне. ух ух

Name

ре

21.04.2019 23:19

Покушај то одвајање па да видиш шта ће се изгубити. Хајде, хајде, неће пуно да боли.

Name

Ре за ре

23.04.2019 21:00

Само се ти сали, а силу цес видјети.

Name

Бакица

21.04.2019 14:34

Драга Зана Гаук видим да је ово вас текст и као професор у пензији немогу а да вам неодговорим да би ми срби имали велику корист када би се одвојили јер би постојала могуцност да се припојимо Србији .Ви вјероватно незнате да је овај рат поцео из разлога сто нисмо могли да зивимо заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 15:17

Бакице јес добила јутрос метак зорњак?

Name

Са

21.04.2019 17:25

Одвојити це се и Дистрикт Брцко. Тамо вецину имају Босњаци и Хрвати са 62 посто. Вецина гласа

Name

Зна се

22.04.2019 05:13

Брчко ће тамо ђе има више пара. И сада се прво дистрикт намирује па онда ентитети.

Name

Јанко Д.

21.04.2019 14:40

Шта добија? Добија много мртвих и обогаљених а син од преЦедника Дода ће да бега у Србију или можда и даље.У памет се народе мој,у памет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје је мишљење

21.04.2019 14:43

Ми се можемо раздвајати, правити нове границе, али се ништа неће промијенити, јер нам судбину кроје МД. и АВ и њихови тајкуни. Народ одлази и не смета му што ћемо негдје бити странаци , знајући да ће тамо имати живот достојан људском бићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД Мани шупље више

21.04.2019 14:51

Буди мушко, и ти и овај горе неписмени митар, и вечерас је прогласи одвојеном. Више си досадио и Богу и народу. Хајде да видимо и то чудо. Већи сукоб би био између РС и Србије. Баш им је стало до нових ухљеба, незапослених, пензионера, криминалаца и непознатог дуга. Срби у Србији би били одушевљени! Мало те понијело. Немају сви виле на Дедињу па да им дјеца из ње виртуелно србују и ратују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.04.2019 15:27

Ма браво...

Name

Ре

21.04.2019 16:07

Ста смета Србији у развоју ? Самостална је ради ста хоце И како хоце па је најсиромаснија у Европи. Ста смета Хрватској па сви бјезе из ње? Него Српски народ це да најебе како у РС тако и у Србији . Србија због РС а РС због АВ И МД који куну планове из 90тих по сваку цијену остати на власти. Па И са циијеном рата. Али овај ако га буде це да буде крвавији јер И друга страна има орузје . А на брдима нема висе хаубица И тенкова..

Name

Зана

21.04.2019 15:03

Замислите да се РС споји са Србијом, ко би онда био главни шеф, Додик или Вучић. И једном и другом драга власт,што значи било би проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прво

21.04.2019 16:10

Да се одвојимо, па цемо лако даље. Не брини тудју бригу, ниси вазан за будуцност. Мали у цосак !

Name

реПрво

21.04.2019 18:37

Хахахха не играјте се.

Name

ре Прво

21.04.2019 23:22

Овакви хероји су ми најјачи. Прса јуначка, а срце лабудово. Стисни па се отцијепи, хајде. И, наравно, само понављај свом народу да "рата неће бити", то потпуно подржавам. Огањ и ватру, то нудимо као одговор.

Name

Војска

21.04.2019 15:13

ДОБИЈА РАТ, БУДАЛО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денн

21.04.2019 15:17

Уморни смо висе од те прице,, па хајде висе , одвојите се,, и има она народна,, небој се пса који лаје :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 16:24

Ајде.. крените.. да се то заврси висе..

Name

Винко

21.04.2019 15:31

ОН убаци кост у народ, који глаба ту кост до бесвијести, а ОН сваки мјесец четврт милион кирије за вилу у Србији коју је купио нашим парама!! Пола РС- је владништво његове обитељи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

21.04.2019 15:36

Ја колико будала на једном мјесту и теорија

ОДГОВОРИТЕ
Name

јох

21.04.2019 15:57

Свако је јасно да у Босни због међе падају главе, а да не прицамо о нецем висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је могуце

21.04.2019 18:48

Само запад казе тисина свако на своју страну и готово

Name

јох

21.04.2019 20:47

Све је могуце@ Засто 92 није рекао тисина? Оцигледно си рођен посље рата док вјерујес западу, немој бит наиван.

