Нотр Дам није једини проблем

Француски "Жути прслуци" демонстрирају како би подсетили Владу Француске да обнова катедрале Нотр Дам није једини проблем који треба решити.

Свијет 20.04.2019 | 14:32
Нотр Дам није једини проблем
Како наводи АП, на данашњим демонстрацијама је до сада ухапшено око 70 особа.

Према наводима агенције, једна група се окупила око Министарства финансија захтевајући смањење пореза за раднике и пензионере, и повећање пореза за богате.

Део демонстраната се налази испред Нотр Дама како би исказали тугу због недавног пожара, а полиција је спречила покушај уласка око 200 људи у Јелисејску палату.

"Жути прслуци" желе да изразе негодовање што је за четири дана прикупљена милијарда "за камење, а за сиротињу ништа", написао је јуче Пјер Дерије на Фејсбук страници групе "Жути прслуци" са седиштем у Монпељеу, на југу Француске.

Министар унутрашњих послова Кристоф Кастане је јуче рекао да ће 60.000 полицајаца бити распоређено широм Француске, а да ће демонстрације у близини Нотр Дама бити забрањене.

Како преноси агенција, у питању је 23. протест "Жутих прслука" против економске неједнакости и владавине француског председника Емануела Макрона.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар