Компромитовани Инстаграм налози

Фејсбук је компромитовао чак неколико милиона Инстаграм налога, због чега је битно да се промијени лозинка.

Свијет 21.04.2019 | 13:28
Компромитовани Инстаграм налози
Фејсбук је прије неколико недјеља лозинке преко 600 милиона корисника чувао у текстуалном формату, без икакве енкрипције и што је још горе – ставио их на увид преко 20.000 људи, запослених у Фејсбук мрежи.

У почетку се вјеровало да је “тек неколико хиљада Инстаграм налога“ било компромитовано на исти начин, али према ТецхЦрунцх извјештају у питању је чак неколико милиона налога, а не неколико хиљада. 

То је потврдио и Фејсбук, али је објаснио и да је то била ненамјерна грешка, која је исправљена одмах након њеног уочавања, преноси “Мондо”.

– У складу са праксом свих компанија и Фејсбук маскира лозинке, које корисници креирају приликом отварања налога на друштвеној мрежи, које нису видљиве запосленима – навели су у Фејсбук компанији након потврде да је уочена грешка са откривеним лозинкама отклоњена.

С обзиром на то да су налози у Србији били изложени запосленима потребно је да, ради ваше безбједности, промијените своје Инстаграм лозинке. Једино на тај начин бићете сигурни да вам је налог заштићен у потпуности.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цк

21.04.2019 23:40

ово.је.велико.зло.зло.зло

ОДГОВОРИТЕ