Name

И Лове Мирослав

21.04.2019 15:58

Додо је магарац али ови сто га подзавају су С.Т.О.К.А.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад

21.04.2019 16:03

Смо се могли одвојит од Турака, а засто то неби могли од Босња ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, да како да не !!!

21.04.2019 16:53

Кад мозе Британија од ЕУ, а сто не би могла РС од бх ???????????????????????? Одговорите бх ! Де неку паметну само.

Name

Ре

21.04.2019 20:10

Па ето, одвојени сте вец, ста јос хоцете? :)

Name

ре

21.04.2019 23:24

Зато што је РС обични напухани балон, створена на масовним злочинима и чишћењу територија. Не брините, ту лекцију смо доообро савладали. А сад се одвојите, па да видимо како ће завршити ;)

Name

Е

21.04.2019 16:05

Да се оце одвојит РС, само ради зелене фарбе. Да не слусам турске ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 17:27

Ајде бре ..

Name

Ре е

22.04.2019 14:53

Да не слушаш турске ријечи? Знаш ли да у српском има више од 8000 турцизама? Уствари, не би се могла пристопросирена реченица саставити без турске ријеци...

Name

Никифоровиц

23.04.2019 11:09

За Е. па ти иди у Србију па тамо слушај бре,бре и братее.Ако ти смета зелена боја у Босни.

Name

Пиле

21.04.2019 16:34

Супља снсд прица за глупи народ. Свако одцјепљење би довело до новог рата. Муслимани су сад наорузани,имају своју војску. РС би лосе просла у сукобу. Газде би прве побјегле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

21.04.2019 16:39

Добице прјесецање коридора у Брцком И агресију из Федерације

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мир

21.04.2019 23:25

Апсолутно. Ви изађите да браните "границе" РС-а и не улазите на простор ФБиХ док ми фино спремимо операције пресијецања РС-а на три мјеста. Хвала :)

Name

Да

21.04.2019 16:43

ПРАВОСЛАВЉУ сване једном. Доста висе зивјет у вјестацкој дрзави, не иде доказано ("нема слоге" - "нема заједнице") Крај надметнутом лудилу: "као морате заједно" НЕ МОРАМО и ГОТОВО висе. Само Србија - колика толика, вас не треба да интересује колика це Србија да буде. Мале дрзавице су небитне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 17:43

Ајде молим те крени у одвајање гарантујем ти да цес на трактору бјезат.

Name

ре

21.04.2019 23:27

Па и не морате. Оно, ако не поштујете властити потпис на мировном уговору, ох wелл - онда је вријеме да се НАМЕТНЕ нови мир. Стоко једна.

Name

Баш глупи коментари

21.04.2019 16:46

Што је глуп садржај, а још глупљи коментари. Овај се народ мрзи међусобно, свака им част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан1

21.04.2019 17:06

Р. Српска је одвојена већ од 1995. са својом Владом, скупштином, полицијом... Мислим да је битно да се земље ЕX YУ конфедерално уједине ради економског просперитета - све друго је погрешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 20:09

Па ето онда, видите како вам је добро с вама самима. Федерација ускоци ту и тамо, кад треба санирати пропалу банку, помоци код поплава, или кад преко ње треба доци од БЛ до Требиња.

Name

глигиц

21.04.2019 17:11

Ма какво одвајање РС, да Додик штампа своју валуту и да Лукачеви орангутани формирају војску/резервни састав полиције, одмах би се заратило и то би овај пут ишли Срби на Србе јер је криминал преузео власт одавно, а дилери дроге, макрои и криминалци једва чекају повод да се поубијају. Видимо се у читуљи :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгојло

21.04.2019 17:26

Како да се одвојимо када смо из два дела. Сви као да су заборавили Дистрикт Брчко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

21.04.2019 19:51

Истоцни дио мозе да се одвоји као од сале, западни припада Хрватској, то је негдје неко вец рекао.

Name

Ранко

21.04.2019 17:41

Независност Српске би донијела политичку стабилност,већа страна улагања а полтиичари укључујући и Додика би морали постати одговорнији.Све док је Српска у несрећној заједници са Федерацијом,политичари Српске ће увијек измати изговор за нерад,корупцију,лошу управу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеРанко

21.04.2019 18:41

Само да опоменем: РС није у некој заједници са Федерацијом, РС са Федерацијом и БД чине државу Босну и Херцеговину а не босанско-херцеговачку заједницу.

Name

без ком.

21.04.2019 18:49

Тацно

Name

Ранко Ранко

21.04.2019 19:15

Каква болан улагања па јел ти босњак крив што Сарајевски кантон има будзет као цијела РС? Гдје је СНСД ту трава не расте... Нико луд ње да улазе тамо гдје ће му рекете лупат на дневној бази...

Name

Ј

21.04.2019 17:45

Срби се одувјек боре да имају слободу и своју Државу,А ако се погледа у прослост никад нису имали слободу и увјек гину за неког другог не добију никад ни Дрзаву ни слободу. Данас немају ни Дрзаву ни слободу. Слично је и са осталим народима немају слободу ни Дрзаву само је разлика сто очекују да им странци то дају. Добро би било да се сви запитамо јесмол некад били слободни и јесмо сад слободни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 18:42

Јесте, имате мјеста у Босни и Херцеговини, ...ако желите, можете у државу са префиксом СРБ а то је нама комшијска држава Република Србија.

Name

Е јеби га

21.04.2019 18:54

Добија прекодринску трокторијаду

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

21.04.2019 18:58

Народ добија рат а Додик амнестију за криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко Јасно

21.04.2019 19:11

Да је тај цовјек ,,прави Србин,, , онолики цовјек, он би у рату носио М53 и 3 кистре муниције као од сале, а он лафо портир на аеродрому, па мислим, овај......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци а не заплакати

21.04.2019 20:10

Теска времена за све добре и постене људе,нит нас неко зели припојити ,а и да се припојимо за пет година би заратовали измедју себе,јер ипак то смо ми срби,нит моземо смијенити постојецег,нити имамо бољега поставити,теско овом народу у земљи у којој зиви

Name

Деда

21.04.2019 20:55

Шта народ добија одвајањем РС? Ово је питање за многе србе а нароцито оне из И. Сарајева који раде у федерацији. И не само њих него стотине малих ситних предузеца, фирми цији се профит гради управо из промета од продаје у Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 22:38

По дану раде у СА, мирни, фини,..кад дођу куци србују (одраз фрустрације и мрзње према непријатељима босњацима за које раде) и да могу поновили би терорисање града као92,...само то је просло вријеме, ако би кренуло друго полувријеме, Лукавица, Пале су први по реду..

Name

За ре:

22.04.2019 19:07

Де реци нам име особе која ти је дала те ратне планове, милсим Пале, Лукавица. Да слузбе имају коме да покуцају на врата. Мозе?

Name

за за ре

22.04.2019 20:49

Али да не забораве покуцати на врата извјесном М. Додику, који је иницирао наоружавање полиције и формирање резервиста у РС... Па да не буде послије ко је први почео. Планови су једно, а богами конкретне наоружане јединице нешто друго.

Name

ре заза ре

23.04.2019 05:57

Па не знам. Ти инициирање у вези са наорузавањем милиције.... Је ли то у Федерацији милиција носа само пендреке или? Ипак остаје питање: Ко кује планове о нападању на Лукавицу итд.?

Name

Мирјам

21.04.2019 21:40

Кад додје ММФ по своје па нам узму суме, воду и струју а градјани постану робови, док не вратимо све и динар. Неце никоме пасти на памет ни српска ни федерација. А кад би то и било, срби у једној дрзави, направили би они проблем измедјусебе у то не сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

странац

21.04.2019 22:03

Читајући ове коментаре сам остао без текста. Мислим да довољно будала за рат има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

22.04.2019 07:38

Бојим се још више, чује се ратни хук и јадни ми сви скупа

Name

тацно

22.04.2019 10:53

само лудаци из прослог рата овдије хоце поново рат а и ова омладина која је сва отрована национализмом и која не мозе да мисли својим мозгом. сви нормални су вец у иностранству а зао ми је оних који су јос овдије и који не могу или не зеле отици

Name

Патриот РС

21.04.2019 22:51

Ја мислим да би се висе јацала српска да борци и инвалиди нису понизени и обесправљени.Такодје укидају им се и ово мало борацког додатка и сталне ревизије како би смањили бр.инвалиднина инвалидима рата а повецали будзет ,да имају ухљеби ста да тросе. Надам се брзом протесту и изласку градјана на улице !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре патриот

22.04.2019 15:56

Само се ти надај :) Ево донијели и закон за некакве резервисте који ће на основу сумње смијети хапсити. Значи, свака помисао на протест или оргабизовање протеста против власти ће резултирати активирањем резервиста и гажењем протестаната. А ви мислите да су резервисти због избјеглица?! Хахаха

Name

Истина

22.04.2019 06:02

само реприза треба то истребити преко раче додику показати гдје је поцетак а гдје крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАШ СМИЈЕШНО Б. ЛУКА

22.04.2019 08:00

ОКРАЋАЋЕ МУ ЛАКАТ ЕТО ШТА ЋЕ ДОБИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

22.04.2019 08:14

Кад се Каталоња није могла одвојит мирним путем од Спаније неце ни РС. Границе дрзаве БИХ су непројењливе и ЕУ никада неце прихватити никаква одвајања. То се мозе само ратом радити а ни то нико неце дозволити. Овдије само помазе једна јака централна и правна дрзава а то док сви свате проце јос времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

па да

22.04.2019 12:49

Као ни Сбија Косово,ма ко био на власти. Нико никада. Тако јw и са БиХ. Али некима јw то стањw позељно због процесауирања криминала.

Name

Реx

22.04.2019 19:32

Упропастили сте нам дјетињство,младост а како видим и остатак зивота треба да се бавимо васим глупостима.Опет цете да нагулите у Бец а сиротињу да...Стварно доста висе таквих глупости.Ови потпирују те исламске еxтремисте и којекакве повампирене устасе а ови би да се одвајају,све у договору багро.Бјезимо главом без обзира

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

22.04.2019 19:50

Народ републике српске це добит само јос веце дуговање и јос гори закон по градјане а они це се сепурити и возати у блиндираним аутима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

23.04.2019 14:06

Грађанима би било много боље а политичарима би било теже.БиХ и постоји да би политичари могли да краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петyр Баелисх

23.04.2019 15:01

Добија рат и истребљење из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оп

23.04.2019 23:00

РС немозе се оцијепити без другог полувремена то јест рата јер РС и даље трује народ против Босњака Додик је прекрсио давно дјетоски мировни споразум међународна заједница сути јер би им годило неко десавање Босна и Хрецеговина није ни срба ни хравата ни муслимана Босна и Херцеговина је за све народе небитно које су вјере само заједно моземо да градимо то јест народ а у политику немамо повјерења мада је и сами бирамо растјерат ову политику и кренути из нова формирати фабрике покренути економију поцети производити кад буду сви имали неце бити мрзње србин хрват муслиман треба мало се освјестити и погледат око себе ми смо један народ у једној дрзави. Како казу неце се стање промијенити док се сам народ не промијени

Name

босанац и херцеговац

24.04.2019 08:02

Нема ста друго народу гладном прицат па прица о национализму плата полицајца у федерацији је близу 2000хиљаде а у рс близу хиљаду пензије минимална у федерацији око 400 а рс око 160 и стотине других поредјења цитава истоцна босна или рс зиви наслоњен на Сарајево и сва економија тако да је ово теска супља а да неприцамо да тадасња 4 војна сила није могла то урадит а сад је смјесно .

ОДГОВОРИТЕ