Бијељина најближа Београду

"Најава предсједника Србије Александра Вучића о изградњи ауто-пута према Бијељини и моста на ријеци Сави у Рачи заиста нас радује и то је за овај град најзначајнији примјер у свему успјешне сарадње Републике Српске и Србије", рекао је Мићић, наводећи да је Бијељина најближа Београду.

Република Српска 21.04.2019 | 09:59
Бијељина најближа Београду
Србија је примјер земље која привлачи страна улагања и доводећи европске и свјетске компаније задржава становништво од исељавања у Европу и свијет, изјавио је Срни градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

"Покушавамо и ми да ухватимо корак са људима који желе да, умјесто да одвлаче радну снагу у Европу и свијет, овдје доведу компаније које ће отворити радна мјеста", каже Мићић уочи сусрета највишег руководства Републике Српске и Србије који је најављен за почетак маја у Бијељини.

Као добар примјер Србије, он је навео страна улагања и отварање радних мјеста у Зрењанину, Шимановцима и око Београда, у Краљеву и Крушевцу.

"Желимо да тако урадимо и ми, али то иде теже зато што је БиХ мало нестабилна земља и што не долазе лако инвеститори овдје, али има их", каже Мићић.

Он је истакао да је Бијељина од свих локалних заједница у Републици Српској најближа Београду, а скуп у мају сматра приликом да се сви градови и општине у Српској захвале за помоћ коју им пружа Србија.

"Најава предсједника Србије Александра Вучића о изградњи ауто-пута према Бијељини и моста на ријеци Сави у Рачи заиста нас радује и то је за овај град најзначајнији примјер у свему успјешне сарадње Републике Српске и Србије", рекао је Мићић.

Он је навео да је Србија обезбиједила и 1,5 милиона КМ за изградњу три школске сале за спорт у насељима Патковача и Обарска, те у Гимназији у Бијељини, поклањајући по пола милиона марака за сваки од ових објеката.

"То су све велики пројекти који су врло битни за наш град", истакао је Мићић.

За будући ауто-пут кроз Бијељину, он каже да су договорени принципи за његову израду и да је на струци даље да направи најкраћу трасу сјеверном границом Бијељине која неће бити удаљена више од пет километара од центра града.

"За будућу трасу ауто-пута услиједиће јавни увид који ће трајати најмање 15 дана, након чега ћемо приједлог упутити ресорном министартсву, а по добијању њихове сагласности приједлог трасе наћи ће се на усвајању у Скупштини града, највјероватније у мају", навео је Мићић.

Он је оцијенио да је Бијељина увијек имала одличну сарадњу са градовима у Србији, у којој дуже од деценије има и три братска града - Крушевац, Зрењанин и Лесковац.

Мићић је посебно похвалио вишегодишњу, свеобухватну и пријатељску сарадњу са Новим Садом, Лозницом, Шапцем и Богатићем, наводећи да Бијељина са овим градовима у Србији спроводи бројне заједничке пројекте и размјењује добре праксе.

"Нови Сад је град који се убрзано развија и од којег смо много научили о уређењу квартова и нарочито о начину прикупљања изворних градских прихода", каже Мићић.

Као примјере добре сарадње, он је навео изградњу индустријских зона у Бијељини по угледу на Зрењанин, а најавио је и изградњу туристичке бициклистичке стазе у Семберији, какву има Богатић, што је пројекат за који Бијељина очекује подршку из европских фондова.

"Ми у Србију гледамо као у матицу, то јесте посебна земља, али је ми тако не доживљавамо", закључио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић

Агенције

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Сике

21.04.2019 08:01

Гарфилд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

21.04.2019 09:29

Мицу за предсједника сдс-а

Name

ботицели

21.04.2019 08:04

Вуциц сваком инвеститору плаца 10.000 еура по раднику плус јефтина радна снага.Толико о привлацењу страни инвестиција у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клик

21.04.2019 09:44

Ста је спорно у томе сто плаца. Како бити испред других ако им не дамо неке повластице. Све це се то вратити висеструко. Вуцицу свака цаст а паметњаковица на све стране.

Name

Ре Клик

21.04.2019 11:28

браво мајсторе. Ти мора да си из висковицевог кабинета цим имас тако напредне идеје. Како се само свабе нису сјетиле тог рецепта?

Name

ре клик

21.04.2019 12:58

Није Вучић измислио топлу воду, то су Нијемци радили и дан данас раде само сто ти невидис даље од носа, ал паметоват знаш

Name

Перо

21.04.2019 08:16

Мицо је цовјек за сарадњу и акцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБРО ЈУТРО

21.04.2019 08:18

Драги Мицицу само заборави реци да је стандард градзана у Србији на смом дну сто знаци економски податци које пласира власт стварност су драматицно разлицити У српској зивимо и најбоље би било да се загледамо у српску и да је приблизимо ЕУ откуда највисе новца долази и гдје нам народ одлази неки и заувјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

МА ИДИ БРЕ

21.04.2019 08:19

СВАКАКО ВИСЕ НИКАД НИКО МОЈ НЕЦЕ ГЛАСАТИ ЗА СДС ..ПРИЦАЈТЕ СТА ХОЦЕТЕ...ТО ЈЕ ДОБРО ВАМА А НЕ НАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апис

21.04.2019 09:27

Па за кога цес сада да гласас

Name

Синергија

21.04.2019 08:21

Престанимо да се лаземо вец јерном,озбиљани инвеститори нефе доци у БИХ,Репзблику Српску а самим тим ни у Бијељину.Разлози су сто се пословно окрузење не формира на једном мјесту,као у Србији,све док он то код нас заврси,у Србији,це направити фабрикз.И највеци подтицај страним инвеститорима је то Србија даје финансиски подстицај инвеститора за отварање радног мјеста,док је то код нас обрнуто.Лозница и Сабац је веома брзо постати перспективнији од Бијељине,односно вратиити ствари на своје мјесто као некад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 14:52

Кад говорис о Босни, поредити Федерацију и РС је као да поредис небо и земљу, све инвестиције иду тамо, погледај им плате, пензије, дупло веце од РС. Није упоредиво.

Name

мј за ре

21.04.2019 20:06

Ста ти знас о петро долару и колико га је под пластом разних донација упумпано у ФБиХ.

Name

БОБА

21.04.2019 08:33

БЈЕЉИНА ЈЕ НАЈБЛИЖА ОНИМА НА ДЕДИЊУ И НОВОМ САДУ ОДНОСНО ОНИМА КОЈИ СУ ИЗ КРАЈИНЕ И РС ПОБЈЕГЛИ У ВЕЛЕГРАДЕ А НЕ У СЕЛА И ТАКО РАЗВИЛИ БИЗНИС.БЈЕЉИНА КАСАБА А САДА ДРУГИ ГРАД ЗНА СЕ КАКО И НА КОЈИ НАЧИН.ПРЕСТАНИТЕ СЕ ДОДВОРАВАТИ И УВЛАЧИТИ БУДИТЕ ЉУДИ И ПРИЗНАЈТЕ БИЋЕ ВАМ ЛАКШЕ.СВИ СТЕ ПРОВИДНИ.МЕША СЕЛИМОВИЋ ТВРЂАВА ТО ЈЕ НЕШТО ШТО ТРЕБА ЧИТАТИ СВАКИ ДАН СРЕТНО У ОВОМ ЛУДИЛУ И ЗАТУПЉИВАЊУ ЉУДСКОГ УМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

21.04.2019 09:30

Од кад ово? Боба шаљеш нам нека нова миљења

Name

Да

21.04.2019 08:49

Мицко,пази ста радис!Да то није куповина,а ти знас због цега??!Нема висе покрадених избора,а теби је боље сацувати образ,под старе дане,воли своју унуцад,а бори се мало и за другу унуцад.Добро здравље и дуг зивот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

21.04.2019 08:53

Не мозе цовјек вјеровати,зивјети у својој земљи,умјесто да гради се зивот достојног цовјека овдје гдје зивите,ви гледате како би Србији било боље...стварно ви сте за гиниса

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.сарајево

21.04.2019 14:55

Ти си превисе наиван да би то схватио. Рат и агресија ти нису били довољни. Виси циљ је у питању, а конце вуце БГ,...залим твоју наивност и незнање,...

Name

РЕ АПИС

21.04.2019 10:01

ЗА ТЕБЕ АПИСЕ АКО ОПРАВДАС СВОЈ НАДИМАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наше њиве наша земља

21.04.2019 10:52

Мићо не петља гдје ти није место и не дирај земљишта о којем се прича о тако званом ауто путу Србије и БиХ то је наше! Прави преко бијељине директно преко Раче па преко Бијељине, и овако Бијељина покраде села у Семберији још да крадете њиве сељака преко амалија преко Јање до сепка! Не дамо своје ни са билијарде марака! Имаш бн и ради шта хоћеш ту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правна дрзава

21.04.2019 11:34

Престаните красти па це бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кацавендин мали

21.04.2019 16:07

Јао сто се ја радујем брзем путу у Београд

ОДГОВОРИТЕ