Прва лига РС: Борац је стварно најбољи!

Борац доказао да је бољи од Слоге! Бањалучки Борац је забиљежио убљедјиву гостујућу побједу над другопласираном Слогом из Горњег Црњелова (0:3) и додатно се приближио шампионској титули у Првој лиги Републике Српске.

Фудбал 20.04.2019 | 21:50
Прва лига РС: Борац је стварно најбољи!
Послије побједе 2:0 у првом мечу на Градском стадиону и ремија 0:0 у другом окршају ова два тима, на старту Лиге за шампиона Републике Српске поново су били успјешнији Бањалучани.

СЛОГА - БОРАЦ 0:3 (0:1)

Оно што је најавио тренер црвено-плавих Дарко Војводић се обистинило!

Бањалучани су показали Слоги и на њеном терену да су бољи тим од домаћина и да су с разлогом стекли огромних 12 бодова предности иако је његов колега с домаће клупе Сенад Хаџић силно желио побједу којом би вратио неизвјесност у првенство Српске.

Овако, неизвјесности ће бити једино ако се у преосталих девет мечева догоди неко огромно чудо, мада су фудбалери Слоге у првих 45 минута суботњег двобоја били за нијансу опаснији.

Није било додуше неких посебних прилика испред голмана Борца Кенана Тополовића, као ни чувара мреже Слоге Перице Новаковића, све до 36. минута када је гостујући голман одлично одбранио ударац Страхиње Мацановића.

А онда је прије самог одласка на одмор, након корнера, искусни Саша Кајкут затресао мрежу домаћина и укњижио своју 11. "рецку" ове сезоне - 1:0.

Домаћи се још нису ни опоравили од шока упркос паузи у полувремену, а примили су још један погодак и практично укњижили пети овосезонски пораз.

Борац је у 50. минуту сусрета у Великој Обарској повисио резултат на 2:0 поготком Немање Леканића, да би у финишу голом Милана Шикањића "овјерио" 18. тријумф црвено-плавих за огромних "плус 12" бодова разлике.

БОРАЦ: Тополовић, Кајкут, Даниловић, Ћосић, Милутиновић, Си.Дујаковић, Буразор, Рунић, Јаничић, Зилкић, Леканић На клупи су: Тркуља, Шикањић, Ст. Дујаковић, Зарић, Мојовић, Аничић

СЛОГА: Новаковић, Матовић, Арнаутовић, Шишић, Мацановић, Комарчевић, Стокић, Михајловић, Мазић, Беновић, Планић.Ристић, Лабовић, Б.Панић, Крмар, Поповић, Златковић, Савић.

Приједорски Рудар и Козара из Градишке су одиграли без погодака, док је други бањалучки тим, Жељезничар, попут Борца, забиљежио гостујућу побједу и то над Подрињем у Јањи (0:1).

Гол одлуке у првом полувремену постигао је Адонис Билал, такође након што је био највиши у скоку послије центаршута из корнера, а посао гостима био је додатно олакшан од 35. минута када је стопер Подриња Јовица Класановић зарадио црвени картон.

ПРВА ЛИГА РС

Плеј-оф, 1 коло

Слога ГЦ - Борац 0:3 (0:1)

Подриње - Жељезничар 0:1 (0:1)

Рудар ПД - Козара 0:0

ТАБЕЛА: Борац 58, Слога ГЦ 46, Рудар 40, Жељезничар 36, Козара 30, Подриње 29

Плеј-аут, 1. коло

Славија - Текстилац 1:0 (0:0)

Модрича - Слобода МГ 0:0

Дрина - Сутјеска 3:0 (1:0)

ТАБЕЛА: Славија 27, Текстилац 25, Дрина 25, Модрича (-1) 24, Сутјеска 20, Слобода (-1) 17

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар