Новинари РС за заштиту професије

Удружење новинара Републике Српске на данашњој Изборној скупштини изабрало је Милорада Лабуса за предсједника удружења и Данијела Симића за потпредсједника. Уз предсједника, потпредсједника и Управни одбор, изабрани су и остали органи удружења, те је од данас Удружење новинара Републике Српске поново активно.

Република Српска 20.04.2019 | 14:51
Новинари РС за заштиту професије
Удружење новинара Републике Српске на данашњој Изборној скупштини изабрало је Милорада Лабуса за предсједника удружења и Данијела Симића за потпредсједника.

За чланове Управног одбора изабрани су и Вид Благојевић, Жељка Спремо, Драган Гајић, Љиљана Прерадовић, Ненад Марковић, Тања Алавук и Младен Вујиновић.

На Изборној скупштини Удружења новинара Републике Српске изабран је и Надзорни одбор који чине Драган Пајић, Милош Шолаја и Љубомир Зубер.

У Новинарско вијеће части изабрани су Љиљана Ђурић, Александар Богданић, Ненад Новаковић, Зоран Лукић и Стефан Личина.

Предсједник Скупштине Удружења новинара Републике Српске је Бранимир Ђуричић.

Међу првим циљевима реактивираног удружења јесу обнављање чланства у међународним новинарским организацијама, израда Стратегије стварања и јачања угледа удружења у друштву, сарадња са новинарским удружењима у региону, те доношење Кодекса којим ће бити гарантована етичка заштита професије.

Стални циљ Удружења новинара Републике Српске је заштита права новинара, јачање њиховог економско-социјалног статуса и њихово масовније удруживање.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тешко оном

20.04.2019 12:57

Тешко оном кога ово удружење брани. Све режимске слуге. А купили су у и Данијела Симића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинар

20.04.2019 13:27

Не дај Боже да ме ово Удружење брани!!!!!!

Name

Новинар Бањалука

22.04.2019 08:49

Овдје нема ни пет новинара. Пола их маркетинг струцњаци и портпароли а огромна вецина слуге резима. Удрузење направљено само да прави баланс када неко од правих новинара несто казе. Једно једино име новинарско није у том удрузењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубица

28.06.2020 10:47

Залосно, туга до неба, прерано си нас напустила, поцивај у миру???

ОДГОВОРИТЕ