ИТА: Интер на курсу ЛШ - и бод је премија!

Интер одбио напад "вучице"! Само 47 минута Рома је била на четвртој позицији на табели Серије А, а онда је Перишић донио реми Интеру и вратио "вучицу“ на мјесто које води у Лигу Европе.  Хандановић није дао Коларову да се прослави у надокнади! Реми на „Меаци“ – 1:1.

Фудбал 21.04.2019 | 12:00
ИТА: Интер на курсу ЛШ - и бод је премија!
Није добио дерби, али јесте направио крупан корак ка још једном пласману у Лигу шампиона. Под паролом „боље дописивати, него преписивати,“ Интер је подебаљо учинак, одмакао Милану на пет корака удаљености и делује да ће, иако има изузетно тежак распоред, од јесени опет бити учесник елитног европског купа, док ће Рома за такву улазницу баш морати да се помучи, иако је на „Меаци“ претила да поправи слику из минуилих неколико кола.

Пата карте и сваком по боду на крају суботњег програма 33. рунде Серије А, у мечу у коме су Римљани имали више од игре у првом делу, а домаћин после изједначења по истеку сата времена пропустио шансу да докрајчи, утисак је, уздрманог противника – 1:1.

Гости су боље почели меч, имали шансе преко Едина Џека и нашег Александра Коларова, да би тај налет дошао на наплату већ у 14. минуту. Џеко је лансирао Стефана ел Шаравија, хитроноги крилни нападач стигао да се намести, нациља и погоди, што му је био чак шести гол у последњих седам првенствених сусрета на стадиону у Милану. У тим тренуцима деловало је да екипа Клаудија Ранијерија има капацитета, знања и квалитета да однесе сва три бода на Олимпико, поготово што је Вучица све до одласка на одмор вешто конторлисала и простор и време, добро стајала у блоку и није дозволила богзна какве прилике домаћину, док је умела да запрети из контри.

На супротној страни, Лучано Спалети је изненадио одлуком да меч почне са Лаутаром Мартинезому шпицу, док је Мауро Икарди остао на клупи. Иако је таква „политика“ имала прођу на неким мечевима у последња два месеца, јасно је било да Интеру недостаје убојитост. Руку на срце, указале су се шансе Асамои, Политану и Весино, ништа од тога Неразури нису успели да искористе, али били су довољно стрпљиви да створе зицер од ког нема одбране. Шнсу је дочекао Иван Перишић кад је Д'Амброзио у 61. минуту послао лопту на другу стативу, а хрватски репрезентативац у паду погодио мрежу.

У међувремену је ушао Икарди, Интер је постао опаснији, деловало је да више жели победу, ризиковао је, међутим, умало да остане без бода. У првом минуту надокнаде Коларов је протутњао левом страном, можда га је Кеита Балде и фаулирао, но капитен српске репрезенатције успео је у паду у пуца, само да би Самир Хандановић – по ко зна који пут не само ове сезоне – чудесном парадом спасао Интер.

И сачувао га на курсу Лиге шампиона.

Интер и Рома ремизирали су 1:1 у дербију 33. кола Серије А у којем је "вучица“ имала све у џепу, а мало је недостајало да на крају остане без ичега.

Да је Лучијано Спалети од почетка заиграо са два шпица, а не тек од 54. минута, или да одбрана „нероазура“ није "спавала" на отварању утакмице Интер би вјероватно стигао до тријумфа којим би се учврстио на трећем мјесту, далеко од трећепласираног Интера и петопласиране Роме.

Истини за вољу, Интер и послије овог ремија има пет бодова предности над Миланом и шест више од Роме, али "вучица“ сигурно неће одустати од трке за мјестом у Лиги шампиона у преосталих пет кола.

То је показала већ на старту суботњег дербија, али Џеко је упропастио добру прилику већ у трећем минуту, када је умјесто лијевом ногом изабрао да шутира споллњим дијелом десне ноге из много лошијег положаја.

Мало је недостајало и да Коларов погоди гол Хандановића неколико минута касније када је лопта отишла поред стативе, међутим, прву праву прилику имао је Интер.

Лаутаро Мартинез у осмом минуту добро је шутирао главом, а Олсен је на самој гол-линији зауставио лопту, која се потом од стативе одбила у поље.

И онда минијатура Стефана Ел Шаравија за вођство Роме на Меаци. Некадашњи фудбалер Милана заломио је са лијевог крила, избацио из игре Д'Амрозиа, продао лажњак Де Фрају, док је Борха Валеро закаснио да изблокира лопту која је завршила иза леђа Хандановића - 0:1!

Услиједила је рововска борба на средини терена, да би се у посљедњим тренуцима првог полувремена поново закувало, и то пред голом Роме.

Прво је Асамоа одлучио да покаже да и он зна да дрибла, али је његов покушај послије продора у шеснаестерац у задњи час изблокирао Фацио, потом је Весино практично из контакта са голманом шутирао преко гола, да би Д'Амброзио са само три, четири метра шутирао поред стативе.

У међувремену је и судија Марко Гвида „додао уље на ватру“ помало чудним потезом, када је руком показао на бијелу тачку, а потом другом показао прекршај Весина у нападу.

Једну од ријетких прилика за Рому у другом дијелу пропустио је Пелегрини у 51. минуту, када се изненада нашао у противничком шеснаестерцу, али је шутирао далеко поред гола.

Три минуте касније стадионом Ђузепе Меаца проломио се аплауз, када је Лучијано Спалети умјесто непримјетног Рађе Наинголана убацио Маура Икардија.

Од тог тренутка Интер је иамо апсолутну доминацију, док је Роми остало да покушава само контранападима, који су често прекидани већ у зачетку.

Иако Ни Икарди ни Лаутаро Мартинез нису постигли погодак, игра са два шпица брзо је донијела резултат.

Д'Амброзио је у 61. Минуту центрирао, а Иван Перишић са друге стативе главом послао лопту у супротни угао за изједначење – 1:1!

Ново убацивање са десног крила могло је да скупо кошта Рому у 69.  минуту, али на жалост домаћих навијача, лопта је послије волеја Лаутара Мартинеза завршила изнад гола.

Имао је И Икарди једну добру прилику, међутим, Фацио је у посљедњи тренутак успио да спријечи његов ударац са само неколико метара.

Мреже су, ипак мировале до посљедњег звиждука, а можда и најбољу прилику Роме пропустио је Коларов који је у посљедњим тренуцима утакмице шутирао послије одличног продора шутирао, али је био мало ио одгурнут па је Олсен успио да одбрани његов ударац.

Послије трећег ремија заредом у међусобним дуелима интер остаје трећи са 61 бодом, док је Рома на петој позицији, са бодом мање од Милана и два више од Торина.

СЕРИЈА А - 33. КОЛО:

Парма - Милан 1:1 (0:0)
/Алвеш 87 - Кастиљехо 69/

Болоња - Сампдорија 3:0 (0:0)
/Тонели аг. 55, Пулгар 69, Орсолини 83/

Каљари - Фрозиноне 1:0 (1:0)
/Жоао Педро пен. 27/

Емполи - СПАЛ 2:4 (1:2)
/Капуто 22, Траоре 47 - Петања пен. 38, 61, Флокари 44, Антенући 83/

Ђенова - Торино 0:1 (0:0)
/Ансалди 58/

Лацио - Кјево 1:2 (0:0)
/Каиседо 67 - Вињато 49, Хатемај 51/

Удинезе - Сасуоло 1:1 (0:1)
/Лирола аг. 80 - Сенси 31/

Јувентус - Фиорентина 2:1 (1:1)
/Алекс Сандро 37, Пецела 53 аутогол - Миленковић 6/

Интер - Рома 1:1 (0:1)
/Перишић 61 - Ел Шарави 14/

у понедјељак

Наполи - Аталанта 19.00

ТАБЕЛА: Јувентус 87, Наполи (-1) 67, Интер 61, Милан 56, Рома 55,Торино 53, Аталанта (-1) 53, Лацио 52, Сампдорија 48, Каљари 40, Фиорентина 40, Сасуоло 38, СПАЛ 38, Парма 36, Ђенова 34, Болоња 34, Удинезе 33, Емполи 29, Фрозиноне 23, Кјево 14*.

НАПОМЕНА*Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар