Јуве има план - до врха Европе по мадридском рецепту!

Италијански шампион не одустаје од своје намере да у некој од наредних сезона освоји најјаче европско клупско такмичење. . .

Фудбал 20.04.2019 | 23:00
Јуве има план - до врха Европе по мадридском рецепту!
Испадање Јувентуса од Ајакса у четвртфиналу Лиге шампиона узбуркало је италијанског гиганта и наговестило им да нису онолико близу освајању Европе колико су мислили.

У сезонама пре ове, "стара дама" је постепено корачала ка врху Европе, заказавши врхунац свог пројекта за текућу годину. Долазак Кристијана Роналда на север Италије најавио је конкретизацију планова и апострофирао жељу клуба да после дужег времена освоји најпрестижније клупско такмичење на "старом континенту".

Али, млада екипа из Амстердама није имала много поштовања према торинском великану, били су бољи у двомечу и заслужено спречили Јувентус у остваривању дугогодишњег сна. Ни гомила голова и подизање форме највећег појачања клуба нису помогли Алегријевом тиму, па је јасно да црно-бели морају да смишљају нешто ново за наредни европски циклус.

Чини се да Италијани неће одустати, упркос појединим причама да ће Роналдо напустити клуб већ после једне сезоне, тренер тима је демантовао те гласине и најавио да ће његова екипа следеће сезоне бити још конкурентнија.

Како наводи италијански "Калчомеркато", портал специјализован за трансфере фудбалера, изгледа као да Ањели и Паратићи имају план – и то онај који се претходних сезона показао као врло плодоносан.

Наиме, Јувентус је према њиховом писању спремио понуду Реал Мадриду за шпанског репрезентативца Иска.

Будући да је читав пројекат почео довођењем Кристијана Роналда, да се од зимус прича о томе да је леви бек Реала Марсело већ практично "капарисан", трансфер Иска значио би да Италијани имају јасан план – поновно окупљање троструких узастопних шампиона Европе у Торину.

Медији од зиме пишу да је долазак бразилског левог бека "готова ствар", па би тако шпански репрезентативац био трећи фудбалер последњих Перезових "галактикоса" који би се прикључио шампиону Италије.

Алегри је изгледа одлучио да се ослони на опробани рецепт, приволи фудбалере који већ знају како се долази до врха Европе и напокон донесе свом тиму толико жељени "ушати" трофеј.

Шпанац је на "ничијој земљи" у Реал Мадриду, сталне промене тренера утицале су на његову минутажу и форму и не би чудило када би желео да напусти Пиринеје и пресели се у Италију. Он би појачао конкуренцију у везном реду и донео потребну креацију у средини која је недостајала Јувентусу у најбитнијим утакмицама ове сезоне.

Изјава Андрее Пирла да би торинском гиганту био потребан играч попут Иска додатно је подгрејала писања "Калчомерката" и остаје нам да чекамо лето како бисмо видели да ли се у Торину спрема "рециклажа" трофејне мадридске екипе.

Као што је већ познато, Јувентус је зимус потписао уговор са Ароном Ремзијем који ће доћи у Италију без обештећења и јасно је да би он у комбинацији са шпанским плејмејкером додатно оснажио ионако одличну екипу шампиона Италије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар