ИТА: Сергеј бацио Лацио у провалију!

Кјево је у Риму стигао до прве побједе у Серији А ове године. Болоња и СПАЛ грабе према опстанку. . .  Михо, завали се у фотељу и уживај у слободњацима Пулгара! Синишина Болоња на прагу опстанка.  Лацио разочарање дана, отписани Кјево славио на Олимпику.

Фудбал 20.04.2019 | 20:50
ИТА: Сергеј бацио Лацио у провалију!
Спасилац! Та реч пристаје идеално уз име Синише Михајловића. Српски стручњак је на добром путу да направи право мало чудо и остави Болоњу у Серији А. Почетком фебруара деловало је да тим са стадиона „Ренато дал Ара“ тоне у нижи ранг, а онда је ангажован Миха и дословце препородио клуб са севера Италије, који у завршних пет рунди улази изнад црте са лепим шансама да сачува статус.

Болоња је на свом терену разнела Сампдорију (3:0), зауставила њен напредак ка Лиги Европе, а још важнија информација је да је са ова три бода побегла Емолију – првом тиму испод црте, који је претрпео изненађујући пораз од СПАЛ-а – на чак пет корака удаљености, што је изванаредна позиција пред финиш трке.

Михајловићева екипа је до три бода дошла головима у другом полувремену, понајвише захваљујући Ерику Пулгару. Мотор домаћег састава, који важи за сјајног извођача слободних удараца – не толико добар као Синиша некад, али довољно квалитетан за прилике у актуелној Серији А – сјајно је извео два прекида и то је било довољно да домаћин стекне велику предност. Прво је после класичног „слободњака“ уздрмао пречку, а одбитак у гол неопрезно утерао Лоренцо Тонели, нешто касније је из далеко неповољније позције - скраћеног корнера - Пулгар одапео стрелу у даљу угао и треасирао пут ка тријмфу, који је у финишу оверио 22-годишњи Рикардо Орсолини.

На овај начин Синиша Михајловић је скупио 20 бодова из 12 утакмица и довео Болоњу из немогуће у сасвим реалну позцију да од јесени опет игра Серију А.

У елитном друштву вероватно неће бити Кјева, али су се Летећи магарци силно постарали да поштено одраде ових неколико кола до краја и да никог не пуштају. Штавише, тим из Вероне приредио је изненађење дана, јер је иако суштински отписан савладао Лацио на Олимпику (2:1) и успорио га на путу ка Лиги Европе.

Трагичар меча, из угла Римљана, свакако је Сергеј Милинковић Савић, пошто је у 34. минуту зарадио директан црвени картон због ударања Маријуша Степинског, а бројчану предност гости су обилато валоризовали, почетком другог дела дали два брза гола, па фавориту није вредело што га је у игру вратио Фелипе Каиседо. Потпуно је заказао први нападач Чиро Имобиле, а имајући у виду распоред Лација до краја сезоне делује да ће га овај кикс скупо коштати.

Од осталих резултата вреди поменути изненађујуће славље СПАЛ-а над Емполијем у гостима. Апсолутни јунак меча био је Андреа Петања, пошто је постигао два и наместио један гол, чиме је приближио домаћина Серији Б. Саставу из Тоскане није вредело ни што је Раде Курнић у уводу сусрета асистирао Франческу Капуту за иницијално вођство...

Дарко Лазовић и Иван Радовановић играли су по 90 минута за Ђенову (Иван Лакићевић све време на клупи), док је Саша Лукић добио шансу у последњих шест минута, у победу Торина, којом су Гранате доскочиле у зону Лиге Европе.

Млади Петар Мићин и сад већ искусни Филип Ђуричић нису играли на Фрилију, где су Удинезе и Сасоуло осовјили по бод.

Много критика ће у наредним данима истрпјети Сергеј Милинковић-Савић!

Српски репрезентативац је у 34. минуту сусрета против Кјева због шутирања леђима окренутон Мариуша Степинског, зарадио директан црвени картон, а његов Лацио је у наставку са играчем мање остао без већ унапријед уписаних бодова у трци за мјесто у Лиги шампиона.

Данас су на Олимпику бољи од Лацијала били фудбалери Кјева, који су већ у Серији Б и до овог меча су без побједе били на 14 везаних мечева у Калчу. Не треба ни спомињати да су посљедњи на табели.

ЛАЦИО - КЈЕВО 1:2 (0:0)!

Домаћини су имали иницијативу и били бољи у пољу и након искључења "СМС-а" али након шест минута у другом дијелу примили два поготка.

Прво је млади Емануел Вињато (19) након асистенције Степинског у 49. сјајно "изломио" одбрану Лација и послао лопту у даљи угао да би Ерик Хатемај двије минуте касније након центаршута Фабија Депаолија погодио скоро исто мјесто, али ударцем главом.

Фелипе Каиседо је у 67. на асистенцију Хоакина Корее довео Лацио на гол заостатка, али је Кореа у наставку промашио не само поравнање, већ и побједу свог тима.

Аргентинац се нашао у двије велике прилике, у првој је главом лопту послао поред гола док је у другој погодио стативу. Своје шансе су имали и Ћиро Имобиле и Луис Алберто али су бодови отишли у Верону.

Лацију на руку не иде резултат из Ђенове гдје је Торино савладао истоименог домаћина и послао Римљане на осму позицију.

БОЛОЊА СИГУРНА - КВАЉАРЕЛА ТИХ, НОВИ ПРЕОКРЕТ СПАЛ-а

Тим Синише Михајловића сада има пет бодова предности испред Емполија који је први испод црте и у наредном колу гостује на стадиону "Ренато дел Ара" у мечу који ће вјероватно одлучити да ли ће се Болоња и наредне сезоне такмичити у италијанској елити.

Данас су Болоњези до побједе против Сампдорије дошли аутоголом Лоренца Тонелија и головима Ерика Пулгара, занимљиво првим из "игре" ове сезоне, и Роберто Орсолинија у 83. минуту. Први стријелац лиге Фабио Кваљарела је остао на 22 постигнута гола и до краја првенства ће водити велику борбу за титулу "Цапоцаннониере" са Кшиштофом Пјонтеком, Дуваном Запатом и Кристијаном Роналдом.

Фудбалери СПАЛ-а су се у претходном колу као домаћини вратили из "минуса" против Јувентуса, а исто су учинили и данас у Емполију против директног конкурента за опстанак.

Домаћини су дошли у вођство у 22. минуту поготком Франческа Капута на асистенцију Радета Крунића, да би Андреа Петања и Серђо Флокари донијели предност гостима пред одлазак на одмор. Хамед Траоре је у 47. поравнао резултат али је Петања на асистенцију Флокарија у 61. дошао до другог гола данас док је Мирко Антенући двије минуте до краја поставио коначних 2:4!

СЕРИЈА А - 33. КОЛО:

Парма - Милан 1:1 (0:0)
/Алвеш 87 - Кастиљехо 69/

Болоња - Сампдорија 3:0 (0:0)
/Тонели аг. 55, Пулгар 69, Орсолини 83/

Каљари - Фрозиноне 1:0 (1:0)
/Жоао Педро пен. 27/

Емполи - СПАЛ 2:4 (1:2)
/Капуто 22, Траоре 47 - Петања пен. 38, 61, Флокари 44, Антенући 83/

Ђенова - Торино 0:1 (0:0)
/Ансалди 58/

Лацио - Кјево 1:2 (0:0)
/Каиседо 67 - Вињато 49, Хатемај 51/

Удинезе - Сасуоло 1:1 (0:1)
/Лирола аг. 80 - Сенси 31/

Јувентус - Фиорентина 2:1 (1:1)
/Алекс Сандро 37, Пецела 53 аутогол - Миленковић 6/

Интер - Рома 20.30

у понедјељак

Наполи - Аталанта 19.00

ТАБЕЛА: Јувентус 87, Наполи (-1) 67, Интер (-1) 60, Милан 56, Рома (-1) 54,Торино 53, Аталанта (-1) 53, Лацио 52, Сампдорија 48, Каљари 40, Фиорентина 40, Сасуоло 38, СПАЛ 38, Парма 36, Ђенова 34, Болоња 34, Удинезе 33, Емполи 29, Фрозиноне 23, Кјево 14*.

НАПОМЕНА*Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар