Без подјела, јачати јединство

„Република Српска је увелико подијељено друштво по свим основама. Подијелили смо се на исток и запад, избјеглице и домаће. Власт нас је подијелила на подобне и непожељне из опозиције, на патриоте и издајнике. Због свега, временом смо углавном подијељени на сиромашне и екстремно богате, а веома смо близу тога да се дијелимо на мањину која остаје и већину која одлази и то ће онда бити наш коначни крај“, изјавио је данас Милан Миличевић, предсједник Главног одбора Српске демократске странке и кандидат за њеног предсједника.

Република Српска 20.04.2019 | 13:18
Без подјела, јачати јединство
„Ту подјелу коју нам сада намећу, не смијемо пренијети на Српску демократску странку, већ треба да остајемо у њој, да се окупљамо и поштујемо. Нико од нас не треба да нас дијели због различитог мишљења, али треба да водимо рачуна да ли та мишљења наносе штету било коме.

Ми, у Српској демократској странци, својим аутентичним примјером треба да укажемо да смо бољи од ових који су данас на власти, али не само на начин да критикујемо, а поготово не јавно једни друге у Српској демократској странци, већ да нудимо промјене и рјешења за бољу Српску.

Треба да уочимо властите грешке и да се мијењамо, да саслушамо једни друге, уважавамо се међусобно, али и да поштујемо коначне страначке ставове, обједињујемо се око њих, а не да се препуцавамо и стварамо `струје`. То није добро ни за кога“, навео је Миличевић.

Наглашавајући да је Српској демократској странци више него икад потребно јединство.

"Као у вријеме стварања Републике Српске, када се српски народ окупио око идеје државотворности и одбране народа. Различити ставови треба да буду предмет расправе, разговора и договора, а та енергија, које очигледно има у Српској демократској странци, усмјерена је како би смо дошли до бољег рјешења, а не до раскола", рекао је Миличевић.

Све ово, како је навео, треба да крене од самог врха странке, од првог човјека, па наниже.

„Није само Српска демократска странка на прекретници. Република Српска, али и ми као друштво смо заузели потпуно погрешна морална и свака друга начела и морамо се мијењати. Од криминалаца смо направили идоле, поштене сматрамо неспособним, а борце националним теретом. Већина нас има став да је све на продају, да се новцем или функцијом може купити све.

Ми у Српској демократској странци треба да покажемо да то може и мора боље и другачије. Има нас који смо се часно и поштено борили за Републику Српску од првог дана и борићемо се и даље, колико год то буде било потребно. Нисмо сви на продају", нагласио је Миличевић.

(БН)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Одлично докторе

20.04.2019 11:38

Доктор Миличевић има слично размишљање као и Драган Мектић. Сличан пресјек стања и слично размишљање. Наравно доктор то износи на један смирен начин. И далеко љепше се изражава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2019 13:45

Све је то тацно. Само доктор Милицевиц нема капацитета да буде лидер број 1 у Странци, те се за двије нијансе прецјенио. Лидер број 1, уколико здраве странацке структуре то сконтају, мозе бити једино Вукота Говедарица, као цовјек који у ненормалним изборним околностима, које су биле под директном контролом само једне стране, успијева добити пуно висе гласова од матицне партије. Евентуална Микицевицева кандидатура и побједа, опет це разградити дијелом послозену структуру Странке и ице у корист владајуцим. Милицевиц је идеалан за топ 2 ниво руковидјења, односно за оперативне послове у Странци типа предсједника ИО, за министра ино послова, за министра здравља, за министра локалне управе.....а за дрзавника није и у том смислу не мозе парирати ни Вукоти, ни Додику, ни Вуцицу, ни Цовицу....једноставно за степеницу је низи левел и то мора да му буде јасно. Нема Вукотине харизме, реторике, дрзавницког дрзања. Па сама цињеница да за њега навија један Цицко Бјелица, паметном цовјеку пуно говори. Замислите да навијате за неког кога протезира Бјелица. Али, свако је ковац своје среце, па и доктор Милицевиц, али исто тако свако би требао да сто народ казе "зна мјеру".

Name

ВЕТЕРАН СДС

20.04.2019 14:40

Врло избалансирана изјава и вјерујем да ће Миличевић до самог чина гласанха одусати од кандидатуре и сам подрзати господина Говедарицу.Тиме ће личним примјером показати да му је стало и до СДС а и Републике Српске јер само јединствени и с најбољим и најспособнијим међу нама можемо доћи до толико жељених промјена.

Name

Зоом

20.04.2019 14:43

Бас тако. Ко те подрзава исти је ко ти, односно ти ко он. Цицко подрзава овог Милицевица. Знаци, исти су. СДСом мозе руководити само Вукота Говедарица или Мирко Саровиц. Вукота је сназнији, прогресивнији, са јаснијим пилитицким ставовима, док Мирко има x фактор, али му фали политицке дрскости, а због година је висе истросен, мозе погријесити и неце сносити посљедице. Вукота ако се профилисе поново у предсједника нема право на греску, јер би га свака нова греска типа "Обрен умјесто Босица" у потпуности политицки унистила и потросио би се млад. Зато је Вукота најбоље рјесење за Странку и за народ. Милицевиц је за њих друга Б лига.

Name

ВАЛТЕР

20.04.2019 14:53

Заиста лијепо срочен текст којему се нема шта ни додати ни одузети,али... Подршка Цицкова,јучерашња посјета Цвијанићке и недавно Миличевићево присуство полагању камена темељца за болницу у Добоју бацају сјенку сумње у искреност ових рииечи.Биће да је ово све режирано у лакташкој кухињи.О јединству се не прича оно се на дјелу показује.Вријеме ће све показати.

Name

Ре

20.04.2019 14:56

Срби никад нису гледали даље од носа . Ако у Вукоти видите спас онда сте ем глупи ем слијепи . Једини спас за Србе це доци тек иако га икад додје у политицари који це се одреци Београдске политике. Водјењем Београдске политике или працењем те исте досло се данас гдје се досло. А иде јос на доле стрмоглавом брзином. Вукота је заклети Београдски политичар и он никад неће и не може било шта поправит . Вукотина политика је 98% Додикова тј копирана .

Name

Реално

20.04.2019 19:26

Вукотина политика је реална. Не мозе нико оцекивати да се срби одрекну вwзе са Србијом, као и други народи своје блискости са својим народом, али могу односи унутар БиХ довести у нормално стање, створити правну дрзаву и напредовати, а сви таквw везе искористити исљуциво за напредак друства. У будуцности сви заједно ријесавати и тај проблем око НАТО.

Name

ре Валтер

21.04.2019 07:47

Када је ономад Обрен напустио говедарицин СДС то је требао и Милицевиц.Све исто.Али је маг из Бакинаца рекао,цекаЈ јос није вријеме.Сазријева вријеме и за то.Ускоро ?

Name

Ре

20.04.2019 11:42

Вец 30 година једна иста прица . Слога И јединство? А засто не среца појединца није највазнија ствар коме мозес позелит ! Ста има један цовјек од слоге ако је нестетан у тој слози?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

20.04.2019 11:44

Вукота за председника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раде

20.04.2019 12:29

Ситуација захтјева одмјереније, искусније политичаре а Милићевић је један од њих. Одличан избор за председника сдс-а.

Name

Прозирна драма

20.04.2019 13:14

Свако ко ово процита, мозе закљуцити о цему је ријец. Тога смо се наслусали, тога се и дрзала странка сво вријеме а резултати су оцигледни. Вријеме је за драстицне промјене у размисљању и поимању ствари.

Name

Петар Поповиц

20.04.2019 11:49

Браво докторе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.04.2019 12:01

Поштовање за господина ,да се неки не доводе на позиције без икаквих резултата ,у својим местима ,и кад засједну у фотеље више не познају никога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локал патриота

20.04.2019 12:37

Кажу да дијела говоре о човјеку, а не испразне политичке приче. Шта сте Ви господине Миличевићу урадили у својој локалној заједници како би стали иза овог фино осмишљеног текста? Окружени сте неспособни људима којима је искључиво лични интерес у првом плану. Надам се да је упитању ваше незнање а не свјесно бирани људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опасне игре

20.04.2019 13:04

Да ја вас питам, ста је са истоцним дијелом и Херцеговином. Са том подјелом на исток и запад? Хоцемо ли цекати јос неколико деценија да се неко запита, је ли то уреду како се ради!?

Name

Букачевић

20.04.2019 12:49

А сад мало да запјевамо пред унутарстранацке изборе: Клице вила из Теслица - Цланство хоце Милицевица. Романијом пјесма ори - Нас Бјелица мудро збори. Милицевицу и Цицко морали сте знати да цемо вас пјесмом опјевати. А вецег СДС-овца од Мркаља до Сјемеца од мене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

20.04.2019 13:14

Знаци опет Романија гласа за Додика јер и слијепац види да су Цицко и Милицевиц Додикови људи у СДС-у .То сто је било мало халабуке у Теслицу је фора за народ и да се Додик ратосиља баксуза Богданица

Name

Па да

20.04.2019 12:57

Свака цаст свакоме, али изборни закон це поредати ствари како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предо градња

20.04.2019 12:58

Вукоту за предсједника Чим Бјелица Милана подржава није чиста посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

20.04.2019 13:24

Кога год Цицко подржава,тај је лопов и интерес ија, као што је он!!!!!!! Зато браћо, сви заједно :за ВУКОТУ!!!!!!!

Name

Вгд

20.04.2019 13:13

Наравно,треба подржати Вукоту за председника.Њега бурле,пејова унука и компанија неће навући на своју воденицу,и увући у своје крими налне редове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.04.2019 13:20

Сутра? Ко сутра напушта СДС ти или Вукота? Мани се шупље. Пун кофер нам је лажи и лажне демагогије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романинац

20.04.2019 13:20

Вукоту за пресједника.Људи Бјелица овога подржава нећебити добро.Ко зна шта већ шурују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.04.2019 13:43

Нови Обрен Петровиц у најави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

20.04.2019 14:25

Вукота би био предсједник РС данас да није било ових смецара који се стално групишу...Цицко Обрен Мицо Миличевиц...Бабаљу следећи си на реду а ти иди за њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслицанин

20.04.2019 17:41

Ако он пренесе на дрзавни ниво сто изводи у теслицу, препоруцујем обицном цовјеку да сто брзе набави коју ак47. Избице следеци рат, гледајте само ста ради са малим небитним теслицом. Нападе на не истомисљенике, од референдума направио хаос у граду. Јадни ми са милицевицем. Нисам фан говедарице, али 100% је бољу од овог мангупа. Питајте људе из приједора који га знају, какви је он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

20.04.2019 21:55

Без подјела јацати јединство. Па сво вријеме, децwнијама јацамо то јединство дубоко подјељени, па нас је 600 000 мање.

ОДГОВОРИТЕ