Цвајта: Падерборн куца на врата Бундеслиге!

Хамбургер и Кил у великим проблемима! Плаво-црни узели сва три бода у Килу.

Фудбал 20.04.2019 | 18:45
Цвајта: Падерборн куца на врата Бундеслиге!
Ко би рекао пре месец дана да ће такав распад да уследи у игри Хамбургера и Холштајн Кила? Четири кола пре краја сезоне у Цвајти, сада је Падерборн у најбољој форми и у налету је да из другог плана улети у прву лигу.

Хамбургер је поново киксирао. Одиграо је само 1:1 код куће против Ауеа, што му је пета узастопна утакмица без победе. Бодовна предност се истопила, остала је минимална залиха пред финалних 360 минута шампионата.

И сада је Хамбургер губио, али му је нападач Мануел Винцхајмер донео бод, због којег је остао на +2 у односу на Падерборн.

А, плаво-црни су однели сва три бода из Кила и тиме себе подигли на треће место, а домаћину практично угасили све наде да може до промоције – 2:1.

Кил је повео голом Окугаве и имао је тиме готово оверено треће место, али наставак је донео потпуни преокрет. Прогер је изједначио, а Антви-Ађеји, момак пореклом из Гане, постао је поготком у 83. минуту нови херој у очима навијача Падерборна.

Наду да може до прве лиге има и даље Унион Берлин, који је ремизирао као гост са Гројтер Фиртом – 1:1. Ипак, пропустила је екипа из главног града велику шансу да узме и сва три бода, јер је после 45 минута игре имала и гол предности и играча више на терену.

Други део донео је пад у игри Унион Берлина, најпре је Калиђури изједначио на 1:1, да би потом црвени картон добио и Рап, тако да гости нису више имали ни бројчану предност у „људству“.

ЦВАЈТА, 30. КОЛО

Субота

Хамбургер – Ауе  1:1 (0:1)
/Винцхајмер 53 – Цулехнер 43/

Дуизбург – Сандхаузен  2:2 (0:1)
/Нилсен 71, Волце 88 – Вутен 28, 61/

Гројтер Фирт – Унион Берлин  1:1 (0:1)
/Калиђури 67 – Мес 35/

Холштајн Кил – Падерборн  1:2 (0:0)
/Окугава 47 – Прогер 57, Антви-Ађеј 83/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар